- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie od wczoraj wydaje się, że coś się przelewa w brzuszku nie wiem czy to już ruchy, ale wcześniej nie czułam czegoś takiego. Śmieje się, że może maluszek zrobił mamie prezent na urodziny bo wczoraj były
Jak tam u Was ze spaniem? bo ja ostatnio cierpię na bezsenność dziś od 5 już nie śpię, w nocy też się budziłam... fakt jest taki, że chyba mam zapalenie pęcherza bo piecze mnie jak sikam i biegam bez przerwy posikując tylko troszkę i za chwilę znów muszę... ratuję się herbatą z sokiem żurawinowym, ale i tak boli...
Ja mam wizytę u gina jedną w przyszłym tygodniu, drugą w poniedziałek przed świętami bo chodzę prywatnie i do przychodni. Co do usg to ostatnio dzwoniłam na rejestrację (gdzie chodzę prywatnie) i chciałam umówić się na to 3D coby podejrzeć malucha przed świętami, ale położna mi odradziła, powiedziała, że w styczniu i tak będę musiała wykonać usg tzw, połówkowe, że teraz nie ma sensu bo jeszcze nie wszystko może być wykształcone i po co się martwić, a poza tym, że nie ma co naświetlać dzidzi za często bo to niewskazane.
W Mikołaja wybraliśmy się na małe zakupy niby w poszukiwaniu prezentu dla taty, a skończyło się na prezencie mikołajkowym dla dzidzi: 3 bodziaki i ręczniczek z kapturkiem, nie mogłam się powstrzymać
no nic kończę póki co bo się rozpisałam, pozdrowienia i miłego dnia wszystkim
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja od wczoraj z mężem jeździmy oglądać wózeczki, i dzisiaj jedziemy też do warszawki zobaczyć jednego x-landerka
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom zdrówka po wizytach!! Brawo!!
ewel7 Gratuluję pierwszych bąbelków
A ja chyba jestem jakaś odwrotna...
W pierwszym trymestrze nie miałam praktycznie żadnych dolegliwości ciążowych za to teraz mam mdłości, bolące wzdęcia i zawroty głowy- okropność..
Ale dla dzidzi przetrwam wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Marita
czy napewno chcesz jeść te tabletki ze złota? co one takiego mają, ze inne temu lekarzowi nie wystarczają? Jakiś nawiedzony amłejowiec? pierwszy raz się spotykam z takim "cudem".
Dziewczyny, które już czują bąbelki...czujecie je regularnie? bo ja też coś czuję, ale nieregularnie i nie wiem czy to TO.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie była jakaś masakra przed chwilą, miałam taki straszny ból pęcherza i w krzyżu, że nie mogłam wytrzymać, płakałam z bólu pomogła mi dopiero ciepła kąpiel i paracetamol... boje się tylko żeby moje kamienie się nie odezwały choć zawsze wtedy sikałam z krwią,a teraz nie, wiec może to tylko kwestia pęcherza, mam nadzieję, że ten ból nie wróci...
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
dzisiaj chcę zadzwonić i dowiedzieć się o badanie... czy przed świętami... taki bardzo naciągany początek 20 tygodnia... czy jednak lepiej po... chciałabym przed ale zrobimy to co będzie korzystniejsze dla maluszka
co do bąbelków to też czasami mam wrażenie, że to mogłoby być to... ale chwilę potem znowu mam wątpliwości czy to nie jelita i gazy... tak więc dopóki nie będę naprawdę pewna to...
a tabletki z amwaya to faktycznie jakieś "złote cudo" pytanie tylko jaki udział ma w tym lekarz polecając je
- mika1520
- Autor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cie nie znam , a już Cię kocham!! :* <3
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- madijaczka
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem z Krakowa, z tego co mi wiadomo noszę w sobie chłopca i mam termin na 11 maj 2012
Będę zaglądać tu częściej
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
jakto jaki ma udział...hi hi....to łańcuszek. Ja to bym miała do takiego ograniczone zaufanie...ale to ja. Każdy robi co uważa.
słyszałam, ze za dużo witamin też nie można brać...np. za dużo wit. A może szkodzić Mi wczoraj endo.-gino. zaakceptował ten Biofer Folic, który sama zaczęłam brać przez 4 dni do wizyty, bo wcześniej polecił mi Pregna PLUS (1tbl>). Teraz dwie do obiadu Biofer jako żelazo organiczne i Pregna PLUS tam niby ważny jod dla dzidzi i tyle. za 30 tabletek Pregna PLUS 30 zł.(30 tbl.), a za Biofer FOLIC 20 zł.(40 tabl.)
a imbir to wcześniej by sie przydał, ale już terz praktycznie nie mam nudności. Teraz łupie w krzyżu i jestem raczej osłabiona
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
dziewczyna ja w ciąży mam bóle głowy także nic nie łykam ale jak ból jest juz nie do zniesienia to apap i ide spać ,
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- madijaczka
- Wylogowany
- gaworzenie
akciak84 dzięki
- alicja891
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do witamin mam inne niź Wasze bo pharmaton matruelle 70 zł 60 tabl czyli na 2 miesiące, na początku brałam prenatal te z imbirem ale po nim miałam jeszcze większę mdłości i zmieniłam i teraz jest o niebo lepiej
A witaminy za 240zł to na prawdę jakieś "cudowne" muszą być ale to chyba lekka przesada tego lekarza...:/
madijaczka ja również witam