BezpiecznaCiaza112023

Jak dbać o zęby?

6 lata 11 miesiąc temu #1066769 przez szafeczka
Witam, czy macie jakieś sprawdzone sposoby, na mocne i zdrowe zęby? Po ciąży zauważyłam, że moje zęby są jakieś takie słabsze, jakby nadwrażliwe. Kupiłam ostatnio nawet płyn do płukania (o taki - www.listerine.pl/p%C5%82yn-do-p%C5%82uka...isterine-total-care- ), żeby je trochę wzmocnić. Stosuję dopiero 2 dni, więc na efekt pewnie muszę jeszcze poczekać. Ale może macie jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na wzmocnienie zębów? Jakaś specjalna dieta, witaminy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

6 lata 11 miesiąc temu #1066776 przez marynika
A może zrób badania? Może zła kondycja zębów wynika z jakiś niedoborów.

6 lata 10 miesiąc temu #1066793 przez marika
Po ciąży tak bywa, dieta - musisz sprawić, żeby Twój organizm nabrał sił, w ciąży i podczas porodu wykonał ogromny wysiłek. No i konsultacje u dentysty by się przydały.

6 lata 10 miesiąc temu #1066868 przez TatianaWojdyga
O zęby wiadomo ,ze trzeba dbać przez szczotkowanie itd. Ale również chodząc dod entysty na przegląd. teoretycznie powinno sie je robic co pól roku . No chyba ,ze cos nam się psuje to wtedy cześciej. W krakowie pamiętam trafiłam do bardzo dobrego gabinetu będąc w odwiedzinach u siostry , do gabinetu Stomatlogia Cichoń. Bardzo dobry gabinet, w tym miejscu mojej siostrze uratowano zęby od usunięcia ich ;)

6 lata 10 miesiąc temu #1066870 przez mamajaga

6 lata 9 miesiąc temu #1066879 przez misiu
Na poprawę kondycji nadwrażliwych zębów polecam pastę Sensodyne + miękką szczoteczkę do zębów, by nie pogarszać i tak wrażliwych już dziąseł. Do tego płukanki, mało twardego jedzenia, unikanie gumy do żucia. Co do szczotkowania, jest taka technika mycia zębów, która pomaga podnieść opadnięte dziąsła, które są normą przy nadwrażliwych zębach.

6 lata 9 miesiąc temu #1066956 przez werka
pomyśl o witaminach i wapniu bo to podstawowy budulec zębów

6 lata 9 miesiąc temu #1066967 przez Tygrysica88
ja jestem w ciazy i mi strasznie krwawia dziasła i sie opusciły i nie wiem czy to czyms mozna podleczyc

6 lata 8 miesiąc temu #1067072 przez Biletka
po ciąży konieczny solidny przegląd :)

6 lata 7 miesiąc temu #1067145 przez srebkos3
Nie wiem czy wiedzieliście, ale również jest taka opcja, że można o to zapytać naszego dentystę, do którego chodzimy. On już najlepiej nam doradzi ranking.abczdrowie.pl/d jaka szczoteczka będzie dla naszych zębów najlepsza i jaka pasta będzie dla nas wskazana. Poza tym dobrze mieć w domu nitkę dentystyczną

1 rok 4 miesiąc temu #1080540 przez Quake
Żeby dbać o zęby trzeba przede wszystkim regularnie chodzić do dentysty, to podstawa. Jak szukać dobrego specjalisty, np. w Katowicach, można przeczytać tu katowicelove.pl/20230822520644/stomatolo...ni-wg-opinii-w-sieci i z pewnością warto zwracać uwagę przede wszystkim na opinie na ich temat.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka