- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na pieczywo ciemne tez trzeba zwrócić uwagę, bo np. bułeczki z Lidla te ciemne z ziarnami mają dodawany cukier ( mierzyłam glukometrem poziom cukru właśnie po takiej bułeczce i powiem szczerze, że po 2 godzinach miałam ponad 140). Najlepiej jak pieczywo jest tylko z mąki ciemnej a nie mieszanej. W niektórych piekarniach można kupić chleb dla diabetyków z niskim ig:)
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Jutro mam kolejną wizytę u gino także zapytam go o zdanie.
Aha.. pisałam Wam wcześniej, że boli mnie w okolicy nerek- dzisiaj byłam na usg jamy brzusznej pod tym kątem i podobno jest wszystko ok, lekko rozszerzone "kielichy nerkowe prawe" cokolwiek to znaczy :?, ale jak mi powiedziano- tak się w ciąży zdarza. Ogółem nie mam się o co martwić, bo to nie kamień na nerkach (ufff), a jak będzie bolało to paracetamol i przetrzymać.
A ja dostałam dzisiaj 3 siaty ubrań od siorki po jej synku, w tym rożki, czapeczki, śliniaczki itp muszę to teraz przejrzeć, żeby potem nie kupować niepotrzebnie. Ale nie mam jeszcze żadnej butelki za to dostałam już 4 smoczki
Pozdrawiam Was serdecznie.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam tylko 1 butelkę Avent - dostałam ostatnio u gina reklamówkę z gazetkami oraz różnymi próbkami no i butelką Dzisiaj dostałam reklamówkę ciuszków od kolezanki:)
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie muszę być na diecie ale ostatnio dużo jem pieczonego i gotowanego i dobre mam wyniki dobrze się po takim jedzeniu czuję. odkryłam jak łatwo jest zrobić pieczeń ze schabu, karkówki czy wołowiny z pieczonymi ziemniaczkami. I jak szybko się to przyrządza! Kiedyś fakt nie było na to czasu..Po ciąży na pewno nabiorę nowego nawyku i tak mi zostanie zdrowsze odżywianie. Jestem bardziej świadoma co jem
tylko bez bananów bym nie dała rady. Bo dzień bez banana to dzień stracony:(
Aga
tak na chlebek też trzeba uważać. Ja np. pod kontem konserwantów ostatnio się przeraziłam takim niby zdrowym ciemnym chlebem z reala (musli, czy jakoś). Nigdy nie czytałam tych nalepek, ale ostatnio mnie coś tknęło to się załamałam jaka tam litania E sre.....
dziś kupiłam zwykły biały i też miał tam litanię ale już normalną, że mąka i drożdże i tyle.
Jestem przerażona, że to pieczywo ma tyle świństwa...gdyby nie ciąża nie zastanawiałabym się nad tym.
a jeśli chodzi o jogurty. Ostatnio wchodzą mi zwykłe naturalne jak się chce coś słotkiego to biorę boskiego banana, pomarańczę, jabłko, gruszkę zalewam jogurtem i zajebioza. Codziennie jem taką porcję. Już żyć bez niej nie mogę.
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
akciak - w pełni Cię popieram, rewelacyjne podejście do jedzenia, kieruję się tym samym i też w ciąży wzrosła moja świadomość na temat tego co jem zresztą ja jestem namiętnym ogladaczem KuchniaTV i stamtąd też dużo czerpię, wystarczy spojrzeć na Jamiego Oliviera aby zrozumieć, że czasem tak niewiele czasu daje nam pełnowartościowy i zdrowy posiłek. mniaaam dzisiaj gulasz z wołowinki z kaszą będzie na obiadek
Podobało mi się też podejście mojego gina do tematu -" dopóki wyniki są dobre proszę jeść co Pani chce, jak Pani sprawi to radość to dzidzia też będzie zadowolona". Może też dlatego cały czas wszystkie wyniki OK ( glukoza 98 po 2h) i tylko 3 kg +
Buziaki i smacznego Brzuszki
PS. mam parę nowych ciuszków dla Młodego śmieszna jestem bo je tulę i oglądam co chwilę - ale radocha
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój mąż śmieje się ze mnie, że chodzę po domu i głaszczę się po brzuchu:)
Idę na 14 do gina więc będzie fotka w 3d Wieczorkiem wstawię