BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #347177 przez beadka7
misia ja to samo, cały czas wyobrażam sobie czy będzie zdrowy, jak mały będzie wyglądał, czy będzie dużo płakał, czy da mi pospać w nocy- normalnie czasem sobie sama wyobrażam jak będzie wyglądał nasz dzień, co będziemy robić itd itp.. ahhh...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #347179 przez HappyMummy
misia88 na moje oko brzuszek jest zdecydowanie niżej, ciekawe która z nas będzie pierwsza :)

12 lata 8 miesiąc temu #347183 przez misia88
HuppyMummy A u Ciebie są już jakieś objawy?

12 lata 8 miesiąc temu #347195 przez aga2+1
Dziewczyny mi tez już strasznie cięzko:( Od wczoraj mnie mdli i mam skurcze najpierw zaczynaja boleć plecy, a potem dół brzucha. Dzisiaj tak mnie złapało jak prowadziłam samochód masakra:( Już chyba nie powinnam prowadzić, ale kto odbierze mi dzieci ze szkoły jak mój mąż do 20.00 w pracy:( Jeszcze na dodatek jedyne spodnie w które sie miesciłam pękły na pupie i nie mam w czym chodzić:( Zostały mi takie domowe dresy.

12 lata 8 miesiąc temu #347196 przez ruzyczka18
Zobaczymy nam pani doktor tez dzisiaj robiła masaż i kazała w niedziele przyjść na kontrole do szpitala mi się brzuszek obniżył całkiem ale nic jeszcze nie zapowiada porodu.

12 lata 8 miesiąc temu #347251 przez Ingrid29
ruzyczka18, misia88 ale Wam dobrze, już niedługo będziecie tulić swoje skarby. A ja jeszcze miesiąc muszę czekać.

Siedzę w domku na zwolnieniu i myślę ciągle-czy dobrze będzie, jaki będę miec poród, czy synuś będzie śpiochem jak tatuś-myślę i myślę i chyba za dużo myslę.

12 lata 8 miesiąc temu #347261 przez ruzyczka18
pewnie że będzie dobrze :) ja tez myślę czy będę miała małego leniuszka.Nie chciała bym w weekend rodzić bo podobno właśnie leniuszki potem są :) a jak jeszcze odziedziczyła by geny tatusia to już klapa na całego totalny leniuszek.

12 lata 8 miesiąc temu #347270 przez Poziomka
A powiedzcie mi jeszcze jedno drogie mamy, czy będziecie robić sobie same w domku lewatywę, czy będziecie chciały, żeby zrobiono ją Wam w szpitalu, czy w ogóle z niej zrezygnujecie ?

12 lata 8 miesiąc temu #347280 przez beadka7
Ja napewno z lewatywy skorzystam, kupię sama, a poproszę o zrobienie w szpitalu.

Dla położnych sytuacje typu wypróżnienie się podczas porodu to zapewne normalka, ale ja chcę to zrobić dla własnego komfortu. Moja koleżanka nie chciała lewatywy, a potem bała się przeć, żeby stolca nie oddać.. :(

12 lata 8 miesiąc temu #347283 przez labelo
Dziewczyny, czytam Was, czytam, my już w domku na szczęście,ufff,wole z dala od szpitali...., Malutka przybrala na wdze, KTG lekkie skurcze wykazywało,ale to wszytsko przepowiadające:)
mam juz założoną Ksiazeczke Zdrowia Dziecka:), mam ja wziac, jak do porodu będę jechc:), jutro znow na ktg i usg do przychodni:)
mi tez sie brzuszek opuścił już,ciekawe ile jeszcze pozostało,hehe

12 lata 8 miesiąc temu #347285 przez ruzyczka18
Ja na pewno w szpitalu zrobię szybko i porządnie.

12 lata 8 miesiąc temu #347292 przez HappyMummy
misia88 kilka dni temu chyba pozbyłam się czopa, pewna nie jestem, zapomniałam zapytać gina, poza tym brzuch opuszczony i te pobolewania jakbym miała dostać okresu do tego dochodzą bóle pleców czyli najprawdopodobniej będę miała bóle tzw. z krzyża czyli najgorsze. Na wczorajszej wizycie u gina dowiedziałam się że porodu nie widać- szyjka twarda długa niepodatna :(
Dziewczyny uważajcie z lewatywą, w mojej szkole rodzenia mówili, że nie wolno w żadnym wypadku robić samemu w domu!!! Ja jestem za, wolę nie mieć niespodzianki w trakcie porodu ;)

12 lata 8 miesiąc temu #347293 przez misia88
Ja chyba poproszę o lewatywę w szpitalu... Wolę to niż się zesr*ć na łóżku :P

12 lata 8 miesiąc temu #347298 przez Ingrid29
misia dobry tekst. Ja też tak myślę, że lepiej zrobic lewatywę-niz potem w trakcie parcia mysleć o tym ,że można popuścić.

12 lata 8 miesiąc temu #347307 przez Poziomka
Czyli same w domu nie robicie, dopiero w szpitalu ? :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka