- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noo mąż rodził ze mna wczesniej i teraz tez chce, naprawdę obecność bliskiej osoby pomaga i polecam szkołę rodzenia!!!! Nawet nie pisnęłam przy porodzie oddychałam kiedy i jak trzeba wiedziałam co po kolei ze mna sie dzieje i nawet że juz mam przeć tez wiedziałam a położna nie wierzyła ze w 1,5 godz. rozwarcie sie z 3 do 10 zrobiło, a zrobiło
Moje maleństwo też duże nie będzie bo nie ma po kim, waga średnia
Też jestem ciekawa tych poduch z lidla, Yummy o tą chodzi?
www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=pb49mH
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
- Otrzymane podziękowania: 0
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do szkoły rodzenia to się wybieram, ale u mnie jest od 27 tyg, a położna twierdzi,że najlepiej od 30, więc pewnie w połowie sierpnia już będę chodzić
No to jak dużo krwi nie ma to mnie pocieszyłaś, chociaż ja to nie mogę na nią patrzeć jak mi z żyły pobierają, a przecież to taka mała probówka...
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
kaska ja tam nie pamiętam krwi, jak bedziesz miała bóle to nie bedziesz o tym mysleć uwierz. Ja się bałam że dostane duszności bo mam astme, ale jak już skurcze były to nie myślałam o innych rzeczach
U nas też tak na początku III trymestru każą się zapisać. Połozna sugerowała ze może na drugi kurs mam sie zapisać we wrześniu ale nie ma bata!! zeszłym razem urodziłam 3 tyg. wcześniej i nie skończyłam szkoły wole spokojnie teraz póki mi sie chce i mam siłę
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No ja niedawno wziełam pierwsza dawke tych "super" leków.Jak narazie to dobrze sie czuje tylko moze ciut szybciej sie mecze i rece drżą no ale bynajmniej nie mam takiego kolatania serca,mdłosci i sennosci.Zobacze co bedzie pozniej...
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
ja sie nadal boję, muszę iść do szkoły rodzenia bo oszaleję. polecacie jakąś w gdańsku?
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Ja znowu miałam długą przerwę... Jakoś nie daje rady ostatnio pisać tylko was podczytuje bo mam dużo zajęć...
Iza dopiero teraz doczytałam że byłaś w szpitalu!! Napewno teraz już będzie dobrze Trzymam kciuki!!
Co do szkoły rodzenia to też się chyba zapiszę tylko muszę jej poszukać...
A co do poprodu to staram się o tym nie myśleć... bo bardzo się boje...najgorsze że tego nie da się pominąć... Na porodówkę zabieram siostrę... a przed drzwiami będzie siedział mąż... on sam nie wie czy chce, najpierw powiedział że nie , a teraz rozmawiał z paroma kolegami który byli na porodzie i już chętniej... no ale zobaczymy... Cieszyłabym się gdyby był no ale cóż... na siłe nie chce go zmuszać... No i nie chece żeby zobaczył coś co obrzydzi mu seks na reszte życia... bo to nie oto chodzi żeby robić coś na siłe...a potem wieczny celibat!!
No i chyba siara też mi leci bo czasem widze jakieś malutkie zabruszenie na staniku i podejżewam że to to...
Pozdrawiam Was gorąco!!!
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Pozdrawiam!!
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do miednicy to tez mnie czasem pobolewa wiec sie nie martw bo to normalna reakcja organizmu na zachodzace zmiany,które sa teraz coraz bardziej intensywne przez rosniecie dzidzi
O puchnieciu słyszałam od dziewczyn w szpitalu ze tez tak mialy wiec raczej ok.No ale tu nie jestem ekspertka.
Ja sie smieje ze chociaz ten objaw w ciazy mi nie grozi bo ciagle leze
Natomiast mi z kolei dokuczja wiazadła oble.Czasem jak mnie złapie na chwile to wszystkiego mi sie odechciewa
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
gorla dzięki za pocieszenie, ale chyba muszę to sama przeżyć i doświadczyć żeby uwierzyć heheh. bo mimo tego, że ludzie tak mówią to i tak mam jakieś czarne myśli. No tak jak mówiłam- nie na temat samego porodu, ale gojenia się ran i opieką nad Małym Na szczęście dopada mnie to rzadko i na sekundę, później staram się o tym nie myśleć
Miednica mnie nie boli. Nogi bolą, ale nie puchną, ale ginekolog kazał mi na to zwracać uwagę i ewentualnie zgłaszać. No i kręgosłup mi czasami doskwiera
Co ile macie wizyty? ja wcześniej miałam mniej więcej co 3 tyg, teraz zapisał mnie za 4 i tak czekam czekam i doczekać się nie mogę kiedy zobaczę mojego Skarba. Na szczęście idę wcześniej na usg3d bo chyba bym się nie doczekała
Jeszcze jedno pytanko. Myślałam ostatnio nad kupnem kombinezonu, oczywiście ciepłego, na zimę. Myślałyście może nad rozmiarem?
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do kombinezonu to kupiłam juz w roz 62.Wiem ze jest duzy ale niunia szybko urosnie i bedzie na cała zime.Tak mi doradzono i tak zrobiłam
Co do wizyt to ja mam co 2 tyg ale wiadomo u mnie sytuacja szczegolna
ewelka fajnie Ci ze glukoze tez juz masz za soba.Ja sie wybieram w przyszlym tygodniu.
U mnie to skwar ze ho ho chłodze sie wiatrakiem w domciu
- diablica87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Jestem w "CIĄŻY"