- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- marzenieeee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*

U mnie nadal cisza, bąbelków brak. Czasem tak się skupiam i próbuję maksymalnie wyciszyć, że a nóż widelec coś poczuję

Z tymi ciuszkami to wariactwo, wiadomo że dzieci tak szybko wyrastają, materiał na uszycie takiego ciuszka to mały skraweczek a ceny niektórych większe jak na dorosłego człowieka

Zapasów wielkich nie zrobię w tym roku bo święta przecież, prezenty...
Mam nadzieję, że obiecane ciuszki po kuzynki dzidzi dotrą do mnie, inaczej pas zacisnąć i sukcesywnie do porodu będę kupować. Pozostają jeszcze ciuszki z drugiej ręki czyli polowanie w szmateksach. Po nowym roku się tym na pewno zajmę.
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
W weekend była u mnie koleżanka z pracy, która w ciąży przytyła tylko 6 kilo i potem musiała leżeć w szpitalu miesiąc po porodzie bo miała anemię, a w ciąży wyniki były ok. Także mam nadzieję, że utyję tyle coby dzidzi niczego nie brakowało i ja sama nie będę miała problemów później. Z drugiej strony nie chciałabym utyć za dużo bo czytałam, że to też bardzo niezdrowo, więc staram się mimo wszystko mieć w tym trochę samokontroli bo bywają chwilę, że zjadłabym dużo, a nawet więcej (niż powinnam)

Pozdrawiam, miłego dnia

- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
a takie rzeczy jak buteleczki czy kocyki, gryzaczki i inne pierdółki podrożeją?Mi się wydaje, że nawet jeśli wat nie wzrośnie to i tak ceny mogą iść lekko w górę, jak zwykle z resztą, wszystko z roku na rok droższe..ja mam chęć wszystko kupić przed świętami ale to chyba bez sensu..
miłego dnia
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wydaje mi się, ze wszystko pójdzie w górę od stycznia:( Ja zamierzam kupić w tym roku ciuszki dla dzidzi, a resztę to tak po woli do maja (wózek i łóżeczko dopiero jak się dzidzia urodzi:))
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

widzę, że coś ostatnio na naszym forum ciszą powiewa, trzeba coś z tym zrobić

my dziś od rana byliśmy na badaniach bo jutro mamy wizytę u gina, ale bez usg także maluszka nie podejrzymy. W każdym razie wczoraj czułam go bardzo mocno jak popukiwał do mamusi, nawet Tatuś był troszkę zazdrosny i stwierdził, że on też chce... jestem już prawie pewna, że to ruchy, przed chwilą też czułam

pozdrawiamy, miłego dnia
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

a co do zakupów... dopiero po nowym roku raczej będzie jakiś większy zastrzyk gotówki... więc pewnie wtedy zaczniemy coś kompletować...
- alicja891
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wczoraj miałam wizyte u ginekologa i wszystko u nas wporządku, trochę żelazo nam spadło i zapisała mi tabletki Femiferal. Płci się nie dowiedziałam maleństwo miało pepowinę między nogami i dojrzeć pani ginekolog nie mogła tak więc nadal czekam ... następna wizyta 28 grudnia i usg połówkowe czyli badanie czy wszystko jest ok
Pozdrawiam i zdrówka życzę

- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
rzeczywiście tu cicho, chyba wszystkie mamusie dużo śpią..

Ewel strasznie Ci zazdroszczę tego popukiwania!Ja w dalszym ciągu czekam...
Alicja cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze, oby tak dalej..

Ja dzisiaj jadę do lekarza na pełen "zabieg" i liczę, że potwierdzi mi tego chłopaka

MartiO to prawda,że teraz jest cięższy okres, ale my postanowiliśmy, że kupujemy wózek i fotelik przed nowym rokiem..zlatałam już tyle hurtowni i szczerze powiedziawszy już mi wszystko jedno jaki..:)no i część wyprawki też..
trzymajcie się cieplutko, my idziemy jeść śniadanko i trochę posprzątać..

- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

my dziś pospaliśmy dłużej i dopiero teraz śniadanko

Martita na pewno Maluszek zapuka niedługo, u mnie wczoraj pukał troszkę mniej i tęskniłam... ale dziś rano dał o sobie znać, także to pukanie nie jest niestety zbyt częste jeszcze...
My za niedługo musimy się wybrać po odbiór wyników badań do przychodni bo wieczorem mamy gina. Mam cichą nadzieję, że jak może w poniedziałek będę w przychodni to lekarz zrobi mi usg i może poznam płeć Bąbelka, chciałabym...ale jednocześnie nie nastawiam się

miłego dnia

- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
My też dziś później wstaliśmy i idziemy dopiero robić śniadanko..byliśmy też wczoraj w sklepie i już tak mnie ręce swędziały żeby powsadzać dziecięce kosmetyki i inne rzeczy do koszyka ale kupiłam tylko dzidziusiowe proszki do prania

Asiale ale super,że będzie chłopczyk, gratuluję!
Ewel życzę ci żeby dzidzia nie siadła w tym czasie na pępowinie

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

My wczoraj byliśmy na wizycie, ale bez usg, tylko pani doktor badała tętno płodu. I tu po raz kolejny przekonałam się że mówię zdecydowane nie, jeśli chodzi o detektory tętna płodu, lekarka wczoraj sama miała problem znaleźć tętno dzidzi co wzbudziło mój niepokój... na chwilę zamarłam po prostu... ale na szczęście udało się je zlokalizować. Gin przepisała mi witaminy Femibion, zdziwiła mnie trochę cena dawka na 30 dni ok 60 zł, choć szczerze nie rozeznaję się w cenach innych coby porównać...
Wczoraj wreszcie dotarł do nas Dzienniczek Ciąży i zaczęłam uzupełniać... ostatnio w "M jak Mama" czytałam artykuł w którym znalazł się fragment pamiętnika ciąży, takie zapiski do dzidziusia. W dzienniczku, który zakupiłam jest miejsce na takie zapiski i postanowiłam pisać ...

Martita z tego Twojego Dzidziusia to będzie pewno niezły psotnik

nio nic mykamy na drugie śniadanio, miłego dnia
- asiale26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kubuś ur. 28.04.2012; waga 3400g ; 51cm