- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie siara ma taki lekko żółtawy kolor, ale nic innego to nie mogło u Ciebie być
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
a tak ogolnie to dobrze sie czujecie? bo ja tak
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Ale ja tez tak jak Ty straciłam wene do pisania przez ta moja sytuacje
Boje sie jak nie wiem co...
Mi tez od jakiegos czasu leci siara wiec zakupiłam wkładki.
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Moje samopoczucie średnie, cholernie zle spię, bola mnie nogi , nawet za dużo na zakupy nie chodzę bo mi sie słabo robi a uwielbiam łazić po mieście
Mimo ze to moja druga ciąża boję sie gorzej niż wczesniej wiem ciut więcej niz przy pierwszej i mam cykora niezłego
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Co do samego porodu, a raczej bólu to nie boję się go tak bardzo jak krwi i późniejszego gojenia się rany No i też mam jakieś dziwne objawy, że urodzę wcześniej i niespodziewanie i nie będę wiedziała co zrobić ajajjjj
ewelka1505 jak będziesz miała zdjęcie to pochwal się koniecznie !
Ja na to badanie idę dopiero 14. Mam nadzieję, że mały dobrze się ułoży i pokaże twarzyczkę
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Porodu tez sie boje, w sumie bym sie zdziwila,gdyby ktoras kobieta nie bala sie pierwszego porodu;P polozna na szkole rodzenia smiala sie,ze wiekszosc babeczek przychodzi zadowolone na porodowke,ze to juz, ze niedlugo bedzie po wszystkim, a jak przyjdzie do porodu,to im mina rzednie
Na dziasla kupilam sobie paste specjalna,ale jakos nie widze roznicy, nadal pluje krwia :/ chyba do dentysty sie przejde.
A dzis jedziemy na wyklad do szkoly o banku komorek macierzystych. tez chcecie pobrac krew pepowinowa? ja mam nadzieje,ze sie nie przyda,ale nie darowalabym sobie, gdyby byla potrzebna,a ja jej nie pobralam.
A co do siary,to zauwazylam na sutkach tak jakby zaschniete zolte krople. to chiba to
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Co do dziąseł i dentysty to ja chodzę regularnie. Ostatnio byłam jakieś 3 tygodnie temu, no i niestety, tego czego się obawiałam najbardziej- 2 zęby mi się popsuły Dodam, że wcześniej nie miałam z tym problemu- miałam 2 zaplombowane dziury, chociaż znam osoby które nie mają ani jednej Dentystka powiedziałam, że niestety, ale u niektórych takie są uroki ciąży- krwawienie,opuchnięcia itp. Ale warto sprawdzić, żeby nie mieć jakiś infekcji i na bieżąco naprawiać co się tam zepsuło i zapobiegać
No ale jeszcze 3 miesiące i maluszki będą z nami Już bym uściskała swojego Skarba
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jednak gin przepisał mi fenoterol i isoptin...ciutke boje sie tych objawow po zazyciu ale wszystko dla mojej niuni,obiecałam sobie ze wytrzymam
Tak szczerze to z jednej strony spadl mi kamien z serca ze przepisal mi te leki bo one "działaja cuda" z donoszeniem ciazy....a ten ciagły twardy brzuch i coraz mocniejsze skurcze nie wrozyły nic dobrego mimo szwu.
Nie myslcie ze jestem jakas przewrazliwiona lekomanka bo normalnie w zyciu to stroniłam od jakichkolwiek lekow i to była ostatecznosc ale teraz nie mam wyboru.
Jesli wiem ze dziecku to pomoze a nie zaszkodzi to ja wszystko zniose.
Dziewczyny jak ja juz bym chciala miec mala normalnie w domciu,nie moge doczekac sie juz
Odnosnie dziasel to tez mi czasem leci krew i zmieniłam paste i szczoteczke na mietrza.
Ze spaniem to nie jest najgorzej,od poczatku mam duza poduszke rogala i wygodnie sie spi
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No wiec na www.pbkm.pl/ mozna sobie wszystko wyczytac dokladnie. Jesli chodzi o koszty to na sam poczatek oplata 600zl za sprzet do pobrania krwi, po porodzie 1690zl. A potem juz oplata roczna 430-495zl, w zaleznosci czy chcesz podzielic na dwie czescie krew.
Dzis moja przyjaciolka urodzila i tak jej zazdroszcze,ze ma juz malego Tymona obok siebie, ze masakra ! ale oczywiscie, niech sie moja malutka nie spieszy, tylko grzecznie siedzi w brzuchu do listopada
iza masz racje, dla utrzymania ciazy trza zrobic wszystko!
A co do spania, to widzialam w lidlu,ze za tydzien ma byc taka podluzna poduszka do spania
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobra sprawa z ta krwia pepowinowa ale widze ze koszt tez niezły.
A tak w ogóle widze za oknem ze kolejny dzien upalow brrrr
Wiecie jak byłam ponad tydz temu na wizycie to mala wazyła juz 656g czyli ciutke za duzo ale gin powiedział ze to nic nie szkodzi a nawet lepiej niech nabiera wagi bo w razie jakby sie pchała wczesniej na swiat to zawsze ma wieksze szanse.
Ja sie ciesze,pewne niech nabiera wagi ale tez tak mowie do meza ze jak bedzie porod w terminie a niunia duza bedzie to bedzie strasznie ciezko chociaz PODOBNO po zdjeciu szwu Mcdonalda łatwiej sie rodzi ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Zycze milego dnia kobitki
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
A ten rogal fajna rzecz w pierwszej ciązy mialam poduszkę poporodową, pomogła , bo tyłek po szyciu nie bolał aż tak bardzo
Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia sporo rzeczy sie zmieniło przez te 6 lat
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
YummyMummy gdzie widziałaś te poduszki z lidla, albo skąd wiesz?Przejrzałam wszystkie ulotki i nic nie widziałam- no chyba,że jestem ślepa:P Z chęcią zobaczę jak wyglądają, bo chciałam zamówić na allegro, ale skoro można zobaczyć, dotknąć itp to wolę w taki sposób robić zakupy
gorla czyli miałam rację, że boję się tego co będzie później niż samego porodu ehhh Ból jeszcze jakoś (chyba ;p ) wytrzymam, gorzej jak krew zobaczę....
Przynajmniej masz jakieś obeznanie w zajmowaniu się Maluszkiem coś tam na pewno pamiętasz. Bo ja się boję,że zrobię małemu krzywdę, albo będzie płakał, a ja nie będę wiedziała o co mu chodzi- wtedy chyba będę płakać razem z nim
A tak z ciekawości: chcecie,żeby Wasz partner był przy porodzie?
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do porodu to nie widze innej opcji jak rodzic razem z mezem a raczej on ze mna
Przekonałam sie juz ze w trakcie porodu maz jednak duzo pomaga i czujesz sie tez bezpieczniejsza a i polozna czy lekarze musza sie zachowywac bo czasami z tym roznie bywa Jednym słowem mowiac jesli porod bede miala normalny to razem z mezem bedziemy