- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Zmiana wizerunku w ciązy i po porodzie
Zmiana wizerunku w ciązy i po porodzie
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
po porodzie też nie specjalnie zależało mi na wyglądzie
no ale dziewczyny Florian ma już prawie 11 miesięcy więc stwierdziłam, że czas się za siebie wziąć tj. solarium, nowa fryzura, ciuchy akurat stare, bo nie stać mnie na nowe, a poza tym stare są ok i teraz się ze sobą świetnie czuję
sexi mummy
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jak byłam w ciąży starałam się wyglądać ładnie, umalowana, ładnie ostrzyżona, zadbana, ładnie ubrana; przez pierwsze miesiące, gdy źle się czułam bywało że się nie umalowałam ale i tak tej zielono bladej barwy skóry nie udawało się zakryć; a jak już miałam brzuszek to zawsze ubierałam się tak, by go podkreślić ))
moje przyjaciółki mówiły że nie pasuję im do obrazu kobiety w ciąży a potem świeżo upieczonej mamy "w dresach, papilotach lub cały dzień w szlafroku łażącej"
na spacery często biegam w sportowych butach i jeansach ale zdarza mi się że jak idziemy z mężem na spacer włożyć obcasiki, spódniczkę
a z fryzurami to u mnie jest tak, że co chwilkę inna, uwielbiam zmieniać fryzury, kolory, a po ciąży dla odmiany postanowiłam zachodować więc na razie tylko podcinam by równo rosły i dobrze wyglądały
moim zdaniem ważne jest żeby w ciązy i po porodzie być nie tylko matką ale też "pozostać" kobietą zadbaną, piękną, dumną z siebie i swojego ciała, nawet jeśli do końca nam się nie podoba, to dało nam nasze skarby i przeszło wiele bardzo wiele i dało radę )))
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Natomiast po porodzie na co dzień nie było już tak kolorowo - czasu mało dla siebie, bo Żółwik cały czas przy piersi, nosiłam bluzki, żeby łatwo było się dostać małemu ssakowi do mleczka. Ale po ok 2 miesiącach, gdy w miarę opanowałam sytuację, zaczęłam bardziej dbać o siebie. Choć i tak kilka rzeczy się zmieniło, np. noszę krótko przycięte paznokcie.
- Scholastyka21
- Wylogowany
- gadatliwa
- mój skarbek
moim zdaniem ważne jest żeby w ciązy i po porodzie być nie tylko matką ale też "pozostać" kobietą zadbaną, piękną, dumną z siebie i swojego ciała, nawet jeśli do końca nam się nie podoba, to dało nam nasze skarby i przeszło wiele bardzo wiele i dało radę )))[/quote]
Moniq pięknie to ujęłaś
zgadzam się z tym całkowicie
- Katarzynka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kingusia i Mateuszek -Kocham miłością bezwarunkową
- iwonan12
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Katarzyna ja też w ciąży spałam w koszulkach męża wygoda to podstawa
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
Jeśli chodzi o dbanie o siebie, to ja mam wrażenie, że to właśnie w czasie ciąży zaczęłam bardziej o siebie dbać. Nie twerdzę, że zaćzęłam chodzić do kosmetyczki czy fryzjera co chwilę, bo nie robiłam tego nigdy zbyt często. Ale większą wagę przywiązuję do tego co na siebie włożyć kiedy wychodzę z domu. Oczywiście po domu latam w dresach wygodnych i nieuciskających, ale ludziom chcę się pokazać jak najśliczniejsza:) I oczywiście najdumniejsza z tego jaki mam wielki brzuszek:) Dla mnie to wielka frajda. Dlatego cieszę się z każdej możliwości wyjścia z domu do ludzi, pokazania się gdzieś znajomym czy nieznajomym.
Nie wyobrażam sobie innego podejścia do tej sprawy i ja generalnie nie spotkałam isę z takimi niezadbanymi przyszłymi mamami, ale może po prostu nie zwracałam uwagi.
- kaska80
- Wylogowany
- gaworzenie
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Jakoś mu poszło ale zamek puścił wiec ciepły sweter alla zimowy i płaszcz byle by sie otulić bo szkoda mi pieniedzy na kilka jakis chlodnych dni wakacje juz
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Ja od samego początki dbam o siebie i nie wyobrażam sobie inaczej,ale też zauważyłam,że wiele kobiet jak są w ciąży twierdzą,że im się nie chce albo coś takiego nie rozumiem tego bo ciąża to piękny stan i kobieta powinna wyglądać kwitnąco
Ja się maluję,farbuję włosy,chodzę do fryzjera i ubieram się w ciążowe spodnie i tuniki Dresy też mam ale nie jakieś rozciągnięte tylko ładne i dopasowane,lubię dobrze wyglądać i od zawsze wiedziałam,że ciąża tego nie zmieni
No ja dresy pokupowałam nowe takie z nie cisnącym pasem pasem (szare na zdjeciu w galeri brzuszkowej) bo mam dwie pary wczesniej to z takim dosyć mocnym mało rozciągliwym sznurkiem a boli mnie czesto skóra od nich na podbrzuszu, wiec musiałam zakupic nowe
- mysia-sia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
a z tym dopinaniem to rzeczywiście katastrofa:) ja na szczęście mam dobrą rodzinkę i udało mi się 3 kurteczki pożyczyć gdzieś od kogoś drogą okrężną ale zawsze to 2-3 stówki na płaszczyku zaoszczędzone:) a w dobie robienia wyprawki bardzo ważne:P:P
- kolorowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
widze po różnych postach że sypiesz przesądami jak z rękawa ja w ciąży się farbowałam a niunia nie jest ruda kolor włosów jest w genach zapisany tylkow pierwszym trymestrze nie farbowałam, tak dla pewności; z farbowaniem po porodzie jest tak że powinno się choć kilka tyg zaczekać, bo włosy i organizm są tak osłabione, że rzadko wychodzi kolor jaki chcemy :/ mi zamiast głębokiego brązu wyszły rudeJa sie planuje umalować znaczy włoski po porodzie bo słyszałam ze jak pomaluje sie włosy w ciazy to dzidziuś bedzie rudy:P a co do zmiany sie na twarzy to nac a nic sie nie zmieniłam:P
- martela89
- Gość