- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie wiem ale Max ma często tak, że ngle się skrzywi i zaskrzeczy a potem płacze, ale powiedzcie czy kolka to zawsze brak kupek? bo Max sra jak w zegarku i boje się że ten płacz spowodowany jakimś problemem niekolkowym. Też mam dzisiaj od 1,30 nieprzespaną nockę, tulenie i półgodzinna drzemka a potem znowu marud i płacz. Zatykam mu buzię cycem i wtedy się uspokaja trochę ale na krótko. Czy też się wam tak zdarza ?
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
KAMI nawet jak Maksio robi kupki to i tak może mieć kolkę niestety. Moja Tośka też czasami tak ma, że nagle zaczyna płakać i ma nerwa (śmieję się, że ma syndrom niespokojnych nóg i rąk, bo tak nimi macha jak by chciała je odczepić hehe). Też cyc pomaga, ale nie na długo dopiero jak ja ponoszę to przechodzi, ale mi kręgosłup siada
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak sobie Was podczytuje, ale nie zawsze mam czas, żeby coś napisać. Widziałam rozmowę na temat karmienia piersią lub butelką. Ja karmię wyłącznie butelką, nie mam wyrzutów sumienia. Owszem na początku było mi z tym źle, ale teraz uważam, że nie robię krzywdy swojemu dziecku, głodne nie jest. Teraz jakaś naprawde nagonka jest na karmienie piersią. Ja też byłam na mleku modyfikowanym i nie uważam, żeby to była dla mnie jakaś krzywda.
Poza tym u nas wszystko dobrze. W przyszły piątek idziemy na szczepienia. Ale bierzemy standardowe, a nie skojarzone, przeczytałam kilka niepochlebnych opinii na ich temat, rozmawiałam tez o nich z inną mamą i też mi je odradziła.
Karolek coraz to większy, mam wrażenie, że się coraz to dłuższy robi co chce mu założyć ubrnko to się okazuje, że jest za małe
Mamusie powiedzcie mi, jaka jest kondycja waszych włosów po porodzie ??
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Ja byłam dziś zrobić badania bo cały przyszły tydzień mamy lekarzy w poniedziałek ginekolog, środa pediatra, czwartek endokrynolog. Zapakowaliśmy Miśka do auta trochę był zaspany liczyłam, że przyśnie a on nie zasnął i jak tylko wysiadłam z auta to mąż stwierdził, że była taka histeria jakiej chyba jeszcze nie było. Uspokoił się dopiero jak wróciłam, widziałam, że mąż aż przeżywał, że ja to chwila i go uspokoję... no ale on był głodny i jak poczuł tylko mój zapach mleka to do razu był spokojniejszy.
beadka daj sobie luz z pracami domowymi i odpoczywaj jak Mały śpi bo tak jak jest na dłuższą metę to za ciężko dla Ciebie. Ja już przestałam się przejmować, a to że czasem nie zrobię obiadu, że sterta prania, prasowania, niestety nie zawsze też daję radę wszystko ogarnąć zależy jaki Mały ma dzień.
A dziś odsypia bo wczoraj nie spał prawie cały dzień, drzemał tylko ze 2 godzinki może, a po kąpieli o 20 była kupa, jedzenie, chwila drzemki o 22 znowu kupa, jedzenie itd więc zasnął po 23 dopiero i rano znowu o 4 kupa, a to taki agent, że na śpiocha nie zrobi tylko się budzi
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
Byłyśmy dziś na szczepieniach ogólnie do przeżycia ale serduszko pękało teraz Ala troszkę marudzi i chce bardzo się przytulać
co do kupek to mogą byc zielone przy karmieniu piersią wiec luz
Moja niunia waży juz ponad 5,5 kilo he he he tylko na cycu rośnie słonko
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Właśnie zauważyłam, że moje włosy zaczynają wypadać
Ewel7 a to dziwne, bo moja niunia jak tylko poczuje ruszający samochód zapada w głęboki sen. Już nawet mąż 2 razy robił w nocy wycieczki krajoznawcze
Dotka to mnie uspokoiłaś, bo Basia wczoraj walnęła 2 zielone kupy i nie mogłam zlokalizować przyczyny.
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
poziomka włosy jeszcze ok, ale paznokcie poleciały rozdwajają mi się strasznie no i łamią
beadka jak możesz to odpuść część prac domowych. Ja własnie sie wkurzyłam na mojego męża o to. Jemu sie wydaje, ze ja nie mam w domu co robić i co chwila organizuje mi czas - wczoraj zadzwonił o 13.00, że na 14,00 mam podjechać do serwisu z samochodem ( a tam lekko godzinę musze czekac na samochód)jak mu powiedziałam, ze nie to miał pretensje, że on w pracy, a ja w domu i nie moge nawet tego zrobić no k.... mać!! Wieczorem teściu przywiózm mi całe wiadro jagód ,a mój mężuś oczywiście, że mam zrobić w słoiki to będzie do deserów. No i ja jak ta wariatka rano jechałam do sklepu po słoiki, a młoda dała mi taki koncert, że powiedziałam sobie NIGDY WIĘCEJ NIE DAM SIĘ WROBIĆ KONIEC!! Dobrze, że starsza córka pomogła i oczyściła jagody, bo Tośka ma dzień wyjca:(
Mój mąż ostatnio wymaga ode mnie, żebym pracowała ( no bo prowadzę mu księgowość nawet teraz), zajmowała się dziećmi, domem - musi byc wszystko posprzatane, poprane, poprasowane, a wieczorem jeszcze mam miec siłę na barabara. Jeszcze tylko piórko w dupę sobie wsadzę i będzie git cholera jasna! Sorki za żale, ale jestem taka zła, że muszę się wygadać.
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak w ogóle to w sobote byliśmy na weselu z Karolkiem ale prawie cały czas jak byliśmy to ładnie przespał