- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
nie mam pojęcia jaki szpital wybrać. Rodzę pod koniec maja, nie wiem czy będziecie w stanie i czy będziecie miały chęci tu wrócić na forum od razu po swoich porodach- dziewczyny z początku maja,
ale jeśli tak - wszystkie opinie mile widziane
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
A z biodrem mam problem od dawna, juz za dziecka coś mi tam przeskakiwało i dość głośno strzelało ale wydawało mi się wtedy to nawet zabawne i traktowałam to jako numer popisowy:/ Teraz prawdopodobnie w przyszłości czeka mnie endoproteza a teraz ból nasilił się w ciaży ale oczywiście nic z tym zrobić narazie nie można. W nocy jak się przekręcam z boku na bok to biodro mi strzela. Boje się czasem że noga wypadnie mi z zawiasów:( Będziesz musiała po porodzie zgłosic się do ortopedy i zdiagnozować co to jest. A teraz jak wiązadła nam się poluzowały to ból niemiłosierny, więc współczuje wszystkim Wam dziewczynki jeśli tez takie coś odczuwacie.
Po dzisiejszej akcji z Aga uświadomiłam sobie jak już blisko do porodu a ja w czarnej dziurze jestem z przygotowaniami. Pojechałam więc szybko na zakupki i kupiłam kilka brakujących rzeczy m.in. biustonosz do karmienia, te majtki, wkłady poporodowe, dwie koszule, wkładki do biustonosza, podkłady na łóżko, dla dzidzi: pampersy, chusteczki, kosmetyki, smoczek.
Ciuszki już wszystkie mam, brakuje chyba tylko pieluszek tetrowych, flanelowych i rożka ale zamiast tego wolałabym otulaczek. Macie coś takiego? Ponoc nie jest dobrze usztywniac dziecko w rożku, choć lubi po porodzie mieć ciasniej ale nie na sztywno. A taki otulak jest w całości z bawełenki bez usztywnień.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- HappyMummy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nina ur. 26.04.2012, 3210g, 53cm
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
muśicie się po porodzie zając tym przeskakiwaniem stawów bo na starość będziecie rozklekotane. Kiedyś chodziłam na jogę kręgosłupa z fizjoterapeutą i mówił że my sie zazwyczaj śmiejemy z tego pykania np. w palcach a to można mieć niezłe problemy potem.
dziewczyny a co to znaczy to KTG? weźcie mnie uświadomcie? tam widać skurcze macicy ? bicie serca dziecka?
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
przeskakiwania mi się też zdarzały od dawna... ból straszny, macie rację ani leżeć ani stać.. ja zwykle stosowałam jakąś maść typu voltaren ale teraz czytałam, że nie można. Trochę termofor pomógł. Macie jakieś domowe bezpieczne sposoby na ten ból ?
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja KTG miałam jak leżałam w szpitalu. Teraz jeszcze nie. Ostatnio na wizycie w czwartek było USG, a następna wizyta za tydzień, więc zobaczymy co teraz lekarz zadecyduje...
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki Dziewczynki za troskę Tak jak już katiuszkanapisała bóle w nocy się uspokoiły , a rano znowu wróciły. Byłam u gina i na ktg. Okazało się, że Mała wstawiała się główką jest już niziutko i jest gotowa do porodu. Teraz już poród w każdej chwili. Położna wszystko posprawdzała i dała mi max 2 tygodnie - lekarz potwierdził. Młoda jest duża ok. 3kg płuca już też powinny być w pełni rozwinięte więc nie ma powodu do obaw. Mam dużo odpoczywać i za tydzień do kontroli. Dzisiaj było dużo skurczów podczas ktg, ale Młoda bardzo ładnie je znosi jest w pełni dotleniona i nic jej nie grozi.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Misia teraz mi się Twój awatarek pokazał - ślicznie