BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890764 przez aleksiaa88
Cordis awatar możesz zostawić w sam raz idealny.

Ja dziś bez nastroju więc nie popisze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890802 przez KaRoLkA
Witam wieczornie :)
Gabrynia juz śpi oby spała lepiej niz wczoraj , przez to goraco mleka niechce pic tylko 120 ml wypiła . Taki byl ukrop popoludniu ze nalalam jej wody do wanienki i sie pluskala tylko po godzinie znowu byla cala spocona bo nie dosc ze gorac to jeszcze goni jak szalona

Zosia ikuniowa jak modelka :) super te prezenty dostała :)

Gratulacje ząbków Zosi :* Sophie udanej wycieczki do Krk ;) moze uda Wam sie spotkac z Agusia :)

Haniu na moje myslenie to to raczej kurs jest niz staż sle tak to nazwali to niech im będzie , i po tym tygodniu jakbym jej spasowala to fajnie by bylo nawet 2 dni w tygodniu chodzic zawsze to jakas odmiana i robilabym to co lubie ;)

Gochensik masz racje relaksuj sie i mysl o Waszej 4 :* a tych pedikjurów zazdroszcze :p ale należy sie wiec odpicuj sie i niech im oczy wyjda jak taką sexi mamuske zobacza :) takie pysznosciii robisz , jak zostanie to mamuski sie zjada i nic sie nie zmarnuje :)

Aleksia czemu humor nie dopisuje ??? Kto Cie wkurzył ??

Kasiaa wez zwolnij troszke babo ! Lampke winka i relaksuj sie :* a i ja bym chciala Twoje zdjęcie bo niewiem jak wyglądasz :(

Cordis jak to u T nie robili pierwszych urodzin ???? Moi tesciowie przyjeżdżają w czwartek zobaczymy jak to bedzie .

Kurde impreza na mojej głowie i teraz ten staż ale dam rade :) córcia moja kochana wkoncu zaczęła ladnie i chyba bardziej swiadomie mowic "mama" bo chodzi mowi i pokazuje paluszkiem :woohoo:

Co dajecie na dzien ojca od dzieciakow??? Wogole dajecie cos ?? Ja znalazłam kubek z napisem" Najlepszy tata na swiecie"

10 lata 10 miesiąc temu #890810 przez aleksiaa88
Chłop dla odmiany bo nigdy na niego nie narzekałam chyba ze nie pamietam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:sick: :sick: :sick:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890811 przez Hania84
Lena też juz od 15 minut śpi :)

karolka to oby jej spasowała Twoja praca i by Cię zostawiła, nawet na więcej jak 2 dni w tyg ;)
brawo dla Gabi za "mama" :)
Lena dziś rano w łóżeczku skleciła dwa wyrazy ale to pewnie przez przypadek bo więcej się to za dnia nie powtórzyło...ale było "mama am" :) a potem to juz tylko am było :)

aleksiaa co się stało??? edit: aaa teraz widzę w poprzednim poście ...haha aleksiaa jestes mocarna :D ;)

Gochens zazdraszczam pedi i mani :P odpierdzielisz się mamuśka że wszystkim oko zbieleje :P :)
Dziś oglądacie meczyk? :D

Ja nic nie daję od Leny Arturowi...on wszystko ma to co potrzebuje :) Lenka da tylko i aż buziaka tatusiowi ;)

miłego wieczoru :)

10 lata 10 miesiąc temu #890822 przez malutkamilka
Dzieciaczki sto latek, dla wszystkich i każdego z osobna buziaki :*

Ja cały czas zalatana, zakręcona... choć nie tak mocno jak Kasia, ale jakoś doby zaczyna mi brakować. Jak juz mogłabym usiąć i coś naskrobać to zawsze znajduję coś "po drodze"...

Ale Wasze dzieciaczki juz wysokie :blink: moja jak dobrze zmierzyłam to ma za 74-75 cm. Jutro przyłożę się do mierzenia.

Ja nic specjalnego na roczek nie będę robić bo w sumie dwa razy bedzie miec. Zrobię torta na weekend zaraz po jej urodzinach albo w dniu jej urodzin bo na pewno ktoś wpadnie a oficjalnie zrobię dopiero jak mój A. wróci. Moze uda sie to gdzies za 3-4 tygodnie na weekend.

Kurcze wesele juz za rogiem a ja dalej nie mam zadnej sukienki na oku- nic mi sie nie widzi...

No nic ide po lampke winka i chce porzadek w rzeczach do mani i pedi zrobic jesli o tym mowa ;)

10 lata 10 miesiąc temu #890826 przez aleksiaa88
Muszę się wziąć za uzupełnienie albumu roczkowego

10 lata 10 miesiąc temu #890828 przez Gochens
Haniu pewnie ze oglądamy... bardziej on niż ja bo pewnie niedługo mi się oko zamknie ;)

Karolka pewne jest ze jej się będzie podobać Twoja "robota" trzymam kciuki!

Aleksia ja zatem na mojego to musiałabym cały czas chodzić obrazona... mój ma obiekcje wiec poczekać chyba musze aż mu jaja spuchna :lol:

Sophie udanego wypoczynku :kiss:

Ja nie wiem co dam a kiedy dzień ojca???
Właśnie skończyliśmy jeść grilla, M zawiózłwszystkie rzeczy do teściów wiec spoko

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890829 przez Hania84
Gochens wiedziałam że patrzycie :P my chyba też...chociaz mój trochę dziś się źle czuje.

U mnie to odwrotnie...mój mnie wciąż zaczepia a to ja się odwracam...chociaz teraz muszę odpukać bo dwa razy pod rząd mi się chciało...pewnie dni płodne mam :P

Pomalowałam sobie paznokietki na miętowy kolorek :) nawet fajnie to wygląda ;)

aha Gochens a dzień ojca jest 23 czerwca :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890835 przez aleksiaa88
siedze na smaker.pl i sie jaram :blush:

Macie jakieś smaki z dzieciństwa?

U mnie panowała moda na kromkę chleba z śmietaną oczywiście swoją nie sklepową i to posypane cukrem
Jeszcze pieróg z kaszą albo jak to inaczej mówiono cisto chlebowe w środku z ziemniakami i kaszą gryczaną piekł potem jak był zimny to się kroiło kromeczki i smażyło na patelni oczywiście na maśle na złoty kolor mmmmmmmmmmm

Gdzie się podziałyście mecz oglądacie czy jak?

10 lata 10 miesiąc temu #890855 przez malutkamilka
Ja próbuję spać ale coś ciężko...
Musiałam zasłonić okno bo łysy świeci mi na poduszki...
Dobrze że Wiki jak na razie nie wyczuła pełni...

10 lata 10 miesiąc temu #890856 przez KaRoLkA
Aleksia ja meczow nie ogladam bo po 3 latach sedziowania mam po dziurki w nosie piłki nożnej :/ zbrzydla mi :p

Haniu mietowy super wyglada na pazurkach a Gochens jaki kolorek bedziesz Ty robic ??

U nas tez moj zaczepia a mi brak tego "pociągu" :/ cos mi sie podziało po ciąży a może to zmeczeniavtak dzials na brak ochoty sama niewiem

Malutka jak tam budowa idzie ??? Duzo jeszcze zostało ??

Hmmm ja z dziecinstwa to pamietam jak smazylismy z bratem i kuzynem krazki z ciasta na pierogi na blasze od pieca kaflowegon :) i babci swojski chlebek pieczony w takim piecu chlebowym kaflowym z maselkiem swojskim mmmmmniam :D

Gabryska znowu mi sie budzi z placzem :( co jej jest to js juz samz niewiem ???:(

Dobrej nocy :)

10 lata 10 miesiąc temu #890862 przez Agusia83
hej dziewczyny....a mnie się jakoś pisać za bardzo nie chce...jestem trochę zdołowana...do tego ten upał i mój wspaniały mąż...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale już mamy sporo roczniaków :laugh: dziewczyny wierzycie, że rok temu dopiero się rozpakowywałyśmy? To jest niemożliwe,że ten czas tak szybko leci....a nasze pociechy leżą już koło nas takie duze i kochane:) i co poniektóre chodzące:)

Sophie, zapraszamy, zapraszamy:) My też chętnie Was poznamy...a gdzie ciocia dokładnie mieszka? Może niedaleko nas?

Gochens,wierzę,że się wkurzyłaś....też bym była zła...ale Ty masz się cieszyć Alankiem i drugim bobo w brzuszku i nie możesz się denerwować...

Dziewczyny a mój synuś ma 84cm i 11,700:)on to dopiero wielki....a ma tylko 3 zęby nadal:P

Szósteczka,współczuję tych bóli...oby tamten lekarz Ci szybko pomógł, bo się zamęczysz....

Kakaszka,aco u Ciebie? Odzywaj się!!!!!!!!!!!!!1

Muszę siępochwalić,że Artek pierwszy raz w życiu spał od 21-9 rano:)

Gochens dzień ojca wypada 23.06.....my uznajemy, że Artuś jest najlepszym prezentem...bo urodzony 22.06:)

Aleksia, ja uwielbiałam placki ziemniaczane ze śmietanąi z cukrem i mizerię na wodzie i occie:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890864 przez Hania84
Juhuuu jeszcze jestem :D

Oglądam meczyk jeszcze :) ale oczyska mi się już kleją :P

aleksiaa oglądałam tę stronę co podałaś :/ niech Cię gęś kopnie :P ale tam sa ciachaaaaa...aż ślina mi do tyłka pociekła :D
ja smaków z dzieciństwa jako takich nie mam...mizeria, chleb z dżemem, leniwe...i to chyba tyle...takie bardziej normalne smaki ;)

Agusia fajnie, że jesteś. Na małża nic nie poradzę...smutne, że tak robi...ale próbowałaś juz wielu sposobów perswazji...juz chyba taki człowiek.
Już Ci kiedys pisałam czego powinnaś spróbować...może to by poskutkowało...
I brawo dla Arturka za tak ładnie długi sen :)

Karolka a może pełnia tak działa na Gabi? sama nie wiem...albo taki jej urok i musi z tego wyrosnąć. normalnie nie mam pojęcia.

to ja mówię już dobranoc :)

Agusia a kiedy robicie roczek Arturkowi? co planujesz zrobić?

10 lata 10 miesiąc temu #890866 przez Agusia83
Haniu równo 22.06 to akurat niedziela...jeszcze nie wiem,co bedę robić.....

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #890880 przez malutkamilka
DZIŚ PIATEK 13-tego :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Trzeba cosik kupić i wieczorkiem wybrać się do rodziców bo dziś mają rocznicę ślubu ;)

Agusia Ty to się masz z tym swoim.... A spróbuj księciuniowi nie podsuwać niczego pod nos. Przecież masz wystarczająco roboty przy dwójce to po co Ci trzecie dziecko do obsługi?! Chce zjeść to niech sobie zrobi, che mieć czyste gacie to niech je sobie wypierze. Ja czasem przy moim ostentacyjnie robie jak najwięcej rzeczy żeby widział że zajomwanie się dzieckiem i domem nie jest łatwe, jak nie skutkowalo to wieczorem jak chciał sie dobierać to taaaaaakkkkkkkaaaaaaaaa zmęczona juz bylam ze nie mialam sily ruszyc reka a co dopiero dupą :D

Karolka u nas jak Wika dość często budziła się w nocy to jak się juz uspokoilo to po dwóch trzech dniach wychodił jakiś górny ząbek, bo dolnych to nawet nie wiedziałam kiedy. Teraz jak mąż był w pierwszym tygodniu czerwca to tez chyba 3 noce były płaczliwe a na czwarty dzien zobaczyłam drugą górną dwójkę. Natomiast teraz ładnie spi mimo ze juz dolne dziaslo peklo i lekko juz wylazl zabek.

A budowa tak jak sie robi trybem gospodarczym to jest na etapie ostatniego użycia betonu, czyli ostatni zamykający wieniec. Może jak tata będzie meić dzień lub popoludnie wolne to w przyszłym tygodniu się zaleję i tzreba będzie wystawić dwa szczyty bo na polowę lipca ma przyjechać więźba. Ja chcę wziąść firmę by położyła drzewo to na wrzesień zamawiałabym dachowkę i okna dachowe a na październik lub listopad okna i drzwi by zamknąć bo nei wiadomo jaka zima w tym roku będzie.

A tu pokaże Wam moją kąpozycję trochę cel miałam zamierzony inny bo w tamtym roku to dalia tak mi sie rozrosła w góre ze brzydko wyglądała z innymi kwiatami to ja wsadziłam do tylu a ta jak na złość równo z gożdzikami i petunią....

Zna sie ktoraś na storczykach?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka