BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 3 miesiąc temu #275608 przez marzenieeee
o widzę że wy tu już nieźle się przygotowujecie ... ja to jeszcze nikomu w rodzinie nawet nie powiedziałam...

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #275609 przez aga2+1
alicja ale masz atrakcji na ten rok urządzanie mieszkania i nowy malutki domownik w maju:) Pomysły na pokoik dla małego super - kosmos byłby ciekawy:) Zwierzaki też fajne:)

13 lata 3 miesiąc temu #275630 przez MartiO
ufff... przebrnęłam :silly: miałam kilka dni odpoczynku od kompa (a raczej brak czasu żeby do niego móc usiąść ;) ) a tu tyle zmian :silly:

Beadka witaj :silly: mam podobne ujęcie z usg ;) i na razie to chyba najszybciej jestem w stanie wrzucić bo Mężuś musiał się nim pochwalić na facebooku... :silly: nad resztą muszę trochę popracować :silly:

powoli też gromadzę maluśkie ubranka, na razie w większości z wypraw po lumpkach ale mam też trochę nowych ;) są przesłodkie i mam ochotę ciągle nad nimi siedzieć :lol: część kupuję ja a częściowo moja mama szaleje po sklepach :silly: myślę, że z praniem wszystkiego poczekam gdzieś do marca albo raczej nawet kwietnia, tak, żeby jak najbardziej na świeżo były ;)

fajny pomysł z umieszczaniem płci w tabelce :silly: zaraz prześlę wiadomość :silly:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #275642 przez alicja891
Chcemy skończyć przed narodzinami, ale czy się uda zależy od finansów, bo co najgorsze to kupić sprzęt AGD i RTV, ale to chyba już wtedy raty .. i nie mogę się doczekać jak będziemy na swoim :)
Szkoda że mój lekarz nie dał mi takiego zdjecia z płcią, a chodzę prywatnie, niewiem czemu :(

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #275675 przez ruzyczka18
Witam Mamusie :)
Widzę że się już naprawdę porządnie przygotowujecie a była któraś już w szkole rodzenia ?

13 lata 3 miesiąc temu #275739 przez martynka790
Jak ja Wam zazdroszczę mieszkań...
My wykupilismy mieszkanie dziadków- jest nasze ale dziadkowie z nami mieszkają. My mamy tylko jeden pokoj i jeden mają dziadkowie...
Teraz jak pojawi sie dzidzia musimy troche przerobic nasz pokó- żeby znalazlo sie miejsce na lozeczko. Wystawiamy meble a wstawiamy szafe typu komandor, bedzie duzo wiecej miejsca. Pan przychodzi do nas 21-szego ją zamontować ;)
A co do zakupów to obiecałam sobie, że dopiero w marcu zaczne ale nie wytrzymalam i mam już szesc bodziakow, 10kolorowych pieluszek tetrowych, male skarpeteczki i butelke tommee tippee ;)

13 lata 3 miesiąc temu #275758 przez ruzyczka18
Mnie też ciągle ciągnie do zakupów cały czas chodzę i oglądam ciuszki zabawki itd ale z zakupami poczekam do ostatniej chwili

13 lata 3 miesiąc temu #275762 przez ruzyczka18
myślę ze za jakieś 2 miesiące będzie czas na łóżeczko wyposażenie do domu dla bobaska

13 lata 3 miesiąc temu #275777 przez martynka790
ruzyczka18
co do szkoly rodzenia to nie bede mogla, bo maz dojezdza do pracy i poprosty czasowo nie damy rady a bardzo bym chciala

13 lata 3 miesiąc temu #275799 przez Dotka
akciak84 są jeszcze miejsca w szkole ale nie wiem co mam robić dzisiaj byłam u lekarza i powiedział że zastanowimy sie w 30 tc co do szkoły rodzenia no i w sumie nie wiem co mam zrobić???? jeszcze tatuś wraca dopiero 20 stycznia wiec nawet nie mam kogo sie poradzić ??
Pomóżcie dziewczyny ;)

a co do samej wizyty to jest wszystko ok :) prawidłowo sie rozwija :) Dziewczynka potwierdzone :) cieszymy się bardzo :laugh:
Jak długa jest to nie wiem bo nie mogę znaleźć nigdzie ale waży 506,63g.
i ma długie nóżki bo kość udowa ma 42mm to na pewno po tatusiu ponad 190 i po mnie prawie 180 :) będzie mała modelka :lol:
Widziałam jak malutka otwiera buzie :) warge górna i dolna długie nożki i rączki :) a jak lekarz chciał podejrzeć mała w 4d to mała rączkami sie zasłoniła i głowke odwrócila :) he h eh mały wstydzioch :)

co do dodania płci do tabelki jestem za :)

Z tym spaniem tez mam problemy zdarzy sie że spie w miare normalnie ale kłade sie o 24 budze sie koło 2 później znowu o 4 i tak w sumie co dwie godziny :dry: troszkę to meczące ale teraz tio już czuje ruchy niuni więc mam rozrywkę jak nie śpię :P

13 lata 3 miesiąc temu #275855 przez Martita
Aga ja też nastawiłam się na NIVEA, naczytałam się, że Johnson's Baby uczula a kosmetyków typu Mustella nie ma sensu, bo są drogie.
Dziewczyny a dacie radę w 9 miesiącu stać i to prasować? :) Bo ja się tak zastanawiam czy dam radę, ale rzeczywiście były by świeżutkie..
Martynka ja też jak na razie w kawalerce, dość dużej ale jeden pokój..
Na wiosnę też przeprowadzamy się do domu..
Dotka gratuluję córeczki!

13 lata 3 miesiąc temu #275918 przez aga2+1
Martita ja wczoraj prasowałam męża koszule chyba z 10 + inne rzeczy i wieczorem padła z bólem pleców. Nie wiem jak to będzie w 9 miesiącu, ale trzeba coś robić, żeby dzidzia o czasie przyszła na świat, a nie 2 tygodnie po terminie. W 2 poprzednich ciążach jakieś 5 dni przed terminem myłam okna i zaraz na porodówce wylądowałam hehe:) Teraz też się nie oszczędzam chociaż lata już nie te i szybciej się męczę.
Co do spania to ja też nie mogę w nocy spać. Budzę się codziennie ok. 4 i różne głupie myśli mnie nachodzą to straszne:(

13 lata 3 miesiąc temu #275931 przez misia88
DZIEWCZYNY, W MOTHERCARE WYPRZEDAŻ! Dzisiaj z mężem byliśmy i kupiliśmy ubranka, np. ogrodniczki z bodziakami i czapeczką kosztowały 130 zł, a zapłaciliśmy za nie 15 zł :) Później zrobię zdjęcia i Wam pokażę, co kupiliśmy :)

13 lata 3 miesiąc temu #275935 przez Martita
Ja podobnie, nic się nie oszczędzam. Mąż w pracy, ja się nudzę i sprzątam,myję, ręce mam non stop w górze i wdycham te łazienkowe chemikalia :) Ale jak tak stoję i prasuję to plecy też mnie bolą i dlatego myślałam, żeby te ubranka poprać tak 2 miesiące przed porodem..potem będę leżeć :)

13 lata 3 miesiąc temu #275936 przez Martita
Misia kurza stopa nie mam Mothercare w Siedlcach ale powiedz w jakich galeriach ten sklep jest w Wawie to za tydzień sobie tam zajadę!Koniecznie wstaw zdjęcia! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka