BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #382231 przez akciak84
rozyczka
ale pućka fajna
a co do tego, że mi "fajnie" to rzeczywiście dziadkowie aż lgną aby pozajmować sie wnukiem. "Na rękach go nosza i wysławiają w niebiosa":)ale to póki co jak jesteśmy w Olsztynie. A co do tatusiów...to nie ma że ich we wszystkim wyręczać! Niech zobaczy jak się chodzi na rzęsach, bo poźniej ci powie, ze nic nie robisz tylko się dzieckiem zajmujesz ;) :)

Brzuszek
mój jak nie śpi to się rozgląda. Rozmawiam z nim. Chodzimy po domu lub po ogrodku. Musimy właśnie nabyć jakieś maty z grzechotkami, karuzele.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #382244 przez ruzyczka18
Niestety boje się dać mężowi małą na dłużej niż 5 min i to przy mnie wiec nie ma mowy o pomocy.A jakby spróbował mi tak powiedzieć to chyba bym mu przywaliła bo ja jak tylko mała śpi to wszystko domu robię sprzątam, prasuje, piorę, gotuje śniadanka do pracy mężowi robię więc niech nie narzeka on tylko czasem coś kupi bo zazwyczaj razem chodzimy na zakupy, śmieci wyniesie i czasem odkurzy bo zazwyczaj ja z mała w nosidełku odkurzam.

a co do dziadków to niestety tylko moja mama czasem pomoże z mała a cała reszta nie odważy się wziąć ją na ręce powiedzieli ze dopiero jak 3 miesiące będzie miała

12 lata 6 miesiąc temu #382320 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #382322 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382324 przez akciak84

tak pląsamy na brzuchu
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382326 przez akciak84
elegancik
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382331 przez akciak84
rozyczka
ja też mam syndrom "ja zrobię lepiej" i jak zostawiałam pierwszy raz Milusia z rodzinką to ciągle dzwoniłam jaktam, cotam. Wychodzę z założenia ze kto jak kto, ale tatuś dziecka "łachy nie robi" i staram sie opuscić pomieszczenie gdzie sie synkiem zajmuje coby mnie nie kusiło podpowiadanie co ma robić :P ;) Niech se radzą.

12 lata 6 miesiąc temu #382363 przez KAMI
akciak ja tak samo robię, uznaję zajmowanie się dzieckiem za pracę na cały etat więc jak tylko mężuś wraca z pracy to dzielimy popołudnie na pół na opiekę, i na hasło "chyba ma mokro" moja odpowiedź brzmi "to przewiń". Staram się nie pouczać tylko mówię np "zauważyłam że Maksio lubi jak....."

12 lata 6 miesiąc temu #382369 przez KAMI
Katiuszka ja poprosze o nowe fotki synowej :) super że już się lepiej czujesz :)

my mamy za sobą pierwszą butlę na noc ( przy stękaniach męża ale mu dobitnie wytłumaczyłam, że to nie czyni ze mnie wyrodnej matki !!!!!) i pierwszą kąpiel bez krzyku !!!!!

12 lata 6 miesiąc temu #382385 przez KAMI

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382392 przez KAMI

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382398 przez KAMI

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382426 przez ewel7
Kochane piękne fotki :) KAMI super wyglądasz :)

My w sobotę byliśmy tym razem u rodziców męża, było bardzo fajnie, teraz możemy się dostać do nich z wawy autostradą więc szybciutko, wczoraj Miśko przespał nam całą podróż :) u dziadków też był bardzo grzeczny. Teraz też śpi więc mam chwilę by napisać do Was :)

Zaplanowaliśmy wstępnie chrzciny w miejscowości rodzinnej męża, prawdopodobnie w połowie sierpnia. Moja siostra będzie mamą chrzestną i zaproponowała w ramach prezentu dla małego sesję zdjęciową :) myślę, że raczej skorzystamy, Niuniuś będzie miał pamiątkę przynajmniej :)

12 lata 6 miesiąc temu #382476 przez Ingrid29
mam już miesiąc
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #382479 przez Ingrid29
z synkiem w trakcie spacerów po mieszkanku
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka