- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jaki tu u Was spokój...
Macie juz dziewczyny skurcze przepowiadające bo mnie ostatnoi złapały
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Mnie te skurcze złapały wlasnie wczoraj i dzis juz tez czułam.
Tylko akurat dla mnie to te skurcze wywołuja troche powodu do niepokoju z uwagi na przeszłosc ale biore magnez i no-spe a poza tym wiem ze one maja prawo juz sie pojawiac wiec łudze sie ze wszystko przebiega dobrze...
Mozna wiedziec dlaczego planujesz CC?
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
YummyMummy wkleiłam link do fajnego artykułu o skurczach przepowiadających
Iza dzięki
Ja miałam pierwszą cesarkę z przyczyn ratowania życia dziecka. Mała byla bardzo owinięta pępowiną jak się potem okazało. Tętno jej spadało nawet do 40 ud/min co u takiego maluszka to bardzo mało. Tak więc CC zrobili mi w znieczuleniu ogólnym bardzo szybko i sprawnie. No i na szczęście wszystko dobrze się skończyło dzięki interwencji dobrych lekarzy bo jak by zaczęli zwlekać i zeszła by jeszcze do kanału rodnego albo nie daj Boże po obciążeniu oksytocyną jaki mi zrobii w piętek zaczął się poród(a cc miałam w poniedziałek dopiero) Mała by się powiesiła i nie przeżyła porodu
Po tych ekscesach boje się rodzić naturalnie i mój lekarz (ten sam co ostatni) skłania sie ku cc. A ja jestem gotowa nawet wiecie odpowiednio zadziałać ;p niż bać się co będzie.
I przyznam się bez bicia że ja sama osobiście też boje się po prostu bólu długich godzin porodu itp
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Fajnie ze masz juz jedna dzidzie wiec mamy sie kogo radzic i juz mam do Ciebie pytanko.
Zastanawiam sie nad rozmiarem ubranek,nie wiem czy kupowac na 56 czy 62?
Siedze własnie tez na allegro i bym juz powoli cos zakupiła ale jestem w kropce.
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Teraz przy chłopcu kupuje też 56 jednak nie patrze już na 54
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Czyli też będziesz miała chłopca:)? Masz wybrane już imię?
Co do artykułu to rzeczywiście fajny, czytałam już o tym wcześniej, ale
tu jest chyba najprościej, najprzejrzyściej napisane a wiadomo jak ktoś pierwszy raz będzie miał Maluszka to wszystko jest dla niego nowe, czasami stresujące
Ja z chęcią obejrzę zdjęcie z 3g. Te zdjęcia są super! oglądałam już je na forum Oby Maleństwo się fajnie ułożyło
Co do ubrań to byłam na zakupach z tydzień temu (niestety w moim mieście nie ma dużego wyboru)Kupiłam sobie spodenki ciążowe i już się z nimi nie rozstaje,( no chodzę na zmianę z sukienkami ;P ) są o niebo wygodniejsze, bo w swoje ledwo się dopinałam, najgorzej było w nich siedzieć. Stwierdziłam, że nie ma sensu męczyć siebie i maleństwa
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W takim razie zabieram sie za zakupy
Kaska ja juz powoli zaczynam kupowac.
Kupiłam na razie 2 szt body z krotkim rekawkiem , pieluchy flanelowe i tetrowe a i wygrałam licytacje sweterka(rozm.62-68)ale nie mogłam sie oprzec taki jest cudny .
Dzis jeszcze zamierzam kupic 2 reczniki z kapturkiem i 2 szt body z dlugim rekawem.
No i na ten miesiac raczej koniec zakupow
Zmykam teraz na allegro
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mój mały będzie miał na imię Jakub Paweł Drugie po swoim tatusiu
Co do ubranek ja sporo mam jeszcze po Ali takich wiecie pasujących do obu płci gorzej będzie potem bo falbanki i róż mu nie będzie pasował
Dziewczyny polecam Wam pajacyki, ja przy Ali miałam tyko jeden i pielęgniarki pediatryczne na mnie nakrzyczały że mam za mało wygodnych i ciepłych rzeczy dla małej. Bo miałam bodziaki z kaftanikami i spodenki a one wolały pajace więc radze się w kilka zapatrzeć do szpitala Mąż pamiętam z moja mama na gwałt przynosili.
Dobrej nocy
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kazda rada sie przyda.
A w ogóle to jak sie czujesz?
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Joanna-Rona
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja miałam ciężką noc Alisia zrywała się nie mogła spać dałam jej na wszelki wypadek nurofen po którym w miarę zasnęła i tylko jeszcze raz się przebudziła ale cała noc przespała praktycznie u nas w łóżku. Jestem nie przytomna
Iza dziękuje Ci za miłe słowa chętnie jak tylko mogę w czymś pomóc pomogę i doradzę. Oczywiście jak sama będe miała jakąś wiedzę na dany temat
Dziękuje czuje się dobrze w pierwszym trymestrze miałam zawroty głowy, mroczki przed oczami i raz zwymiotowałam a teraz spokój.
Ewelka tylko się ciesz że Cię nie męczą skurcze przepowiadające Jeszcze spokojnie się pojawią
Ale mam ochotę na czekoladę chyba zaraz zjem całą na śniadanie No chyba że z rozsądku najpierw skusze sie na owsiankę hi hi
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
te skurcze przepowiadające miałam i to nic fajnego, bo się martwiłam, że coś nie tak i brzuch też sie potem robił twardy ale już przeszło juuupi także dziewczyny tak musi byc i nie bójcie sie no chyba, że są nie do wytrzymania to wtedy od razu do lekarza, bo lepiej dmuchać na zimne.
mam już kilka ubranek ale wstrzymuję się z zakupami, bo najpierw chcemy się przeprowadzić i wiecie od razu sobie poukładam ładnie i kupie wszystko naraz już nie mogę się doczekać
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Faktycznie rady Asi sa nieocenione, tymbardziej dla nas nowych mam
Tych skurczy nie mialam, ale przynajmniej juz wiem,ze jak sie pojawia,to mam sie nie denerwowac zbytnio!