BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890217 przez KaRoLkA
U nas przełom nareszcie posmakowala jakas zupa :D kalafiorowa z kurakiem the best ! Zjadla całą miseczke i jeszcze sie dopominala :)

Albercik brawo :)

Sophie tak tam sa ziemniaczki i kurak w przyprawie z gyrosa i salata pomidor ogorek , papryki my lubimy z dipem czosnkowym :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #890269 przez Hania84
juhuuu to sem ja :D
mam już neta :)

Ale napłodziłyście :) ale super bo jest co czytać :)

Agusia widzisz pisałam do Ciebie co u Was a Ty tutaj...ale nie widziałam bo neta nie miałam od wczoraj wieczora :) Współczuję śmierci wujka. Każda śmierć jest straszna :( trzymaj się jakoś i wspieraj ciocię bo na pewno jest jej ciężko. I masz rację, śmierć się czuje...nie spotkałam jeszcze osoby która przed śmiercią wierzyła że będzie jeszcze żyć :(

ALANKU KOCHANY ROŚNIJ, ZDROWY, PIĘKNY I UŚMIECHNIĘTY !!!! DUŻO ZDRÓWKA I SŁODYCZY TEGO CIOCIA I LENKA TOBIE ŻYCZY :) :kiss:

Kasiu zwolnij kobietoooo !!! :blink: masakra jakie tempo...F1 przy tobie wymięka :laugh: miłej zabawy weselnej :)

Karolka no to gratulacje stażu :) super wiadomość :) i może babka Cię zostawi już na stałe tam :) kto wie :)
a obiadek ekstra wygląda :) widać że lakki i pyszny :)

aleksiaa Ty ranny ptaszku :) i gratulacje dla Alberta za słowo MAMA :)
ja daję picie w temperaturze pokojowej...ale mleko ciut podgrzewam.

Karolka brawo dla Gabi za zjedzenie zupki :) mówiłam, że dzieciom smaki się zmieniaja i że niedługo się przekona do warzywek :)

Sophie faktycznie mężuś ma rękę do ogrodu :) może zmienić zawód :) za takie coś nie źle koszą jak ktos sobie zażyczy by mu ogród zrobić :)
oj tak podrosły Lence baleronki troszkę :D ma fładki słitaśne :)

Ikunia na takich to trzeba uważać...teraz dużo oszustów i kłamców. Tak to jest...najpierw że to TYLKO 60zł a potem się okazuje 200zł lub 300zł (oby tylko tyle :blink: ) nie ma co na takich dziadów patrzeć.

Gochens a ja akurat miło glukozę wspominam bo u nas ekstra ze sokiem porzeczkowym :) :D :woohoo: :P

Marta dzięki za przekazanie info :kiss:

no chyba nikogo nie pominęłam :D

miłego dnia :)

10 lata 10 miesiąc temu #890313 przez cordis
Alanku witaj kolejny mężczyzno roczniaku dużo uścisków i buziaków przesyłam wirtualnie ::*:*:*

Dzisiaj cały dzień w parku mury blokowe tak nagrzane że nie ma co siedzieć.
Sophie jaki Ty masz ogród :ohmy: :ohmy: wooow już się tama widzę normalnie :)

Katarzyna!!! normalnie master! wyluzuj bo padniesz im tam na tym weselu zamiast się wytańczyć!
Karolka ale obiadek fajny aż mlaskać zaczęłam :P

aleksia ja mleko podgrzewam do kaszki, ale napoje nie, zresztą nawet jak daję mu coś cieplejszego to wypluwa wszystko.
aż milej na sercu jak się mamamamam słyszy no nie??

Gochenes glukoza fuuuj- pamiętam jak ja po wypiciu odleciałam w ośrodku na jakiś czas lekarki się zbiegły ekg robiły i do szpitala mnie wysyłać chciały :)

aha!
jest 8 ząb!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890341 przez Sophie25
KAROlka jutro palnę na obiad dzieki :* :*

męzu dziekuje za słowa uznania i cieszy sie ! :D
Hania no on ma mase pomysłow i checi kiedys robił hustawki ogrodowe bude zrobił co kazdy mowi ze łądna wiec niech pomysli i racja jeszcze by zarobił przyszla kiedys znajoma to mowiła ze jej cos podobnego firma robiła a on wszystko zrobił sam :)

Bravo Albercik :*
Cordis BArtus idzie jak szalony z zebami :D To juz 8 super ! :D

Moja zabka dzis popluskała sie troche i jak ja wyjmowałam był krzyk niesamowity :O

Dzisiaj obżarłam sie lodem wziełam sobie średniego włoskiego i normalnie jestem pełna do teraz :O :D

Kupiłam truskawek zrobie 7 słoików dżemu :)

10 lata 10 miesiąc temu #890345 przez Hania84
heja

ale tu dziś cisza :P

Lena spała mi od 12.30 do 16.20 :P full wypas miałam :)

Sophie no będzie musiał na serio Twój małż pomysleć nad zmianą pracy :)

Bartol gratki za 8 zębów :)
a ja nadal nie wiem ile Lena ma prócz tych 8 zębów bo nie chce mi paszczaka otwierać za nic w świecie jak chcę zajrzeć :P

Sophie ja mam w planach zrobić w tym roku domowe kompociki dla Lenki bo herbatki jej sie nudzą już :) zobacze co to mi wyjdzie bo nigdy nie robiłam :)

10 lata 10 miesiąc temu #890347 przez Sophie25
Noo kompociki tak samo mysle zrobić , kuzynka mi juz obiecała maliny jak beda bo ma ich od groma :) Moze z wisni jeszcze zrobie :)
A to naszym dzieciaczkom posmakuje na pewno :D

10 lata 10 miesiąc temu #890356 przez Gochens
Jestem epo pracy ;)

Albercik gratuluję mamy!! mój juz też ładnie woła mama ale jeszcze chyba nie wie do końca ze mówi do mnie :)

Karolka super ze Gabi zasmakowaly warzywa!

Sophie zawsze może to traktować jako dodatkowy zarobek myślę że chętnych nie braknie na jakąś super budę dla psa czy huśtawke do ogrodu no i tym mega urządzeniu mię wspomnę :silly:

Bartuś 8 zębów?! wow kolejny idzie jak burza! niedługo cała paszcza :)

Kompot z wiśni juz można? będziesz to slodzic?
Haniu czym Ty szprycujesz Lenite ze una tak długo śpi?? ;)

Byli teściowie ale niestety go obudzili i Ali nie był zbyt wesoły.. Dostał sztućce i ciuszki :) oczywiscie chrzestny się nie pojawił no ale w sobotę pewnie będzie. Kurde mam jakiegoś stresa przed tą całą imprezą :blink: :ohmy:

10 lata 10 miesiąc temu #890363 przez szósteczka
Hej dziewczyny czytam was ale nie mam siły pisać, znowu mnie kuje q nerce h.... Kamienie . Ogrzewam sobie termoforem i czuje trochę ulgę ale jestem nie do życia. Miłego wieczorka.

10 lata 10 miesiąc temu #890368 przez Gochens
wideo.interia.pl/wizytowka-Cjake/dziecko...9951&iwa_block=photo

Ja się popłakałam :( to odnośnie tego wczorajszego zdarzenia..jak można zapomnieć ze się zostawili dziecko w aucie. I to jeszcze przez 8 godzin

10 lata 10 miesiąc temu #890378 przez Sophie25
ja dzisiaj jak to usłyszałam od tesciowej to tak samo :(

Jak mozna było zostawić dziecko na tyle godzin potem trłumaczac sie w absurdalny sposób :(

NAjgorsze ze coraz wiecej jest takich przypadków serce boli :(

10 lata 10 miesiąc temu #890401 przez Hania84
Witam wieczornie :)

Lena wypiła mleko ale spać nie chce więc za mną po kanapie buszuje :)\
...a mnie ząb napitala :( najgorsze że zaplombowany :(

Gochens niczym jej nie szprycuję :D śpioch po tacie jest :D
Nie stresuj się, nie ma czym...wszystko na pewno się uda :)
a co do tej kampanii to już w zeszłym roku to widziałam i też się poryczałam :( straszne to jest...nie wiem jak można być tak bezmyślnym...a ten facet z Rybnika co zostawił tak swą córkę to nie wiem o czym myślał...jak można swego 3 letniego dziecka nie zauważyć w aucie :( i oczywiście wtedy kiedy ktoś potrzebuje pomocy to akurat nikt tym parkingiem nie szedł...a zazwyczaj pewnie chodzą :( tragedia :(

szósteczka niech coś zrobią z tymi kamieniami bo się wykończysz...jakiś Ketonal chociaż.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890407 przez Hania84
Byliśmy dziś na spacerku i zobaczcie jak tu w DE przygotowują się do mistrzostw świata w piłce nożnej :D :woohoo: Mają manię wielkości co niektórzy haha :D

edit:

dziewczyny brzuchatki...macie już wybrane imiona dla pociech ? :)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #890449 przez Ikunia1910
Hej juz padam na pysk wiec za duzo nie nabazgrole.

Haniu ja nie mam wogole zadnego pomyslu na kolejna pipke wiec narazie nawet o tym nie mysle.
A z tymi flagami to niezle ich przygniotlo na umysle :p

Sophie niezly ten ogrodek, choc ja osobiscie wole trawka trawka i jeszcza raz trawka ale meza trzeba podziwiac nie ma to tamto, kawal niezlej roboty;)

Alaśku jeszcze raz wszystkiego dobrego , mnustwo prezentow i mimo zapowiedzi, ładnej pogody na imprezke :*

Karolka gratuluje zupkowego apetytu:)

A ja nie bede sie bawic w pasteryzowanie bo po pierwsze w zeszlym roku mi sie zle zawekowaly sloiki i wszystko poszlo w kosz a po drugie za duzo roboty. Wszystko mroze. Truskawki, wisnie, maliny, tylko dzemy zrobie z brzoskwini i wisni. A z malin kilka malych sloikow ale syropu tylko maliny z cukrem zeby na zimowe choroby bylo.
Z warzyw chce zamrozic pomidorow sporo,brokuly, kalafiora, mloda marchew bo zima jest obrzydliwa i dynie ale to jesienia, ogory w sloiki i papryke.i to na tyle. A kompocik z mrozonek tez mozna ugotowac wiec looz.

Gochens ja to kompot z wisni juz gotowalam okolo 8 mca troszke slodzilam albo rozkruszalam herbatniczka.

Szósteczka trzymaj sie, szkoda cie z tymi bolami.

Ja dzis caly dzien pralam. Zoska lobuzowal masakrycznie dzis, stale cus wymyślala co nie wolno, rozpizgrzyla mi cala torebke makaronu na podlodze. A i uwielbia myc zabki. Myjemy razem ja jej a ona mi. I jak juz konczymy to na mnie krzyczy ze mam jej oddac szczoteczke haha. A i dzis probowala mnie nasladowac jak wyplowam paste. I nachylala sie do umywalki i robila brrrr( tak jak auto robi ) :p

Dobrej nocy.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890451 przez Hania84
Dziewczyny bo będe na karniaka sadzać :evil: na FB Was widzę a tu co? :whistle:

Ikunia a miałaś nowe wieczka czy nie? bo z nowymi wieczkami nie powinno się nic stac po zagotowaniu.

Gochens odnośnie wiśni to Lenka u babci piłą kompot z wiśni :) także z czereśni, brzoskwiń i papierówek i wszystko smakowało i nic nie zaszkodziło :) a z owoców kompotowych to papierówki wpitalała :) papierówki są bardzo dobre dla dzieci z kompotu...i dla chorych też :)

Ikunia to musiało fajnie wyglądac to wasze wspólne szczotkowanie a potem wypluwanie przez Zosię haha :D

Zauważyłam że dzieci teraz jeszcze szybciej wszystko łapią...jak mówię Lenie ze tego nie wolno, to pokazuje tę rzecz i kiwa głową że NIE..jak zobaczy że nie ma jedzonka na talerzu to pokazuje że nie ma...i robi często palcem "ty, ty, ty" jak jej coś nie pasuje albo nie chce jej czegos dać :D spryciula :) wystarczy raz pokazać i łapie jak nie wiem.

lece spać
dobranoc :)

aha Ikunia Pomidory też można mrozić? ale takie w skórce???

10 lata 10 miesiąc temu #890455 przez Ikunia1910
Hania w skorce ale te takie polne podluzne bo te piekne malinowe sie nie nadaja na zupke;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka