BezpiecznaCiaza112023

Zgrzytanie zebami

14 lata 2 miesiąc temu #36915 przez DariaEm
Ja zbytnio nie jestem obeznana w temacie ale pamietam jak moja mlodsza siostra zgrzytala zebami podczas snu, okazalo sie ze miala robaki, jakies nie grozne ale cos takiego bylo. To moze byc spowodowane tez zblizajacymi sie "plesniawkami" ale to pewnie kolejny wymysl mojej babci :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #36919 przez Madzia89862
byl temat chyba ale ja tez slepa albo zaginal temat. Aga moj tez zgrzyta ale najczesciej mu sie zdarza jak maja wychodzic zabki.to tak jakby chcial ulatwic przebicie ale ja u siebie tak zauwazylam.jak wychadza zabki to masakrycznie az ciarki przechodza tak zgrzyta

14 lata 2 miesiąc temu #36933 przez _aga86_
Jak juz pisalam Julce zdarzylo sie to 2 razy- wczoraj woeczorem. Dzisiaj jeszcze nie zgrzytala- mam nadzieje, ze juz nie bedzie- moze faktycznie to kwestia tego, ze zabki wychodza- oby!!! DariaEm a twoja siostra oprocz zgrzytania miala jeszcze jakies objawy ??

14 lata 2 miesiąc temu #36936 przez sylka
Przy robakach np. owsikach wystepuje zgrzytanie zębami i dziecko niespokojnie śpi, potrafi budzić się i wstawać w ciągu snu.

14 lata 2 miesiąc temu #36938 przez Madzia89862
moj maz podczas snu czasem zgrzyta zebami ale wiem ze to z innego powodu..

14 lata 2 miesiąc temu #36968 przez jedynaczka
był taki temat był, i to ja go nawet zakładałam bo mój eM robi koncerty ze zgrzyaniem...
straszne... Madzia faktycznie aż ciarki czasem przechodzą :D

14 lata 2 miesiąc temu #37023 przez Madzia89862
no bo to straszne przeciesz taki przeszywajacy dzwiek a jak moj maz czasem w nocy zaczyna to musze go mocno szturchac a najlepiej obudzic.

14 lata 2 miesiąc temu #37047 przez Moniq
Domi też zgrzytała zębami ale na szczęście szybko zapomniała o tej atrakcji, dzieci podobno zgrzytają jak odkryją że potrafią i bawią się tym, to nic niepokojącego; niepokojące jest zgrzytanie przez sen, bo jest objawem owsików

14 lata 2 miesiąc temu #37065 przez Madzia89862
a owsiki ponoc sie biora jak dzieci slodkiego duzo jedza bujda to czy prawda?

naszczescie u mojego filipa w nocy nie zauwazylam zgrzytania tylko tak jak wspomnialam przy wychodzacych zabkach

14 lata 2 miesiąc temu #37101 przez _aga86_
No to mnie uspokoilyscie:) Dzisiaj tez spokoj ze zgrzytaniem :) W nocy tez nie zgrzyta, a slodkiego nie je, wiec raczej to nie owsiki.

14 lata 2 miesiąc temu #37224 przez bombel779
DariaEm napisał:

pamietam jak moja mlodsza siostra zgrzytala zebami podczas snu, okazalo sie ze miala robaki, jakies nie grozne ale cos takiego bylo.

Mój brat jak zgrzytał zębami ( w nocy) to moja mama biegła z nim od razu do lekarza,ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło,co za tym stało...
Jeśli Twoja Julka zgrzyta tylko w dzień,czyli w pewnym sensie -kontroluje te ruchy ;) to może nie jest to nic niepokojącego.
Dziecko,którym się opiekuję też w ciągu dnia zgrzyta przeraźliwie ząbkami,ale wydaje mi się że robi to specjalnie,śmieję się że ostrzy sobie zęby :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 2 miesiąc temu #37250 przez Moniq
Madziu, nie owsiki nie biorą się od nadmiaru słodkiego, tylko od brudnych rąk, dzieci zarażają się od innych dzieci, a potem dziecko zaraża się od siebie powtórnie, bo swędzi to się drapie a potem jak to dziecko pcha łapki do buzi :)))

14 lata 2 miesiąc temu #37263 przez bombel779
Madzia89862 napisał:

a owsiki ponoc sie biora jak dzieci slodkiego duzo jedza bujda to czy prawda?

Bujda ;) Mi rodzice też taki kit wciskali jak byłam mała :P I kiedyś,w podstawówce,na lekcji biologii wypaliłam z takim tekstem...byłam przekonana,że zabłysnę,że mam rację bo przecież rodzice wszystko wiedzą! Ale się zdziwiłam :dry: I myślałam,że spalę się ze wstydu :( Wredna baba mało mnie nie zjadła jak to usłyszała.. echhh

A tak poważnie to tak jak pisze Magda... Dzieciaki są szczególnie narażone na owsiki w żłobkach,przedszkolach,szkołach,...

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 2 miesiąc temu #37328 przez _aga86_
Julka nie zgrzyta w nocy. Wczoraj zgrzytala moze z 2,3 razy, ale wydawalo mi sie, ze robi to swiadomie, bo patrzyla na mnie przy zgrzytaniu i sie smiala. Bylam z Julka na szczepieniu wczoraj i pytalam lekarki czy to cos zlego powiedziala, ze zna wiele dzieci, ktore zgrzytaja i jesli nie robi tego czesto i podczas snu to prawdopodobnie uswiadomila sobie, ze ma zabki- tak wlasnie mi powiedziala.

14 lata 2 miesiąc temu #37531 przez natmur11
moj brat tez pamietam zgrzytal zzebami i to dosc czsto i musze przyznac mial niezla frajde jak widzial nasze wykrzywione twarze

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka