BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #388600 przez aga2+1
Dziewczyny na poprawienie humoru:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #388601 przez Ingrid29
też podwójnie pieluchujemy - pampers, a na pampersa pieluche tetrowa. U mojego synka wszystko okej z bioderkami, a pieluchowanie podwójne zalecone profilaktycznie.

12 lata 5 miesiąc temu #388607 przez KAMI
Ingrid i na tetrę potem te majty foliowe ? jak się ta tetra trzyma ?

12 lata 5 miesiąc temu #388630 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #388641 przez KAMI
akciak trochę mnie pcieszyłaś bo u mojego stwierdzono problemy w odwodzeniu lewej nóżki, ortopeda wykluczył zwichnięcie stawów biodrowych, chirurg wczoraj (masakra wizyta) wykluczył zapalenie kości i 9 lipca idziemy do neurologa (cudem udało mi się znaleźć w czeladzi ok. 20 km ode mnie poradnię, która nie ma jeszcze wykorzystanych limitów - paranoja jest czerwiec !!!!), który ma leczyć dalej pod kątem nieprawidłowego napięcia mięśni. Zobaczcie jak to różnie interpretują i różne leczenia stosują !!!
W ogóle wkurza mnie strasznie ta wieloznaczność i ile osób tyle opinii. Te same objawy przy piersiach różnie położne każą leczyc, moja mi wzieła cyca i rozmasowała a Misia pisała, że to niszczy kanaliki. Nic nie wiemy na pewno i jednoznacznie !!! Dr google tez podaje często kilka rozwiązań danego problemu a my zielone bawimy się w odbijanego i tułamy po lekarzach z prawdopodobnie zdrowymi maluchami. Jedno co wiemy na pewno to to że je kochamy nad życie :)

12 lata 5 miesiąc temu #388680 przez nataleczka_92
Mam pytanie do mamus które mają synków. Czy waszym pociechom schodziła skóra w pachwinach?bo mojemu malenstwu schodzi taki pasek z jednej i drugiej strony. I jeszcze na brzuszku po bokach ma takie drobne czerwone krośtki. Nie wydaje mi się żeby było to od pampersów bo używamy orginalnych. Doradzcię kochane

12 lata 5 miesiąc temu #388690 przez Ingrid29
Kami od razu na tetre body zakładam (body dobrze trzyma), żadnych dodatkowych majtasów nie nakładam).

12 lata 5 miesiąc temu #388745 przez MartiO
bilurbina 11,8... spadła tylko o 1... dostajemy skierowanie na szpital na badania... na razie nie wiem nic więcej :(

12 lata 5 miesiąc temu #388865 przez Dotka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #388873 przez ewel7

12 lata 5 miesiąc temu #388879 przez Martita
hej kochane,
któraś z was pytal dochodzimy po porodzie do siebie..ogólnie u mnie dobrze, do wagi z przed brakuje mi 6 kilo..taka mała samarka mi jeszcze wisi. Włosy super mocne i wszystkie prychole z buzi poschodziły (w ciąży wyglądałąm po prostu brzydko). Ale mam inny problem. Nie mogę jeść, nie moge wręcz patrzeć na jedzenie, ciągle się czegoś boję i strasznie mi bywa słabo. Często kręci mi się w głowie..nie mówię tego mężowi bo się boję..
Aga, Beadka ja swojego chłopa też muszę ganiać..nie mam sił na to wszystko, żeby samej harować na dom i dziecko.Tyle, że u mnie problem jest tego typu, że mój mąż jest brudasem, dosłownie..i jak ja nie posprzątam nie poprasuję, nie pozmywam to siedzimy w brudzie..i ganiam go za to a on się na mnie wkurza..
Beadka nie przejmuj się..mój też ma okropne kolki i jest wrzask na całego..i ecale nie o stałych porach tylko kiedy mu się zechce..musisz mieć dużo cierpliwości i spokoju..dziecko wyczuwa niepokój i gorzej się stresuje..ale weź znajdź tę cierpliwość..

Ja też już bym chciała się poprzytulać ale miałam tak masakryczne nacięcia, że boli mnie jeszcze wszystko wewnątrz..no i jeszcze coś tam leci..:(

A na koniec..nie najlepsza wiadomość..mówiłam, ze mój maluszek urodził się ze stanem po zamartwicy i z niedotlenieniem i byliśmy jak nam kazano u neurologa..Liczyłam, że pani powie okaz zdrowia..no ale nie skończy się na jednej wizycie..będę musiała kontrolować jego rozwój przez conajmniej rok, O tyle dobrze, że na dzień dzisiejszy jest dobrze.

12 lata 5 miesiąc temu #388881 przez Martita
Dotka moje miejsce "TAM" po porodzie było zmasakrowane..ale zszyli mnie tak, że dziś wygląda to tak jak by nic nie było..tylko wewnątrz mnie bardzo boli jak zaciskam mięśnie. Ale cała opuchlizna zeszła

12 lata 5 miesiąc temu #388899 przez aga2+1
Dotka u mnie nawet nie widać gdzie było nacięcie, ale "reszta" jeszcze do końca nie obkurczyła się ( dużo brakuje do dziewiczego wygladu hehe)

12 lata 5 miesiąc temu #388934 przez MartiO
no to faza..... :(

"Przyczyną żółtaczki może być:

pokarm kobiecy – żółtaczka spowodowana pokarmem kobiecym jest najczęstszą postacią przedłużającej się żółtaczki, gdyż mleko matki zawiera substancje, które hamują wychwyt bilirubiny z krwi dziecka i jej wydalanie. Nie towarzyszą jej inne objawy chorobowe, a stolec i mocz jest prawidłowy,
konflikt serologiczny – niezgodność grupy krwi matki i dziecka w wyniku czego krwinki dziecka są niszczone przez przeciwciała matki przekazane przez łożysko podczas ciąży,
zakażenia,
choroby wątroby.

Leczenie żółtaczki

Żółtaczka fizjologiczna nie wymaga żadnego leczenia. Mija samoistnie do drugiego tygodnia życia. Żółtaczka spowodowana pokarmem kobiecym jedynie przy wysokim stężeniu bilirubiny wymaga odstawienia dziecka od piersi na 2-3 dni. Żółtaczka wymaga leczenia, gdy stężenie bilirubiny jest bardzo duże lub szybko wzrasta. Wtedy lekarz zaleca fototerapię, czyli całodobowe naświetlanie skóry dziecka promieniami UV. Promienie te rozkładają bilirubinę co zmniejsza jej stężenie we krwi. W przypadku, gdy fototerapia nie pomaga konieczne jest wymienne przetoczenie krwi."

mamy chyba winowajcę... stolec i mocz są prawidłowe.... :(

12 lata 5 miesiąc temu #388943 przez akciak84

ewel
dobrze robisz że nie idziecie na nfz, bo to naprawdę porażka

kami
nie masz się co martwić myślę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka