BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 21 godzin temu #346939 przez beadka7
Ingrid ja też mam nadzieję urodzić w terminie, chociaż mówi się, że pierwsze dziecko się przenosi.
Co do prezentów urodzinowych widzę, że Twój mąż idzie na łatwiznę tak jak mój- zawsze da kase i sobie coś kup.. mimo że przed urodzinami zwykle daje mu milion wskazówek co bym chciała, albo wręcz mówie wprost... :dry: ehh faceci. A ciekawa jestem czy kupi coś z okazji porodu, ciekawe czy się wogóle domyśli, że wypadałoby coś kupić :)

poziomka ja jeszcze nie doświadczyłam żadnych skurczy w pachwinach.

Ewel mój mały też czasem jak mi na pęcherz naciśnie to ledwo co mogę iść. Mam też już problem z nietrzymaniem moczu przez to.. :( no i coraz częściej bolą mnie plecy, strasznie to uciążliwe.

A my za 12 dni mamy 1 rocznicę ślubu, a ja wciąż nie mam pomysłu co zorganizować lub kupić :( :ohmy: :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 20 godzin temu #346956 przez Poziomka
A rodzice same, czy z mężami ? Bo ja z mężem :D Już mu kreację na tę uroczystość kupiliśmy hehe :P :woohoo:

13 lata 20 godzin temu #346962 przez beadka7
Ja z mężem :) jeśli do tego czasu się nie rozmyśli, bo absolutnie go nie będę zmuszać. Ale na szkole rodzenia położne uświadamiały ich o ich ważnej roli podczas porodu więc myślę, że jak już podjął decyzję to już tak zostanie.

poziomka a co to za specjalna kreacja dla mężusia Twojego ?? :)

13 lata 20 godzin temu #346967 przez Poziomka
Kupilismy wczoraj w sklepie medycznym, strój do porodu, bo u nas w szpitalach panowie muszą takowe mieć. To jest taka koszulka z krótkim rękawem i spodnie do tego, zapłacilismy 15 zł. Fachowo to się chyba zestaw chirurgiczny nazywa. Tylko do tego musi mieć jeszcze albo jakieś klapki, albo ochraniacze na obuwie.

13 lata 20 godzin temu #346975 przez HappyMummy
Cześć mamuśki!
Wczoraj byłam u gina i moje kochanie waży już 3495g, jest więc całkiem spora- ciekawe jak to się ma do rzeczywistości :blink: Ponieważ jestem już w terminie i dziecko jest duże lekarz zrobił mi masaż szyjki macicy, żeby ją pobudzić mechanicznie- miała któraś z Was to bolesne doświadczenie?
Strasznie jestem ciekawa, która z nas będzie pierwsza!!!
U mnie torba spakowana chyba od 35 t.c., łóżeczko gotowe od tygodnia :)
Mam nadzieję na poród z mężem- mam nadzieję, że w ostateczności się nie wycofa ;)
Poziomka co to za kreacja dla męża do porodu?

13 lata 20 godzin temu #346983 przez Poziomka
Koszulka, wyglada na duża, ale to jest materiał w ogole nie rozciagliwy i dlatego :)
Załączniki:

13 lata 20 godzin temu #346985 przez Poziomka
I spodnie.
Załączniki:

13 lata 20 godzin temu #346987 przez beadka7
Aaaaaa :) :) To u nas chyba taką kreację dostanie w szpitalu, jedyne co musimy zabrać z domu to zmienne obuwie, żeby mógł wejść na sale porodową.

HappyMummy zazdroszczę, że tak niewiele Ci zostało :) pewnie będziesz jedną z pierwszych.
Ja takiego masażu nie miałam wykonywanego przez lekarza, ale od 36 tc podobno dobrze jest samemu sobie taki masaż do końca wykonywać. Ja właśnie weszłam w 36 tc więc chyba zacznę :)

13 lata 20 godzin temu #346988 przez Poziomka
Happy Mummy ja słyszałam tylko, że jest to bolesne. A bardzo ?

13 lata 20 godzin temu #346990 przez nati.olsztyn
beadka happy chyba mówiła o masażu szyjki macicy a my same to możemy sobie co najwyżej tzw.masaż krocza zrobić:) chyba że coś pomieszałam...

13 lata 20 godzin temu #346992 przez beadka7
nati chyba masz rację, to ja pomieszałam :huh: :side:

13 lata 20 godzin temu #346995 przez aga2+1
HappyMummy masaż szyjki jest bardzo bolesny niestety, ale błyskawicznie przyspiesza poród:)

13 lata 20 godzin temu #346997 przez HappyMummy
Tak to boli, jest zdecydowanie bardziej bolesne niż skurcze przepowiadające, na pocieszenie lekarz powiedział mi że stymuluje szyjkę palcem a ma przez nią przejść główka :)
Same możemy sobie robić masaż krocza aby uchronić się przed nacięciem ale niestety i to nie daje 100% gwarancji.
Lekarz powiedział mi, że drugą podobno skuteczną metodą przyspieszenia porodu jest seks :) (nasienie zawiera prostaglandyny które chemicznie stymulują szyjkę macicy).
Dziewczyny w terminie zatem do dzieła :laugh:

13 lata 20 godzin temu #347000 przez HappyMummy
aga2+1 mam nadzieję że przyniesie efekt :) niestety kończy się krwawieniem, wczoraj miałam robiony drugi raz i scenariusz jest taki sam, zawsze potem krwawię. Gin powiedział że to normalne :(

13 lata 19 godzin temu #347003 przez nati.olsztyn
Happy a na Ciebie ten masaż podziałał? coś się rozkręca?:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka