BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 3 miesiąc temu #275957 przez aga2+1
Misia też byłam w Mothercare i kupiłam kpl. pościeli z Kubusiem Puchatkiem i kilka ciuszków:) W środę mam podjechać z koleżanką jeszcze raz, bo podobno mają być większe przeceny:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #275973 przez Poziomka
Ja dzisiaj zmęczona jestem, ale troche sie na biegałam, dwa razy na zajęcia i od 5 rano na nogach. Ale ogólnie jest dobrze, bo mam i tak dużo siły i chęci do wszystkiego :) Maluszek kopie coraz mocniej, dzisiaj to, aż widziałam kopniaczka :) Uwielbiam to uczucie :)

13 lata 3 miesiąc temu #275980 przez katiuszka
Aga a gdzie jest ten sklep? Może też się wybiorę któregoś dnia.
U mnie będzie dziewczynka, lekarz nic nie wypatrzył co mogło by wskazywać na syneczka:)
Z badania usg wynika że wszystko jest w porządku a dzidzia dość spora:)
Też już czuję codziennie ruchy i jestem przeszczęśliwa!

13 lata 3 miesiąc temu #275990 przez akciak84
Dotka

to ja się dziwię. Dziś właśnie podjechałam do swego lekarza i wystawił mi zaświadczenie, że mogę ćwiczyć już od razu. Nie wiem w sumie jaką masz sytuację, ale po 30 tygodniu to już możesz stać pod ścianą z partnerem aby nie urodzić wcześniej...Jeśli nawet teraz nie możesz ćwiczyć to możesz się przyglądać. a co ci np. przeszkadza ciąża w ćwiczeniach zawijania bobaska i w innych wykładach?

13 lata 3 miesiąc temu #275998 przez akciak84
Dotka
lekarz może Cię np. zwolnić z ćwiczeń. Mówiłaś lekarzowi na jaką szkołę rodzenia i gdzie?że przy szpitalu ?

13 lata 3 miesiąc temu #276003 przez aga2+1
Katiuszka Mothercare jest w Renomie (PDT) na przedostatnim poziomie :)

13 lata 3 miesiąc temu #276007 przez akciak84
misia

ależ zrobiłaś nam "smaka" :) Gdzie w MOTHERCARE byłaś?

13 lata 3 miesiąc temu #276011 przez ruzyczka18
My też mamy dziewczynkę a co do wielkości malutkiej to już jej nie zmierza bo za duża jest i nie mieści się na ekranie cała :)

13 lata 3 miesiąc temu #276136 przez Dotka
akciak84 no wlasnie ta pani tez mi tak powiedziała i w sumie dodała że moze doktor powiedzial tak bo ogólnie do szkoly rodzenia kieruja tak w 7-8 miesiącu.
No niby ciąża jest ok ale mam nadżerkę itd. więc w sumie nie wiem ?? ale chyba na wykłady i tak sie skusze bo później to nie wiem czy ja bede miała siłe chodzić no i czy moj partner będzie miał czas a teraz to jeszcze spokojnie :)
więc prawdopodobnie zobaczymy sie na pierwszych wykładach ale to jeszcze potwierdze ci jak tatuś wróci :)
w sumie to nic mu nie dążylam powiedziec bo jak zaczełam to od razu powiedział że w 30 tc zobaczy czy mnie puści :P
ale tak jak piszesz póxniej juz może być tak jak napisałaś

oj gubie sie w tym wszystkim pierwsze dziecko i tyle emocji przy tym ;)

co do MOTHERCARE to tu macie wszystkie placówki
www.mothercare.com.pl/storelocator.html

ruzyczka18 no tak w sumie masz racje :) ja to taka w szoku tam bylam jak małą zobaczyłam że dopiero teraz do mnie dociera co widziałam :) :blush:
ale waży chyba juz dużo jak na 22tc :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #276144 przez ewel7
hej Kochane :) my dziś po USG, z Maluszkiem wszystko dobrze i dołączam do grona Mamusiek oczekujących na Synusia :D Tata dumny dostał zdjęcie z dowodem i trzyma w portfelu ;) Lekarz stwierdził żeby się jeszcze za mocno nie nastawiać, ale też dodał, że raczej się nie myli :) jutro idziemy na 3D bo dziś byliśmy w przychodni i szczerze mówiąc, ja niewiele widziałam :( no ale grunt, że Malec zdrowy reszta nieważna:)

13 lata 3 miesiąc temu #276169 przez beadka7
Misia88 ja niestety nie mogę nic robić w nocy, bo mamy małe mieszkanko 2-pokojowe i hałas niesie się po całej powierzchni.. także mąż by mnie chyba udusił gdybym o 2-3 w nocy zaczęła sprzątać:P także pozostaje mi wpatrywanie się w sufit :P swoją drogą moja ginekolog powiedziała, że mogę łykać na noc tabletki ziołowe typu Persen żeby mieć spokojną przespaną noc, ale sama nie wiem czy chce się faszerować tabletkami- a jakie jest Wasze zdanie na ten temat ??

Martita ja również miałam problemy z kręgosłupem, zdarzyło mi się to przed świętami, ból, który normalnie paraliżował, ale tak szybko jak przychodził tak mijał, także przypuszczam, że może dziecko uciskało jakiś nerw momentami.

Aga 2+1osobiście kosmetyków jeszcze nie wybrałam, nawet się nie zastanawiałam, ale myślę, że Nivea baby będą dobrym wyborem :)

Marzenieee a dlaczego nikomu w rodzinie nie powiedziałaś? w 20 tyg brzuszek już widać, nikt się nie domyślił ?? :)

ruzyczka18 do szkoły rodzenia nie chodzę, zastanawiam się ciągle, słyszałam różne opinie, ale może warto się zapisać i wyrobić sobie własną ?? :)

Ja dzisiaj dostałam pierwsze ciuszki od przyjaciółki, parę sztuk śpiochów, czapeczka, bodziaki, tak nie wiele a jak cieszy :) Sama mimo, ze też mam jobla na punkcie kupowania takich słodkich rzeczy, nie zaczęłam jeszcze kompletować, bo niestety nie mam jeszcze na to miejsca. Muszę się zaopatrzyć w jakąś komodę, mam już upatrzoną, kwestia uzbierania kasiorki :P a jak to już się stanie to wtedy zaszaleję :D

Dzisiaj również byłam pierwszy raz na zajęciach z aerobiku "forma w ciąży", rewelacyjne zajęcia, polecam, bardzo odprężające i rozluźniające mięśnie. A czy Wy chodzicie na takie zajęcia??

Dotka Gratuluję córci :) mam nadzieję, że następnym razem u mnie będzie córcia :)

POZDRAWIAM :*

13 lata 3 miesiąc temu #276196 przez misia88
akciak84 napisał:

misia

ależ zrobiłaś nam "smaka" :) Gdzie w MOTHERCARE byłaś?

W Wola Parku :)

ewel Jeszcze raz gratuluję synka :) Najważniejsze, że zdrowy :)

No to teraz pokażę Wam co upolowaliśmy w Mothercare:
spodenki za 15 zł :)

ogrodniczki z bodami i czapeczką za 15 zł (ze 130) + 3 koszulki za 15 zł i skarpetki za 5 zł (ze 29zł)

sukieneczka z majteczkami za 15 zł :)

Do tego kupiliśmy bluzę w Smyku za 25 zł:

No i reszta naszych zakupów z wcześniej:

13 lata 3 miesiąc temu #276203 przez akciak84
ewel

to fajosko, ze będzie chłopak...jak lekarz mówi, że raczej to pewnie jakiś ostrożny jest..hi hi...u mnie powiedział, że na 100% chłopak, bo maluszek dupcią świecił jak trza :laugh: Cieszę się, że w porzo. Ile już waży TWÓJ SKARB już wiesz?

dotka

wiem o czym będę myślała w 8 mies. Ludzie czy ja się w ogóle wtedy będę mogła ruszyć i czy mi się będzie chciało myśleć o szkole rodzenia. Jakoś wolę mieć pewną wiedzę wcześniej.

13 lata 3 miesiąc temu #276213 przez akciak84
misia to się zakupy udały na maksa. SUPER:)Niektóre body są unisex i takie słodkie. Chyba też tam pójdę normalnie:)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #276218 przez misia88
Ja tam jestem za tym, żeby dziewczynka miała ubranka różnego koloru, dlatego różu u nas niewiele... :)
Tylko te wcześniejsze zakupy to z Tesco i lumpka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka