BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #387241 przez labelo
dziewczyny, co na zapalenie piersi? i ewentualnie do jakiego lekarza, internisty/ginekologa?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387256 przez ajłona
Akciak domyślam się że Misia fajna dziołcha i naprawdę mądrze gada ;) ale właśnie coby nie było przykro warto pisać nieco inaczej ;)
Misia się nie dąsaj przypadkiem, bo jak sama wcześniej pisałaś to się robi na forum i ja tylko wyrażam swoją opinię :silly:
Aguś ale ja karmię Franka tylko butlą tzn. cycuś jest na deser tylko ;) naprawdę niewiele spija z piersi :(
Labelo nigdy nie miałam zapalenia piersi, ale może tu coś znajdziesz ;)
www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/p...jawy-i-leczenie.aspx
i trzymam kciuki niezmiennie za Maleńką :kiss:
A odnośnie chrzcin to chciałam powiedzieć, że my też nie chrzcimy Franka i ślubu kościelnego nie mamy :silly: hehe w ogóle ślubu nie mammy - konkubinat póki co, choć zaręczyny romantyczne tylko we dwoje odbyły się :woohoo:

12 lata 5 miesiąc temu #387349 przez misia88
labelo Ja miałam zapalenie piersi. Leczyłam je w ten sposób, że na gorączkę brałam Nurofen, robiłam też okłady z fitolizyny. Kładłam tej maści grubo na chorą pierś i okładałam pieluchą. Niestety, trzeba było ją zmywać do każdego karmienia i śmierdzi, ale po jednym dniu problem był z głowy :) Do tego najlepiej przystawiać dzidziolka jak najczęściej do chorej piersi. :)

Dziewczyny, wybaczcie. Rzeczywiście może moje wypowiedzi zabrzmiały nieprzyjemnie. Jednak uwierzcie, że nie miałam takiego zamiaru. Napisałam słowo "bzdura", bo chodziło mi o to, że po co od razu straszyć mamę, że dziecko robi zieloną kupę od wychłodzenia, gdzie przyczyna może być znacznie prostsza. :) Moja Lila też robiła zieloną kupę jak jadłam brokuły i szpinak :P
Poza tym ostatnio mam ciężkie dni, nie zaliczyłam egzaminu, z mamą się pokłóciłam, a mąż też na nerwy działa. Do tego mamy obecnie przeprowadzkę. Mam serdecznie wszystkiego dosyć. Wszystko na moim łbie. Mam ochotę czasem rzucić to wszystko w cholerę i uciec jak najdalej...

12 lata 5 miesiąc temu #387367 przez ajłona
Misia spoko myślę, że dziewczyny dadzą radę wybaczyć hehe ;) przykro, że tak się zbiegły nieprzyjemne sprawy u Ciebie :( pocieszające, że Lilcia jest takim cudnym dzieciątkiem...ja z bezsilności gdy Franek płacze i nic nie pomaga wpadam w deprechę!!! Dobrze, że mamy forum i możemy wszystkie bolączki wyrzucić i powspierać się...chociaż nie wiem jak ostatnio udaje mi się pisać tyle gdy czasu na wszystko za mało hehe

12 lata 5 miesiąc temu #387375 przez KAMI
labelo ja miałam tylko zastoje, takie grudki bolące i wtedy mi akurat pomógł termofor, leciutki masaż i częste przystawianie Maksia do tej piersi

Misia dasz radę - ostra baba jesteś ale ja Cię widzę jako osobę z własnym zdaniem, nieznoszącą hipokryzji a przede wszystkim głupoty, więc się nie przejmuj mężem i mamą tylko przytul Lilę kochana :)

dziewczyny ja się zastanawiam o co chodzi, Max całe ranki a włąściwie przedpołudnia ssałby cyca, daję mu już mm wieczorem i ok 12,00 bo mi wyje a cyce flaki :( piję herbatkę na laktację i naprawdę cieknie z piersi ale na Boga nie mogą być pełne jak Młody co godz chce ciągnąć !!! Moż to wina tego, że jak tylko zapłacze to ja go przystawiam bo to go uspokaja, czasem wystarczy tulenie i bujanie ale na krótko a jak dostanie cyca to jakiś czas śpi albo leży i grucha więc moge coś zrobić. któraś z Was pisała, że nie można dawać mm dla własnej wygody, ja niestey siebie o to podejrzewam ale nie wstyd mi !!!

12 lata 5 miesiąc temu #387394 przez Brzuszek
misia88 napisał:

labelo Ja miałam zapalenie piersi. Leczyłam je w ten sposób, że na gorączkę brałam Nurofen, robiłam też okłady z fitolizyny. Kładłam tej maści grubo na chorą pierś i okładałam pieluchą. Niestety, trzeba było ją zmywać do każdego karmienia i śmierdzi, ale po jednym dniu problem był z głowy :) Do tego najlepiej przystawiać dzidziolka jak najczęściej do chorej piersi. :)

Dziewczyny, wybaczcie. Rzeczywiście może moje wypowiedzi zabrzmiały nieprzyjemnie. Jednak uwierzcie, że nie miałam takiego zamiaru. Napisałam słowo "bzdura", bo chodziło mi o to, że po co od razu straszyć mamę, że dziecko robi zieloną kupę od wychłodzenia, gdzie przyczyna może być znacznie prostsza. :) Moja Lila też robiła zieloną kupę jak jadłam brokuły i szpinak :P
Poza tym ostatnio mam ciężkie dni, nie zaliczyłam egzaminu, z mamą się pokłóciłam, a mąż też na nerwy działa. Do tego mamy obecnie przeprowadzkę. Mam serdecznie wszystkiego dosyć. Wszystko na moim łbie. Mam ochotę czasem rzucić to wszystko w cholerę i uciec jak najdalej...

Nie miałam na celu nikogo straszyć. Powiedziałam, a raczej napisałam tyle ile wiedziałam!
Przykro mi z powodu ciężkich dni...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387397 przez Brzuszek

12 lata 5 miesiąc temu #387450 przez KAMI
dostałam okres i teraz mężuś ma dwie marudy w domu :(

12 lata 5 miesiąc temu #387517 przez misia88
KAMI Wiesz co... Mi się wydaje, że czasem dzieciaczki mają takie etapy, że ciągle by wisiały na cycu. Moja Lilka też tak ma czasami. Wtedy po prostu daję jej tyle cyca ile sobie życzy. Oczywiście nie pozwalam na puste ssanie :P Nie żałujmy im tej bliskości :)

A ja się znowu wkurzyłam. Aż się rozpłakałam. W sobotę mamy wesele, a ja nadal nie mam sukienki. Powiedziałam dzisiaj do męża, że muszę kupić i od razu mu mina zrzedła. Na zakupach był naburmuszony, chodził jak za karę, a jak się pytałam jak wyglądam to tylko odburkiwał. Tak jakby mi żałował na sukienkę! :/ Na koniec skwitował, że zachowuję się jak strojnisia! No i sukienki nadal nie mam. Na wesele chyba nie pojadę. Mam jego serdecznie dość. :(

12 lata 5 miesiąc temu #387526 przez aga2+1
misia mój mąż ma alergię na sklepy i zakupy. Jak ma iść ze mną i nie daj Boże mam coś kupić do ubrania to zawsze wracamy pokłóceni niestety. Faceci nie lubią sklepów, a jak już muszą wydac kaskę to są chorzy :angry: Ja staram się chodzić z kolezanką :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #387573 przez akciak84
misia i aga
co racja to racja

12 lata 5 miesiąc temu #387633 przez labelo
no i niestety, skonczylo sie na antybiotyku:(, goraczka mi skoczyla juz do 39,6, masakra:(

ale na szczescie antybiotyk nie wplywa na karmienie, takze Mala jak najczesciej przystawiac

12 lata 5 miesiąc temu #387652 przez beadka7
A ja też przeziębiona jestem.. :( gorączki nie mam, ale ból głowy, zatok, kaszel i katar, ledwo żyję, a jeszcze mały marudny no i standarodowo problemy z brzuszkiem :( :( mam dość :(

12 lata 5 miesiąc temu #387705 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #387726 przez Agusiak
witajcie Kochane :)

Obejrzałam dziś przypadkiem fajny program na TVN Style :) Był na prawdę ciekawy i sądzę, że każda mama odnajdzie w nim jakąś mądrość i wsparcie we własnych przekonaniach i potrzebach.
Zainteresowane pewnie odnajdą w internecie ten odcinek po tytule, a tu jest krótki opis.
Być może jest też filmik ale u mnie nie da się go odtworzyć :)
tvnplayer.pl/programy-online/7-kobiet-od...sia,S00E00,5351.html

Misia z tymi chłopami to tak już czasem bywa :dry: Ściskam :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka