- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- Otrzymane podziękowania: 0
Aga mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku ;o)
Marzenieee co tam u Ciebie? nie wiem jak ma się pessar i czop, ale koleżance mimo pessara wody odeszły... tak więc taka opcja jest możliwa chyba... a czop podobno może mieć podbarwienie brązem... jak coś to trzymam kciuki Dziewczyny!!!!
Wczoraj otrzymałam długaśnego maila odnośnie jednego ze szpitali, który biorę pod uwagę i mimo, że szpital pamięta raczej lata osiemdziesiąte (notabene ja też się tam urodziłam ) to zapewniają ciuszki dla maluszka i kosmetyki... swoje to właściwie pampersy i chusteczki... a dla mam koszulę na poród, podkłady na łóżko leżą na korytarzu ile potrzebujesz to bierzesz i dostaje się paczkę podkładów absorgyn www.doz.pl/apteka/p6918-Podklady_ginekol..._34_cm_x_9_cm_10_szt jak coś to można prosić więcej, ale ja mam kupione hartmana i myślę że wygodniejsze będą... no i na upartego nawet smoczki były... a jak była potrzeba to dziecko dokarmiali też swoim mlekiem lub glukozą... no i na wyjście dostała dwa duże pudła promocyjne i też między innymi w nich był smoczek avent... tak więc myślę, że nieźle, zwłaszcza, że mam tam może z 15 minut na piechotę choć oczywiści nie zamierzam iść
właśnie dostarczyli nam łóżeczko... na dniach materacyk i zostanie nam kilka pierdołek... głównie kosmetyki...
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale no poprostu takiego pieczenia w życiu nie miałam.
ewel
to masz taki sam termin jak ja czyli 20 maj ale ja mam z ostatniej miesiączki od samego początku:) Razem na porodówę będziemy uderzać.
Mam nadzieję że aga z małą dotrzyma jeszcze z 2 tygi.
dziewczyna
my też w instytucie chcieliśmy wziąść położną, ale okazało się to bez sensu jak tak pomyśleliśmy. Taka położna nawet jak się z nią umówisz to może być po swoim dyżurze noc wcześniej i w konsekwencji zmęc zona więc poleca swoją koleżankę z dyżuru, której de facto nie znasz. A chcę aby poród odbierał "świeży umysł" a nie po 24 godzinach W instytucie do położnej jest jedynka(póokój do rodzenia), ale znów może być zajęty przez inną panią która wykupiła inna koleżankę położna A 1 tys. to kosztuje.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
u mnie w szpitalu podkłady też są w cholerę na oddziale, ale co z tego jak sie podobno nie sprawdzają. Bo to jeśli nie pomyliłam i dobrze pamiętam to fizelina czy coś i słyszałam że najlepsze bella mama. Ale ja się nie znam
Koszulę dostane mąż chyba to wdzianko też bo nic nie słyszałam ze trza swoje mieć. A rzeczy dla dziecka wolę mieć swoje...tzn. pieluszki tetrowe czy jednorazowe i oczywiście ubranka. Kosmetyków i chusteczek nawilżających nie kazali brać. A po porodzie dostaje się wszędzie materiały promocyjne w każdym szpitalu. W bezpłatnym informatorze...chyba HAPPY BABY- dostałam na szkole rodzenia napisali że dostaje się tak zwany niebieski podarunek po porodzie. Trzeba się dopytać w szpitalach bo mogą nie pamiętać.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Dobrze, że u agi ok. Oby mała jeszcze nie chciała zobaczyć mamusi na żywo
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
a mam pytanie do MAM które już urodziły, z doświadczenia - moja dzidzia jest chudziutka. Ogolnie o tydzien mniejsza niz powinna byc, w głowce idealnie tyle ile ma tygodni, ale w brzuszku o 4 tyg. mniejsza. Czy to sie wyrówna teraz? czy nie ma to wpływu na rozwój jego "wnętrzności"? Miałyscie moze w poprzednich ciażach chudzinki ?
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Tego mamy prawo żądać jako rodzące. Ja dlatego będę miała męża przy sobie bo wie gdzie ewentualnie i czego się domagać.
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Police już mam obcykane ...
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja osobiście tak bym się nie cieszyła z tych szpitalnych ciuszków, bo wiadomo jak to w szpitalach - rewelacji nie ma. Wolę mieć swoje i wiem, że czyste, wyprane i nowe....
A u mnie dzisiaj spokój, trochę brzuch twardnieje. Mała trochę ma mniej aktywny dzień. Może to cisza przed burzą...
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna