- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Zmiana wizerunku w ciązy i po porodzie
Zmiana wizerunku w ciązy i po porodzie
- Emme
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale zauważyłam dziwną tendencję....
Może się mylę, dlatego proszę o Wasze opinie..
Mianowicie chodzi mi o to, że wiele ciężarnych kobiet zaczyna nosic ubrania swoich mężów (koszulki, dresy itp), nie dba o siebie - i nie mówię tu o makijażu (wiem, że może w ostatnich miesiącach jest to z problem...ale podstawowa higiena np umycie włosów, to chyba nawet dla własnego samopoczucia nie powonna byc "odstawiona" na bok), a zaraz po porodzie obcina śliczne długie włosy na rzecz męskiej fryzury. Rozumiem wszystko- zmęczenie, brak czasu, ale żeby aż tak...
Oczywiście są i kobiety, które wyglądają olśniewająco w ciąży, więc nie generalizuję, choc tych jest zdecydowanie mniej niestety.
Jestem przewrażliwiona? Może to "normalne", a ja nie wiem jak to wytłumaczyc?
ps. jeśli był taki wątek to przepraszam, ale nie znalazłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Zmęczenie pod koniec ciązy to norma niestety, czasami złe samopoczucie, dodatkowe kilogramy, czasami niestety bardzo dużo, bardziej myśli się o wygodzie niż urodzie, to prawda. Ale po porodzie, no może nie od razu po, ale stosunkowo szybko, znowu chce się wyglądać kobieco, więc chyba nie ma się czym martwić
- Emme
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najbardziej zastanawia mnie zmiana fryzur
Właściwie wszystkie moje koleżanki to zauważyły i teraz grożą mi mi palcem, żebym przypadkiem nie obcięła włosów
Może to tendencja dla mojego miasta? hehe
A może zauważacie coś innego? jakieś inne "charakterystyczne cechy"?
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Ja od samego początku dbam o siebie w ciąży, regularnie chodzę do fryzjera, do kosmetyczki na regulację brwi, pomalować paznokcie, od jakiegoś czasu odpuściłam paznokcie bo nie wolno mieć do porodu pomalowanych a jak czekam od miesiąca
a co do ubrań.... w getrach chodzę w domu jak i na miasto do tergo jakaś tunika albo bluzka i bolerko czy coś, nie wyobrażam sobie chodzić cała ciąże w męża podkoszulku i dresach.... jest tyle pięknych ciążowych ciuchów ( także w second handach)
bardzo dużo przytyłam a ciąży ale to nie powód żeby się maskować pod dresem.
czuje się pięknie bo nosze w sobie dziecko i chce tez tak wyglądać.
a co do ścinania włosów to na psychologii nam mówili, że jak kobieta ścina włosy to znaczy, że w jej życiu nastąpiły ogromne zmiany... i rozpoczyna się nowy etap...by się zgadzało
- Emme
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
nie wiem co bedzie po porodzie moze to sie zmieni ale watpie, poprostu nniektore rzeczy sa dla mnie jak umycie zebow.
ja osobiscie w moim gronie nie spotkalam osoby ktora by sie jakos szczegolnie zapuscila. sadze ze chyba nie jest az tak zle z kobietami w ciazy, sadze ze kazda mimo ze przytyje tu czy tam zrobi sie jakas faldka w inny sposob moze podkresic swoja atrakcyjnosc.
a koszullki meza i dresy... hmm spodnie dresowe to super spawa dla mnie przynajmniej na ostatnie chwile ciazy gdzie ciezko sie zgiac i meczyc ze sztywnymi jeansami, ale nie oznacza to ze musze od razu wygladac jak ropucha:) a koszulki sama zabralam mojemu ze 3 bo sa strasznie wygodne nigdzie nie uwieraja nie cisna i sa baaardzo wygodne do spania:))
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- Emme
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do dresów i koszulek to sama w nich chodzę w domu (ale we własnych póki co)
lecz poza nim nie czułabym się dobrze.
I chodzi mi również o drastyczną zmianę wizerunku typu z "biznesłumen" na "kurczaka domowego". Bo przecież sportsmenki nie chcę włożyc w suknie balowe.
- Tibarka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
No i zaczęłam spinać włosy, bo po porodzie strasznie wypadały.
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
- Otrzymane podziękowania: 0
Teraz na miasto odpada bo mi już brzusio z nich wyłazi, a nie lubie jak "debil" co kilka kroków naciagac koszulke jak wiesniak wiec getry i tuniczka - dzieki Bogu te najcięższe i największe dni sa na pore cieplejszą.
A co do ścinania włosów miałam ochote w ciąży ale ochote ochote tak jakoś mi sie podobało kilka fryzur ale mój by mnie przechrzcił chyba - farbowania tez mam zakaz żeby włosów nie niszczyć.
A ścinanie to od dawien dawna wiadome, zreszta same wiemy jak sie cos dzieje ścinamy albo mamy ochote powprowadzać zmiany w życiu mówimy dość! Teraz będzie tak i tak. Nowe ciuchy, makijarze i fryzura ile ja się tych metamorfoz naprzechodziłam.
Nawet na jeżyka byłam ścięta kiedyś 8mm
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- martela89
- Gość
Ja się maluję,farbuję włosy,chodzę do fryzjera i ubieram się w ciążowe spodnie i tuniki Dresy też mam ale nie jakieś rozciągnięte tylko ładne i dopasowane,lubię dobrze wyglądać i od zawsze wiedziałam,że ciąża tego nie zmieni
- Emme
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A poza najważniejszym, jakim jest własne samopoczucie, istnieje 2 kwestia.
Może to wzbudzi kontrowersje (jeśli tak to nie linczujcie ), ale takie niedbające o siebie Panie w błogosławionym stanie pokazują naszym mężczyznom, że to jest straszny okres (dla nich, bo będą mieli takie "coś" u boku, zamiast swojej ukochanej i niektórych może to odwodzic od zdecydowania się na dzidzię <NIESTETY ZNAM TAKICH GAMONI>)
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
niektore kobiety naprawde nie dabaja o siebie w ciazy, ale w sumie potrafie je zrozumiec, nie kazdego stac na jakies fajne ciuchy ciazowe, kosmetyczki, fryzjera bo wola zainwestowac w cos dla malucha, albo poprostu nie chce im sie bo sama wiem jak ciaza potrafi dac w kosc i zmeczyc czlowieka.