BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #385769 przez ewel7
a i pochwalę się postępami Synka w leżeniu na brzuszku :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #385851 przez ajłona
Ewel cudny chłopaczek!!! I taki silny ;) i włoski piękne ;)
ja właśnie byłam u gina już po tym jak krwawienie, które okresem było ;) ustało i zielone światło dostałam ;)

12 lata 5 miesiąc temu #385896 przez MartiO
u nas Młodego problemów z brzusiem ciąg dalszy... nie wiem dlaczego bo nic takiego nie jem... dzisiaj nawet ogrzewanie brzusia niewiele daje...

a wczoraj na noc wyleciał z łóżeczka klin... w nocy z piątku na sobotę mój Skarbek bardzo mnie wystraszył... obudziłam się w nocy bo coś kwęknął... a moje Słonko sturlało się na sam dół klina (zdarzało mu się już wcześniej) zamiast na lewym boczku leżało w poprzek na brzusiu z główką przy samych szczebelkach i jeszcze głowę już zdążyło odwrócić w drugą stronę... :ohmy:

Misia coś dla Ciebie ;)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #385908 przez akciak84
MartiO
mój też się wierci i zamiast na plecach na podusi to w poprzek go znalazłam...moj nie lubi spać na rzadnym z boków już tylko na plecach

12 lata 5 miesiąc temu #385913 przez dziewczyna84
ale boskie buciki :) Faktycznie dobry pomysł dla Misi :)

Jezeli chodzi o ból brzuszka, tez mam wrażenie ze to nie od tego co jem, bo nie jem prawie nic, tylko gotowane, wode i pije herbatki na karmienie i koperkową. On po prostu łyka to powietrze przy karmieniu. Chociaz nie zapeszając, u nas sie poprawiło, chyba dzięki kładzeniu na brzuszku. Dziś beknął nawet jedząc. Będąc na cycu przestał ssać, beknął i kontynuował ;)

12 lata 5 miesiąc temu #385985 przez akciak84
no ja pilnuję bekania jak oka w głowie...nie wiem czy dzięki temu Miluś praktycznie nie ma kolek.

Ale jeszcze będąc w szpitalu jedna z położnych stwierdzila, że dziecko może być przejedzone albo niedojedzone

12 lata 5 miesiąc temu #385998 przez dziewczyna84
akaciak a ile czekasz żeby sie odbiło?
Jak nie beka po 10 minutach, to go odkładam spać bo juz sie wierci kręci i potem będą nici ze spania bo marudzi ze nie chce byc w tej pozycji. Bo on mi zasypia na cycu tak naprawde.

12 lata 5 miesiąc temu #386005 przez beadka7
Ja też zazwyczaj tyle go noszę, aż odbije, ale czasem nic nie idzie i nie idzie więc też go odkładam, ale nie czekam z zegarkiem w ręku ileś tam minut, bo w nocy jak zaśnie na to w 90% przypadków nie odbije. Czasem jest tak, że np po 30 minutach od zaśnięcia budzi się z płaczem, to najpierw próbuję dać mu smoka, potem pogłaskam po buzi a jak dalej jest histeria, to go biorę i często się zdarza, że wtedy właśnie odbije i od razu zasypia.

Dzisiaj rano mieliśmy znów kryzys z brzuszkiem. Wczoraj moja mama miała imieniny i byliśmy na kawce i ciachu u niej i ok 16 wczoraj zrobił ostatnio kupkę i dopiero dzisiaj ok 10... biedaczek tak się męczył, ale jak już poszło to tak śmierdziało, że hoho!! :) Pewnie to od tego, że zjadłam trochę słodkiego u mamy.. ale czasem nie potrafię sobie odmówić takich pyszności :(

12 lata 5 miesiąc temu #386116 przez akciak84
dziewczyna
moj też przysypia przy cycu, ale mu nie daję spać, aby sie nie przyzwyczaił. Potem nie bedzie można nic robic tylko karmic 24 na dobę. Jak zaczyna przysypiać to daję mu butle do syta i wtedy jak najedzony to szybko w maire beka...tez nie licze czasu. Czasem jak nie beknie a odloze do spania to stęka- znaczy, ze go cos męczy to np. po 30 min. od jedzenia biorę, podnoszę beknie od razu i spokój. Nie trzymam go oczywiście caly dzień w górze tylko wtedy gdy widzę że go coś męczy.

12 lata 5 miesiąc temu #386231 przez aga2+1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #386370 przez labelo
oto chodzi,ze zadnych objawow:(, jedynie troszke blada.... idealnie przybiea na wadze, wiec to wgl dla nas szok.
Ogolnie wystapil konflikt w grupach glowych krwi u mnie i meza, dlatego Malutka miala nasilona zoltaczke, i wieksza podatnosc na niedokrwistosc....na wypisie ze szpitala mielismy zalecenie kontrole morfologii, a skonczylo sie na hematologu...
jutro idziemy do kliniki,moze czegos wiecej sie dowiemy.

co do odbijania po jedzeniu,Witoria ma zdjagnozowany jeszcze refluks,wiec my zawsze dluzej w pionie pozostajemy po jedzonku, no i spi pod katem na poduszce-klin

12 lata 5 miesiąc temu #386396 przez aga2+1
labelo będzie dobrze przy konflikcie może tak być, ale później wszystko wraca do normy. Kolezanka też tak miała z synkiem, a teraz mały ma 4 lata i okaz zdrowia:)

12 lata 5 miesiąc temu #386430 przez MartiO
Labelo mój Mężuś urodził się przy konflikcie grup u rodziców ;)(mama 0 a tata B, ciąża po ciąży i organizm nie zdążył wytworzyć jakichś przeciwciał) jak widać ma się dobrze, choć po urodzeniu trafił na transfuzje od razu...

12 lata 5 miesiąc temu #386530 przez KAMI
helo dziewczyny :)

co do bekania to Maksio beka tylko u taty, u mnie jakoś się krępuje, nie wiem o co chodzi ale jak nie beknie to go kładę z tym że na boczku

wczoraj byliśmy u ortopedy, zwichnięcia stawu nie ma, z kośćmi i stawami wszystko w porzadku ale Młody ma probemy z odwiedzeniem nóżek, rzeczywiście, on często kłądzie nóżkę na nóżkę albo łączy je ze sobą, lekarz powiedział, że albo taki jego urok albo problem leży po stronie neurologicznej i chodzi o napięcie mięśni. Więc jeszcze do neurologa śmigamy

12 lata 5 miesiąc temu #386668 przez aga2+1
KAMI poćwiczysz troszkę z małym i nóżki będą chodzic jak ta lala:)
A u nas dzisiaj była masakra. O 5 rano dałam małej jeść no i nosiłam kluskę z 15 minut do odbicia i nic więc ją położyłam - chlusnęła tak, że pół łóżeczka załatwiła:( Przebrałam ją (bo jeszcze doszła kupa)znowu ponosiłam ( już bez karmienia, bo mała zasnęła) i połozyłam, a ona znowu chlusnęła :( Kurcze wystraszyłam się strasznie dobrze, że szybko ją podniosłam, bo by się zakrztusiła:( Potem czkawka i spania już nie było do 7.00. Nie dość , że się martwię,bo Tośka zaczęła coś mniej jeść po zmianie mleka to jeszcze teraz takie rzeczy:( Jutro przychodzi połozna zobaczymy co powie. Czasami je normalnie, a czasami wypije tylko połowę i koniec.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka