- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
Dzisiaj stwierdziliśmy z mężem, że zanim się mały urodził to niestety nie docenialiśmy wolnego czasu..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Miki007
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Dokarmiam butlą w ciągu dnia ok 90 ml na 2 razy i na noc ok 60 ml po cycach.
Włąśnie - mam problem z cycami, chciałam odciągnąć pokarm bo rano też mi kapało i próbowałąm a tu nic !!! Mam taki laktator
canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/30
pół godziny naciskania na rączkę i ledwo dno przykryło, to chyba nie jest normalne?
Cycuszki też mnie bolą, takie dziwne kłucie raz tu raz tam, guzki się pojawiają ale masuję na ciepło z termoforem i znikają.
Wizytę u gina mam dopiero 25 lipca, można iść z cyckami do rodzinnego ?
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Dziewczyny, mam takie pytanko: czy wy dokarmiacie dzieci z powodu małej ilości pokarmu czy żeby dziecko lepiej spało, czy z wygody czy z jeszcze innego powodu? Bo szczerze Wam powiem, że trochę tego nie rozumiem. Jasna sprawa, gdy się nie ma pokarmu wcale. Ale przecież Wy macie pokarm, a gdy go za mało to laktację można przyspieszyć. Nie sądzę, że dziecko lepiej śpi po butli niż po mleku mamy... Może powodem niepokoju dziecka jest brzuszek, a nie mleko? Jakoś nie potrafię tego ogarnąć.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
kurcze zmartwiłam sie bo wy wszystkie bedziecie miedzy 6a8 tyg życia dzieci u ortopedy a ja po skończonym 9tyg. i nie wiem czy to nie za późno ale takie terminy były a już dawno zapisywałam
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
My znowu mamy problem z karmieniem, mały wyoluwa cycka i płacze- nie wiem czy to przez brzuszek i te kolki, bo w nocy normalnie je, a w ciągu dnia to jakaś masakra, boję się każdego karmienia i jestem kłębkiem nerwów, bo mały jak zacznie płakać tak płacze i płacze. Teraz od godziny 19 próbujemy nakarmić- w międzyczasie kąpiel, 2 kupy, a teraz płacz. On ejst już taki zmęczony, że zasypia jak go tylko do klatki przyłożę, ale jeśc nie chce nie wiem co mam robić, jestem załamana...
teraz mąż go przebiera.. ja już nie wyrabiam..
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
beadka Po pierwsze to weź kilka głębokich oddechów i na spokojnie! Dziecko wyczuwa nerwy, a to nie służy ani Tobie, ani Małemu. Najpierw spróbuj go uspokoić, przytul go, pośpiewaj, pomrucz, niech posłucha bicia Twojego serca. Później na spokojnie spróbuj go przystawić, wypróbuj różne pozycje. Można też spróbować go pomasować, tak od główki do stópek.
Co ile on je w dzień? Może szybciej się najada... dlatego nie chce jeść.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Misia ja staram się denerwować po cichu że tak powiem, bo wiem że maluchy to wyczuwają. Próbowałam różne pozycje, naprawdę, ale wciąż nie mogę rozgryźć o co chodzi. Bo najbardziej mnie dziwi to, że w nocy ładnie je (krótko, bo zasypia, ale ładnie bez nerwów), a w ciągu dnia ciągle to samo, naprawdę boję się za każdym razem jak on się budzi.. a w ciągu dnia je co 2-3 godziny, bo tak właśnie się zwykle budzi. Myślę, że nie ma jak się wcześniej najeść, bo np smoka jak zassie to ciężko mu wyjąć nawet taki jest czasem głodny po spaniu.
Też osobiście nie jestem za dokarmianiem, ale w kryzysowych sytuacjach dajemy mu butlę, tak jak mówię.. boję się, że on się nie najada, a jak położna mnie odwiedzi i go zważy, a mały nie przybierze na wadze to będę musiała z nim jeździć po lekarzach..
Dołuje mnie strasznie myśl, że nie potrafię nakarmić mojego dziecka
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
Jeśli chodzi o karmienie za dnia, to może coś go rozprasza? Telewizor, miejsce? Karmisz go w tym samym miejscu co w nocy?
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
Wydaje mi się, że mały ma silny odruch ssania, ale widzisz dzisiaj wieczorem nie chciał cyca, a 60 ml butli wypił, gdyby 20 wypił to można by było pomyśleć że był najedzony, a wypił, ale 60ml to spora porcja.
Dziękuję, że starasz się mi pomóc :*
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
misiu są chyba jednak różne sytuacje. Koleżanka miała synka na cycu niemal non stop a on przez dłuższy czas płakał i płakał, myśleli że to kolki, przerobili już wszystki możliwe scenariusze i w końcu poszli do lekarza jak mały miał nieco sine usta i lekarz jej powiedział, że gdyby on był tak głodny jak to dziecko to też by się tak darł... I zlecił dokarmianie i od tamtej pory spokój, dziecko najedzone i szczęśliwe. A wcześniej tylko pierś i to bez większych problemów i podobno właśnie mleko małowartościowe miała.Dotka Nie ma czegoś takiego jak mało treściwy pokarm. Pokarm każdej mamy jest jak najbardziej wartościowy dla dziecka To jest mit, który wpoiły matkom poprzednie pokolenia...