- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Z życia Mam.. i nie tylko :)
Z życia Mam.. i nie tylko :)
- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mniej mnie teraz, bo podjęłam się zrobienia zaproszeń na nasz ślub i spędzam nad tym każdą wolną chwilę, bo czasu coraz mniej. A przy przedświątecznych porządkach i moim małym Diabełku, o ten wolny czas nie jest tak łatwo

Domi, no to ciężka noc za Tobą. U mnie też lekko nie było, bo Zuzia zasnęła dopiero ok 23 i spała jakoś strasznie niespokojnie. Za to, znowu do 8 rano

Miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Wiolusska: No to będziesz miała opiekunke do swojego diabełka przynajmniej na weekend

Trochę ci pomoże pewnie ,no chyba,że jest dużo młodsza to wiadomo różnie może to być

A U Mnie dziś byłam z myszą u weterynarza nic poważnego tylko zapalenie dostała zastrzyk i lezy,oby jej przeszło szybko.
Ja wczoraj odebrałam wyniki i powiem Wam,że jak przez całą ciąże były bardo dobre tak teraz minimalnie ale dużo mam podwyższonych punkcików,nie dużo bo nie dużo ale jest.
Ale czuć się źle nie czuje, to chyba tyle dobrze nie mogę doczekać się poniedziałku bo to wizyta u lekarza się okaże jak tam czy będę mogła rodzić sn czy cc bo tu chodzi o wielkość małej i o moją miednice

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Biedna ta Twoja myszka, ale dobrze, że to nic poważnego.
Co do wyników, jeśli odchylenia nie są duże, to nie masz się czym przejmować, nie zawsze wszystko jest idealnie, a tym bardziej w końcówce ciąży.
Ja bardzo chciałam rodzić sn, ale już po przyjęciu na oddział, na dwa dni przed porodem, dowiedziałąm się, że mam za wąską miednicę, więc zostało cc

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Powiedziała,że mam poprosić lekarza prowadzącego by mi ja zmierzył i w ogóle,także go poproszę zobaczymy,co on na to

Powiem Ci,że myszy ogólnie biedne zwierzątka nie dość,że krótko żyją to łapią je różne dziwne choróbska bidulki,no i jak trafią na taką jak ja to poleci z nimi do weterynarza ale większość ludzi raczej z myszka by nie poszła,wiadomo jakie jest podejście ludzi do gryzoni

- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Julcia - moje szczęście
patka biedna myszka, oby było wszystko ok! jesli chodzi o wyniki badań to tak jak pisała wiolusska nie masz się co przejmować.
my dzis cały dzień zabiegane, złożyłyśmy ten wniosek o paszport, Jula wyszła kapitalnie na zdjęciu:) tak poważnie

dobrej nocy Dziewczynki:)
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

a Ja cały dzień w sumie oprócz wyjścia do weterynarza w domu,jakoś teraz już za daleko się nie oddalam od domu tu mi bezpieczniej w razie czego

- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
jeśli chodzi o dalsze spacery to jak coś to tylko w towarzystwie bo rzeczywiście niegdy nie wiadomo kiedy Malutka postanowi wyjść na świat

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pewnie już śpicie... Ja zaglądam tylko na chwilę, dzień tak szybko mi dzisiaj minął, jakoś tak cały czas w biegu.
Jutro wrzucę Wam zdjęcie zaproszeń, bo część już zrobiłam. Trochę nerwów mnie to kosztowało, ale mam nadzieję, że satysfakcja będzie. Mam w zamiarze zrobić też winietki, pudełeczka na upominki dla gości (w każdym będzie kuleczka ferrero rocher) i karty menu na stoły. Ślub 14 czerwca, więc już niedługo.
Patka, zdecydowanie nie wychodź daleko sama, bo Malutka w każdej chwili może zrobić Ci niespodziankę. To już ten czas, że trzeba być przygotowanym

Uciekam, śpijcie dobrze

- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

miłego dnia
- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- domi28
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
bardzo mi się podobają te zaproszenia, są proste ale bardzo eleganckie- śliczne po prostu

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nie jedne te wymyślne nie są takie ładne:)
Mnie się bardzo podobają

A co do terminu ślubu to już nie długo

a Pomysł z ferrero też całkiem fajny nie powiem bo to bardzo dobre kuleczki są
Raffaelo i Rocher to bym mogła jeść tonami. Na początku ciąży strasznie wzieło Mnie na kokos a pracuje w żabce to już było mi obojętne,że One trochę kosztują więcej niż przeciętne słodycze na każdej zmianie musiałam zjeść raffaelo ;d
Nie nie sama już nie chodzę za daleko dzisiaj nawet nie poszłam na grila wolę siedzieć w domu bo to różnie może być

A dziewczyny używałyście penatan ? Dostałam te kosmetyki od Cioci i kuzynek z Niemiec czytałam już tu u nas na stronach,że to dobre kosmetyki dla maluchów nawet bardzo dobre,ale własnie tak się zastanawiam,jakie tutaj ogólnie są kosmetyki najczęsciej używane bo tyle ich teraz na rynku

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Sukienka jeszcze nie w domu, ale jest zamówiona, przymiarkę mam za troszkę ponad miesiąc. Przeraża mnie to, że zaproszenia jeszcze nie rozwiezione, czasu coraz mniej, ale ciągle jestem sama, więc dotąd nie bardzo mieliśmy jak. W święta musimy się za to zabrać, bo już ostatni dzwonek. Wprawdzie, prawie wszyscy są poinformowani i spodziewają się zaproszeń, ale wiecie, jak to jest, cały czas mam w głowie, że to TRZEBA, bo do już tylko 2 miesiące.
Jeśli chodzi o kosmetyki, ja penatanu nie używałam. Tuż po urodzeniu i w pierwszych miesiącach używałam emolium, ale później przeszłam na zwykłe nivea baby i ziajka, bo Mała nie miała nigdy żadnych problemów skórnych.
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

No 2 miesiące to już niedługo , w święta jak rozdacie to będzie oki

każdy pewnie wie jak to jest z małym dzieciaczkiem

no jeżeli są ładne zaproszenia to trzeba je pochwalić

- wiolusska
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ale miałam noc, Zuza zasnęła po 23. A gdybyście widziały, co wyprawiała.. Wstawała, łapała równowagę, puszczała się po kolei jedną i drugą rączką, a potem buuuuuum i śmiech wniebogłosy. Ale miałyśmy ubaw z kuzynką. W końcu tak się zmęczyła, że wypiła pół butli i spała całą noc.
Dziewczyny, mam pytanie. Założyłam wątek, odnośnie szczepień, ale widzę, że umarł. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Domi, jakie szczepionki wybrałaś? Patka, zastanawiałaś się już nad szczepieniami Małej?
A tak w ogóle, co nas tutaj tak malutko? Dołączajcie Kobietki, w kupie raźniej