BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #221009 przez kima
Ten GBS jest bardzo ważny i bierze się go patyczkiem z pochwy, z tego co się orientuje przynajmniej.

Przy porodzie ponoć pytają o te GBS, mój gin mi na pierwszej stronie gdzie jest imie i nazwisko na książeczce ciąży napisał "GBS ujemny".

Ja idę się myć i kłaść, bo padam z nóg.

Miłej i spokojnej nocki Dziewczynki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #221094 przez Milla
U mnie gbs pobierał z okolic pochwy i odbyt, ten sam patyk ale dwie końcówki. Kima, dobrze że gin Cię uspokoił. Ja w poprzednich ciążach co chwilę miałam jakieś stany zapalne. Wiem od czego. Od wkładek z Belli. Odkąd używam wkładek z Rossmana (Facelle) upławy, stany zapalne odeszły w siną dal.
Ja dopiero usiadłam. Pomalowaliśmy pokój :) piękny różowy kolor, jedna ściana o dwa tony ciemniejsza. Wygląda super :)
Od kilku godzin czuję napinanie brzucha ale niebolesne. Pewnie to skurcze B-H.
Luknę jeszcze na tv i uciekam spać. Jutro sobota. Można dłużej pospać :laugh: (jeśli Hubi pozwoli)
Dobrej nocki :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #221130 przez vestusia
Cześć Kochane Mamusie :)

Jak się czujecie w ten sobotni poranek? Pewnie będzie tutaj cisza jak makiem zasiał, jak co weekend :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jestem po śniadanku, popijam herbatkę. Muszę skoczyć na drobne zakupy i potem będę się obijać w domku. Obejrzę kolejne odcinki "Mamo to ja" i jakoś zleci mi dzionek :)

Co do tego wymazu, to ja sama nie wiem czy to ma być z odbytu czy z pochwy. Na szczęście nie będę miała o tyle problemu, bo ten wymaz pobierze mi ten lekarz, w szpitalu którego będę prawdopodobnie rodzić, więc powinno być dobrze.
Wizyta w środę, więc musi być wszystko ok. To chyba ostatnia wizyta przed porodem :)

Suari wczoraj wysłała mi mms'em zdjęcie Igorka. Niestety nie mam tutaj kabla do telefonu i tak się zastanawiam, czy którejś z Was też wysłała? Jeżeli nie, to może którejś mogę przesłać tego mmsa i wtedy umieścicie go na forum? Bo ja nie mam jak :(
13 lata 5 miesiąc temu #221164 przez Milla
Dzień doberek.
Ja już po śniadanku. Muszę trochę zwolnić tempo. Wczoraj pomalowaliśmy pokój, a ja oczywiście też musiałam pomagać i miałam za swoje. Mimo mognezu, który i tak biorę wzięłam nospę bo czułam, że cały czas mam napięty brzuch. A na rodzenie to jeszcze za wcześnie.
Mam nadzieję, że w przyszly weekend gościu przywiezie szafę dla małej i będę mogła w niej wszystko poukładać. Miałam w planach mycie 20 :laugh: okien ale sobie daruję.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 5 miesiąc temu #221173 przez kima
Hej Mamuśki :)

Pisałam do Anakol, napisała mi :Czujemy się dobrze, chociaż narazie nie mam pokarmu, a Natalka nie umie ssać. Ale uczymy się siebie cierpliwie. Jak dobrze pójdzie to we wtorek nas wypuszczą.

13 lata 5 miesiąc temu #221176 przez kima
Milla wrzuć fotkę z pokoju, jestem ciekawa kolorku :)

Aaaa i mój dzisiaj rano poleciał przed pracą po świeże bułeczki na śniadanko :P normalnie Anioł :P
13 lata 5 miesiąc temu #221204 przez Dorciaition
Cześć Dziewczyny :)

Milla 20 okien??? Chyba oszalałaś. Ani mi się waż :P :silly:

Co do GBS to mam wynik, dodatni niestety, wpisany tak jak Kima, z przodu, obok nazwiska.

Kima no zobacz, trochę łez, kilka słów i jak chłop się zmienił. :)

Wczoraj były u mnie koleżanki, więc było wesoło. Stresowałam się tylko tym, że mówiły, że mam mały brzuch :(
Mamusia wczoraj kupiła mi leżaczek- bujaczek. Kochana :)

Miłego weekendu :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #221209 przez Milla
Wrzucę Wam fotkę jak trochę tam ogarnę :laugh:
No niestety Dorcia, tyle mam okien, nie liczyłam piwnicy, he, he :laugh:
Dorcia a czy wielkość brzucha o czymś świadczy? Nie przejmuj się. Są kobiety, które mają ogromne brzuchy i rodzą malutkie dzieci a są takie co mają normalne,kształtne brzuszki i rodzą dzieci po 4kg. Po mojej mamie wcale nie było widać, że jest w ciąży. Musiała kupić sobie ciążową sukienkę, taką luźną by ktoś ją w kolejce puścił (a wiadomo jak było ponad 20 lat temu).
Ja gbs będę miała pobierany na najbliższej wizycie. Mam nadzieję, że będzie ujemny, tak jak do tej pory.
A to Ci mamunia prezent zrobiła-super :)
13 lata 5 miesiąc temu #221210 przez Milla
Dobra, zajrzę później bo muszę sie zabrać za obiad. Robię dziś rosół. A tak nie lubię rozbierać kurczaka. ble :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #221217 przez vestusia
Ja wróciłam z zakupków. Fajnie tak pochodzić po swoim mieście. Spotkałam ciotkę i kuzynkę, chwilę pogadałam. Umawiam się już na przyszły tydzień z koleżankami, więc życie towarzyskie się rozkręca :)

Milla, oszalałaś. 20 okien, masakra. Ja bym jednego nawet nie umyła... wyluzuj kobieto i nawet się za nie nie bierz. No i również czekam na fotkę pokoiku :) Na pewno ślicznie wygląda :)

Dorcia, tutaj mam... 6 piętro, ale mam windę, więc jestem przeszczęśliwa :D Chociaż na końcówce ciąży troszkę sobie odpocznę :)

Pochwal się leżaczkiem :)

Ja dziś na obiad mam spagetti. Dawno nie jadłam, a jak zrobię to chyba na 3 dni będę miała, bo tak malutko jem :)

Kupiłam też ciasto marcepanowe, bo nie mogłam się oprzeć. Zjadłam na razie tylko jeden malutki kawałeczek. Na dziś zostały mi tylko 2 małe kawałeczki :) Żeby nie było, że opuszczam się w swoim postanowieniu :)

Teraz mam czas dla siebie :) Jutro może wpadnie kuzynka, w poniedziałek Przyjaciółka (ta, u której byłam na tym drugim weselu), później druga koleżanka, w środę po wizycie kolejna i tak mi miną dni :) Nie będę narzekać tu na nudę i wreszcie troszkę odżyję :D
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #221226 przez Dorciaition
E tam Vestusia jednek kawałek. Gdybym Tobie powiedziała co ja już dziś zdążyłam zjeść. Masakra ;)

Fajnie, że tam jesteś. Masz znajomych, wiec całkiem inaczej. Koniec siedzenia w domu i wyczekiwania na Boba. Szybciej czas Tobie zleci. :)

Vestusia taki leżaczek allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...tis-i1867714803.html
Dostanę go dopiero w połowie listopada, jak przyjadą do kraju ;)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #221230 przez Dorciaition
Z nudów zrobiłam sobie zdjęcia brzucha ;) Sorrki, że Wam zaśmiecam, ale naprawdę nie wiem co ze sobą zrobić ;) Dobrze, że Krzysiek będzie za godzinę (tak mówi)

A to moje śpiące "Aniołki" ;)

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #221246 przez vestusia
Dorcia :) Bardzo ładny brzusio i nie wiem dlaczego koleżanki twierdzą, że mały. Moim zdaniem do Twojej figury taki w sam raz. Chciałabyś wyglądać jak taka bambaryłka jak np. ja? :P

No i niezłe śpioszki :) Daisy tak śpi przy głowie?? Myślałam, że gdzieś w nogach :D

A leżaczek fajny. To ten, nad którym się sama zastanawiałam. Jakby mi ktoś taki kupił, to bym się cieszyła, ale że sama, to wybrałam ten inny :)

Idę robić to spagetti, bo coś zjeść by się przydało. Miłej sobotki Kochane :) Ja wreszcie czuję, że żyję :)
13 lata 5 miesiąc temu #221247 przez Milla
Dorciu, masz śliczny brzuszek :) Naprawdę. A śpiące Aniołki-piękny widok. Już niedługo dołączy do nich Lenka :)
13 lata 5 miesiąc temu #221248 przez chłopek
Dorcia brzusio masz śliczny, ja już sie nie moge doczekac mojego
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży