BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #220890 przez Aleksandra
Anyanka oby ta noc była spokojna, może maluszek posiedzi jeszcze w brzuszku :)

Kima dobrze, że zadzwoniłas do gina, jesteś spokojniejsza :) Wody nie mają w zasadzie koloru, może są trochę żółtawe i mają konsystencję moczu i charakterystyczny słodkawy zapach, więc może faktycznie to byc czop, który zaczyna ci pomału odchodzic :)

Dziś Zbyszek wcześniej skończył robotę na budowie to może wykąpiemy dziś Natalcię. Tylko nie wiem o której bo jadła o 17, czyli następne jedzenie byłoby wg niej o 20 (znowu mi godziny przestawiła :) ), ale może byc tak, że bedzie chciała o 21 standardowo...Taka mała aciężko za nią nadążyc :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #220894 przez madziaska
Dzieki zagus za odp :) Czyli ten patyczek wkladaja i do pochwy i do odbytu??? Ale chyba nie ten sam??? Wymaz z pochwy juz mialam kiedys robiony...
Kima dobrze, ze zadzwonilas do gina, czasami lepiej to zrobic i sie nie zamartwiac ;)
13 lata 2 miesiąc temu #220904 przez zaguś
wiesz że chyba to był jeden i ten sam, bo później zakręcił go w takiej przeźroczystej probówce opisał imieniem i nazwiskiem i zaniosłam do recepcji bo stamtąd wysyłają do laboratorium. wydaje mi się że siedział w niej jeden patyk.
13 lata 2 miesiąc temu #220905 przez Aleksandra
Mi takie badanie robili na IP i powiem wam, że musiałam miec niezłą minę jak mi ten patyczek tam wylądował bo lekarka, która to robiła aż się uśmiała jak na mnie spojrzała :lol: Że tak powiem z zaskoczenia mnie wzięli :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #220906 przez madziaska
W sumie nie wazne ile tych patykow ;) Oby tylko nic nie wyszlo ;)
13 lata 2 miesiąc temu #220907 przez kima
Madziaska ja miałam pobierane wymazy i z pochwy i z odbytu teraz jak byłam w szpitalu. Ale u mnie były to dwa patyki, identyczne jak do ucha ale o wiele dłuższe, pielęgniarka tylko wsadziła do pochwy, uczułam lekkie ukłucie, a potem w okolicach odbytu przetarła tym patykiem, ale nie wsadzała tam do dziurki :P

Generalnie to nie boli i nie ma się co stresować :) nie wiem czy to czasem na te GBS nie było też podobnie robione... :whistle:
13 lata 2 miesiąc temu #220919 przez madziaska
Kimus ja sie nie stresuje ;) Tylko zastanawiam sie, czy oni w labor. beda wiedziec ze to i z odbytu i z pochwy i czy lekarz tak zleci, bo w karcie ciazy mam rubryke tylko "czystosc pochwy", a wiem ze w szpitalu w ktorym rodze chca oba te wymazy ;)
13 lata 2 miesiąc temu #220927 przez Dorciaition
Kima dobrze, że zadzwoniłaś do gina i Cię uspokoił.

Anyanka kto wie, moze 4 będziesz :lol:

Mi robili wymaz z pochwy patyczkiem , ale to nic a nic nie boli. NO i mam GBS + czyli paciorkowiec. B)
Podobno w czasie porodu antybiotyk na to dają.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #220944 przez madziaska
A macie w karcie rubryke wlasnie na to GBS, ja nie mam :/ Tylko mam cos takiego jak: stan czystosci pochwy, a pod spodem AFP????
13 lata 2 miesiąc temu #220957 przez aniaa_
Madziaska ja mam w karcie tak samo jak Ty
13 lata 2 miesiąc temu #220966 przez madziaska
A robilas juz ten wymaz???
13 lata 2 miesiąc temu #220973 przez aniaa_
Mi robili w szpitalu jak byłam wymaz pochwy tylko z odbytu nie, ale na ostatniej wizycie u gina nie mówił żeby robic jeszcze odbytu.
13 lata 2 miesiąc temu #220975 przez madziaska
Ehhh juz sama nie wiem o co chodzi... czystosc pochwy to nie to samo co ten GBS moim zdaniem :/ No nic zapytam gina, jak cos to zrobie na wlasna reke i juz ;)
13 lata 2 miesiąc temu #220977 przez aniaa_
Madziaska zapytaj gina, mój tez nie mówił żeby robić czystość pochwy, czasami w karcie jest napisane a nie wymagają, tak samo jak z tym wymazem mam go zrobionego ale nie wpisał mi tego lekarz do karty ;)
13 lata 2 miesiąc temu #220989 przez madziaska
aniaa_ napisał:

Madziaska zapytaj gina, mój tez nie mówił żeby robić czystość pochwy, czasami w karcie jest napisane a nie wymagają, tak samo jak z tym wymazem mam go zrobionego ale nie wpisał mi tego lekarz do karty ;)

Tak wlasnie zrobie ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka