BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 3 miesiąc temu #275091 przez Poziomka
Ja tez myśle, że to bardzo fajny pomysł :) a jak tam się czujecie Mamusie ?? :blink: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #275096 przez dziewczyna84
Pewnie. bardzo fajny pomysł :)
Dodam jako trzecia kolumna: "Przewidywana płeć dziecka".
to piszcie mi na priv jakie są u was potwierdzone, bo nie chce niczego pomyslic :)

13 lata 3 miesiąc temu #275114 przez akciak84
Powiem szczerze, że ja czuję już codziennie "synkowanie" w moim brzuchu :silly: . Zawsze delikatniusio rano po jedzeniu albo w trakcie. Potem często koło 15.00-18.00. Wieczorem jak się układam do snu to jest największa imprezka. Czuję fikołki w dole brzucha :laugh: Śmieję się do męża, że syn ma imprezę a on taki cienki bolek idzie spać :laugh: Czasem w W środku dnia pojedyncze pluuum! Powiem szczerze, że jest całkiem aktywny.

i już mąż kilka razy go złapał na szaleństwach: raz mu przybił piontkę tuż po 24.00 Nowego Roku :laugh: a jakoś ze dwa dni temu dostał "w mordkę" od synka bo mu się zachciało ucho przyłożyć do brzucha :silly:

13 lata 3 miesiąc temu #275119 przez akciak84
a to niby pupa syneczka.

zdecydowałam się umieścić

:laugh:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #275127 przez Poziomka
Ja właśnie też zauważyłam, że nasz synuś jest najbardziej aktywny wieczorem, jak już się polożę do spanka :D

13 lata 3 miesiąc temu #275163 przez martynka790
misia88 ja miałam trudnosci z zajsciem w ciaze i zaczelam strasznie tyc- przez hormony, teraz prawdopodobnie organizm sie normuje i to dlatego- a jem jak zawsze.
Wszystkie wyniki sa ok i lekarz mowi, ze swoje jeszcze przytyje a teraz chudlam bo mialam z czego- wazne ze z dzidzia jest wszystko ok

13 lata 3 miesiąc temu #275178 przez beadka7
W moim przypadku jeśli chodzi o ruchy dziecka, to najbardziej odczuwam je wtedy kiedy nic nie robię, tzn kiedy się nie ruszam, bo w momencie jak jak coś robię, sprzątam czy choćby jadę samochodem mały jest nadzwyczaj spokojny :) ale jego ruchy są coraz bardziej odczuwalne, mocniejsze, mam wrażenie, że kopie mnie ciągle w jedno miejsce, a po paru takich mocniejszych kopniakach odczuwam dyskomfort.. ale cóż.. czego to się nie zniesie dla synusia :D

13 lata 3 miesiąc temu #275328 przez misia88
paula ja uważam, ze to świetny pomysł z tym zaznaczekiem płci. Zobaczymy u kogo później będą niespodzianki :)
martynka no to najważniejsze, ze z dzidzia wszystko dobrze. Uważaj na siebie :)

U mnie sukces. Zasnęłam o24.30 i spalam do 4.45... Ważne, ze chociaż w nocy, a nie w dzień. :)

13 lata 3 miesiąc temu #275342 przez beadka7
Misia88 gratuluję przespanej nocy ;) ja również mam problemy ze snem, to chyba normalne.. w związku z tym, że biegam do wc w nocy potem również nie mogę zasnąć, czasem też po 2-3 godziny gapię się w sufit :( jest to męczące, bo potem śpię do 11- 12, a mąż potem myśli, że ja śpię po 15 h/dobę ;) Pozdrawiam

13 lata 3 miesiąc temu #275355 przez misia88
beadka7 napisał:

Misia88 gratuluję przespanej nocy ;) ja również mam problemy ze snem, to chyba normalne.. w związku z tym, że biegam do wc w nocy potem również nie mogę zasnąć, czasem też po 2-3 godziny gapię się w sufit :( jest to męczące, bo potem śpię do 11- 12, a mąż potem myśli, że ja śpię po 15 h/dobę ;) Pozdrawiam

No właściwie pół nocy. :p masz podobniek jak ja. Tyle ze mąż mój zadowolony, bo nie zdąży wstać, a już czysto na błysk i śniadanie gotowe.:p

13 lata 3 miesiąc temu #275554 przez alicja891
Witajcie :)
Fajny pomysł z dopisaniem płci i jeszcze tylko mnie dopiszcie :D
Z tym zasypianiem to teraz jakaś powszechna dolegliwość bo wczoraj Nasza dzidzia o 23 zaczeła tak szaleć z 2 godziny że zasnąć nie mogłam, a w ciągu dnia robiłam z mężem zakupy dość intensywne bo kuchnie kupowaliśmy to siedział cichutko :) :):)

Śliczne macie brzuszki wszystkie dziewczyny :):)
Pozdrawiam :)

13 lata 3 miesiąc temu #275578 przez Martita
Ja też silniejsze kopniaczki czuję wieczorem (dopiero od 3 dni), baardzo delikatne rankiem, a w ciągu dnia nic nie czuję..dziś rano też nic nie czułam..
Też uważam, że to świetny pomysł,tyle, że jeszcze nie wiem co to za płeć, jak tylko się dowiem, to dam znać :)

Misia i Beadka ja teraz wysypiam się całkiem dobrze, oprócz tego, że latam do łazienki co najmniej 3 razy,natomiast w 3 miesiącu nie mogłam chodzić dzień przez kręgosłup a w nocy nie spałam ani minuty :)

Dziś dostałam kolejne dwa pudła malusich łaszków..już nie mam gdzie ich upychać. A kiedy będziecie prały te ub ranka?

I kupiłam dwie buteleczki, jedną Tommee Tippee, drugą MAM :) i laktator ręczny też Tommeego (musiałam się pochwalić,bo strasznie mnie cieszą te drobiazgi :))

13 lata 3 miesiąc temu #275582 przez Martita
Alicja urządzasz mieszkanko?Ale fajnie,pokaż jaką kuchnię wybrałaś :) ja swój domek będę urządzać latem, jeszcze nie wiem jak to zrobię z noworodkiem no ale cóż:)

13 lata 3 miesiąc temu #275594 przez aga2+1
Martita też dostałam ciuszki i przeprałam je w normalnym proszku, a w jelpie będę prała pod koniec kwietnia:) Czy wybrałaś już kosmetyki dla malucha? Ja nastawiłam się na NIVEA.

13 lata 3 miesiąc temu #275596 przez alicja891
Tak urządzamy i to całe 100m2. Kuchnię chętnie pokaże ale sami montujemy więc na razie jest w paczuszkach, potem czeka mnie kupno paneli do salonu i malowanie salonu, łazienka, sypialnia i pokój który będzie dla maluszka są wykończone ale jeszcze tam nie mieszkamy :/ powoli się urządzamy.
Martitateż mnie tak kusi już wszystko kupować ale niemam tego nawet gdzie włożyć bo na razie mamy jeden pokoik u moich rodziców.. :/ Mamy jedynie łóżeczko po moim chrześniaku, ale w cześciach stoi, no i pare ciuszek też po chrześniaku, reszta rzeczy do kupienia, na razie tylko oglądam ale aż mnie wszystko swędzi żeby zacząć kupować :D
Zastanawiam się nad wystrojem pokoju dla Oliwiera? mamy 3 opcje wystrój na Piratów, Kosmos, a mąż chce wielką mapę i zwierzątka :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka