BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #853081 przez violcia00
Szósteczka ja tez trzymam kciuki za Pati,bedzie dobrze :blink:

Karolka ja bardzo chetnie na zakupy sie wybiore,moze byc kwiecien ,moze mi jakies wolne wtedy dadza :P

Ja tez lubie konie :silly:

Sophie a Ty puszzasz Zosie tak samą z tym pchaczem??? ja Oskarowi zawsze asekuruje bo boje sie zeby sie nie wywrocił :huh:

Hania wszystko w swoim czasie...naszej kolezanki corka(mam nadzieje ze skojarzysz kolezanke)tez dopiero zaczeła raczkowac to i na Lenke przyjdzie pora :blush:

A moje dziecko tak meczy teraz swoich rodzicow,ze o 21 juz w lozku jestesmy,no nie wiem co mam mu zrobic,jak urozmaicic dzien,jakos zachecic do zabawy,on tylko by stal,chodzil,choc tego za bardzo nie potrafi,a wzoraj tak zapierdzielal na raczkach po całym mieszkaniu ze nie moglam sie powstrzymac od smiechu,tak jakby go ktos gonił,smiesznie to wygladalo,taki maly brzdac a daje tyle radosci :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #853088 przez szósteczka
Pati ma operacje złączają jej kość drutami w szpitalu na pewno zostanie na noc a mozliwe ze i 3 dni. Sory ze tak tylko o sobie ale jestem mocno zdenerwowana. Do jutra papa.

11 lata 1 miesiąc temu #853095 przez KaRoLkA
Sosteczka trzymam iciuki by wszystko bylo dobrze , biedna Pati:(

Violcia to umawiamy sie na kwiecien :) a Oskarek musi swietnie wygladac jakntak uciekabprzed Wami :)

Cordis to witam w klubie bo u Mnie tez jest strajk na lyzeczke teraz chyba ze z jogurtem to otwiera buzke ale jak chodzi o zupke to ani mowy niema a do tego macha raczkaki i odpycha mi lyzeczke wiec jestesmy obie w zupie :angry:

Sophie ale Ci zazdroszcze jactez mialam marzenie zeby Konika zakupic ale to w PL tyle ze nic zntego bo nie zjezdzamy z tad raczej :/ a jazda w terenie coś pięknego :woohoo:

Haniu to widze ze u Was tez taki system;) My w tym roku mamy urlopbpod znakiem zapytania bo mojemu nie dadza tak predko w nowej pracy a i ja tez mam 5 dni wolnego co 3 miesiace , chcielismy we wrzesniu na wesele jechac ale chyba sie nie uda :/

No to my tez zaliczamy sie do raczkujacych juz , Gabcia dzisiaj ruszyla do przodu powolutku po troszke ale idzie i taki ma zaciesz jak jej sie udaje :D
Ale jak ją sama postawie nawet przy kanapie to sie odpycha i leci na dupke, ostrozne to moje dziecie :)
Niunia spi,na ja popijam desperadosa :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #853099 przez kakaszka
jejku biedna patrycja, ucaluj ja przy okazji od ciotki.

moja pindzia wojuje jak zawsze w lozeczku, ona bedzie wstawac i koniec, nie wazne ze juz brak sil, juz dwa razy miala zamkniete oczyska, ale to trwalo chwile :)

ja sie troche uspokoilam, po prostu staram sie o tym nie mylec. znajac moje szczescie pewnie wpadlam znowu i nie wyobrazam co dalej bedzie. nie niemczurow nie pojade w ciazy z malym dzieckiem siedziec calymi dniami i nocami sama, wiec nie wiem kiedy znowu bedziemy razem z moim, no ale...
powiedzialam mojemu, troche byl w szoku, bo moment naprawde do dupy, no ale na koniec rozmowy, poprosil bym jutro juz nie byla w ciazy i ze mnie kocha, to troche dodalo mi otuchy.

ale szalejecie z zakupami :) zazdroszcze, nie pamietam kiedy sobie ostatni raz cokolwiek kupowalam, chyba jak eliza miala miesiac, porazka.
jakos na dniach bede musiala jechac do pl kupic sobie jakas kurtke czy plaszczyk, bo tutaj wszystko jest strasznie drogie.

oj lencia mi sie wydaje, ze jak zalapie to mamusia nie dogoni :P i bedzie prosic, usiadz coreczko :D

11 lata 1 miesiąc temu #853103 przez Gochens
Niedawno wróciłam z pracy!!!! masakra jakaś!

Albercik, Bliźniaki sto lat dla Was :kiss:

Kakaszka ja tak miałam... zrób rano test i zobaczysz co wyjdzie..
Dzieciaki śliczne i
Patka trzymam kciuki za Ciebie
Sophie ja też kocham konie ale niestety sama nie jeżdżę
Hania świetne łupy ciuchowe
Sophie fajowa bluzka
Karolka a może spróbować czegoś nowego do jedzenia?? i wtedy będzie chętna na jedzenie

Nie odniosę się do wszystkich bo uciekam spać jestem padnieta :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #853105 przez KaRoLkA
Gochens z zupek to już prawie wszystkich mozliwych probowalam :/ z grudkami i bez i z kazdego mozliwego warzywa i nic jak poczuje warzywo tak plucie jest :/ nawet buraczki ktore bardzo lubiala :/ mam nadzieje ze to chwilowe plucie zupa bo jajecznice i chlebek nawet i parowke ostatnio jadla ladnie tylko te zupy to katastrofa :/
Co Cie tyle wytrzymali w tej robocie ????

a dajecie juz bialy serek ???

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853107 przez Hania84
Mój wrócił po 19 z pracy to się zebraliśmy i pojechaliśmy po mojego pit'a rozliczonego...wczoraj mówiłam babce że będziemy nie wcześniej jak o 17 ...byliśmy dziś przed 20 i kręciła nosem (już w piżamie była) i próbowała mi wmówić że mówiłam że bedziemy o 17 B) no niestety nie wszyscy kończą pracę o 15 czy 16 ! B)

Oj biedna Pati...kciuki mocno zaciśnięte i ucałuj ją szósteczka też ode mnie :)

kakaszka trzymam kciuki za negatywny test rano. Pamiętaj że wyniku po 10/15 minutach już się nie odczytuje bo wynik może być fałszywy. Daj znać jak wyszło.

haha Violcia :D wiem o jaką KOLEŻANKĘ chodzi :D no to coś późno raczkuje :P ja myślałam ze już mówi pełnymi zdaniami :D :lol: wiem wredna jestem :P

...no zobaczymy kiedy moje dziecię zdobędzie odwagę i zacznie się powoli przemieszczać przy meblach :P

Gochens Ty pracusiu...zwolnij tempo ;)
życzę dużo siły !!! a betkę robiłaś z ciekawości?

Właśnie zasnęła...a ja idę się relaksować pod kocykiem :)

miłego wieczorku i mówię już dobranoc :)

Karolka ja daję małej deserki z białym serkiem :) myślę że odrobinkę mogą już dzieci próbować :)

11 lata 1 miesiąc temu #853109 przez malutkamilka
Takw eszłam na chwilkę bo jeszcze działam w kuchni i zaraz do was wracam,ale postanowilam cos dopisac.

Karolka a dodajesz jakis przypraw do jedzonek czy takie jałowe? Bo w sumie paroweczka ma swoj smaczzek, chlebek z maselkiem takze a same warzywa... sama wiesz jaki smak do d... ja jak moja zaczela odrzucac jedzonko to delikatnie sole, dodaje koper- tak jak sobie bym chciala zupe zrobic ale bez pieprzu i skromnie bardzo z sola. ale smak wydobyty i wszystko zjada

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853112 przez aleksiaa88
eh idę spać
nic nie napiszę padam
mały czortownik mnie wykończy

Karolka ja daję biały ser
A tak w ogóle to mały ma wysypke plecy i brzuch jakby takie czerwone nie grosteczki nie kropeczki tylko plamki.
I nie iem z czego ser dostał chyba w sobotę pierwszy raz albo piątek nie pamiętam już. Poza tym wczoraj dostał trochę kiwi. Plamki dopiero dziś zauważyłam a mogły już być wczoraj tylko wczoraj byliśmy gościach i jak wróciliśmy to mały nie był kąpany więc przebieranko i spać a światło nie za jasne więc mogłam ich nie zauważyć.
aż operacja :(

A jednak coś skrobnęłam

11 lata 1 miesiąc temu #853114 przez KaRoLkA
Malutka nie przyprawiam jej nic , a parowke dopiero raz probowala i to niecala polowke z jednej ale sprobuje ciut doprawic i zobaczymy czy zje :/

Haniu a dajesz taki zwykly bialy serek czy ten ziarnisty ??? Bo u nas tylko taki jest :/

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853117 przez malutkamilka
Spróbuj niech sie wydobedzie ten smak warzywek. A powiem szczerze ze ktoregos razu zabawilam dluzej u mamy i nie mialam obiadku dla Wiki a byla pomidorowka u mamy wiec odlalam do malego garczka i zamiast smietana zabielilam jogurtm naturalnym i tak zajadala ze nie nadanżałam w pakowaniu jej lyzeczki do buzi i dosc sporo zjadla.

Kurcze Kakaszka ale się porobiło. Rób tego testa jutro jak mówią dziewczyny a jak nadal bedzie taki sam to odczekaj kilka dni i jeszcze raz. Trzymam kciuk lewej reki za jedna krechę.

Szósteczka niech Patka szybko zdrowiej, ale sie przytrafiło dziewczynie, a kciuk prawej zacisnięty za Patkę.
\
Gochens ty sie troszku juz oszczedzaj a nie jedziesz na calego- sama przeciez juz nie jestes ;)

He jak przeczytalam to z "kolezanka" to az sie piwkiem zakrztusilam ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #853122 przez cordis
Karolka a dajesz małej z plastikowych łyżeczek?? mój nie jadł mi obiadków w ogóle wyciągnęłam wszystkie chyba 17 łyżeczek i po kolei dawał i nicccc!! dopiero normalną metalową małą je:)
tyle, że teraz jak mu zęby idą to mleka nie tknie ale za to zjadł teraz 3 kromki chleba ze swojskim białym serkiem ;-)
a z przypraw ja nie solę trochę zioła wrzucę w zupę no i musi być dużo mięcha :]

szósteczka nie dziwie Ci się że cała w nerwach jesteś, biedne dziecię Twoje, ale dobrze, że tata obok jest.

Gochenes weź bo Ty na nocki jeszcze pójdziesz co tak długo siedzisz??:)

Malutka ale Wikusia będzie mieć królestwo :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853125 przez malutkamilka
Cordis z dwojga złego to lepiej ziołami ale moja Wika jest "anty ziołowa" tak sie krzywiła jakbym jej ocet podala.

O tym białym serku mowicie o twarogu? bo ja zawsze mam problem z serami...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #853126 przez cordis
ja pisałam o twarogu:) dostaliśmy od teściowej bo oni tam swojskie rzeczy mają całkiem niezłe ona daje sery i jajca a tata mój robi swojskie szyneczki i kiełbaski, szynkę Bartek też jadł i b.mu smakuje:)
Malutka a mój na sól tak się krzywił i kichał od razu :)))

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853127 przez Sophie25
Kciuki zacisniete za Patrynie :) :* 3maj sie szosteczka <buziak> :*

kaROlka jak bede miec koniki to wpadniesz i pojezdzisz hah :D :D :D :D
juz sie nie moge doczekac jazdy w terenie :)

Malutka sliczny ma Wiki pokoik,sliczne obrazki na ścianie,łozeczko piekne i widać kuca bujanego oczywiscie prezentuje sie super pokoj! Jednym słowem mamuśka spisałaś sie! :D :D
Wiki ładniutka w tej kiecce :)

Gochens odpoczywaj kochana ODPOCZYWAJ! :*

Dziewczyny nie siedziec na facebooku tylko tutaj pisać!!!! Rysa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odezwij sie do nas ! Klara co u Julki !?

My z Hania facebooka nie mamy i zyjemy hah :D :D A jak inne kobitki mają to godza facebooka z forum! Dobrze mowie dziewczyny ??? :lol: :lol: :woohoo: :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka