BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #391023 przez Ingrid29
No i już po szczepieniu-nie było tak źle. Wzięliśmy szczepionkę 5w1 koszt 140zł. + standardowa na żółtaczkę- dwu ukłucia dostał w obie nóżki w uda (chwilę popłakał, jak go wzięłam na ręce i spokój).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #391026 przez Ingrid29
waży już 4100g., urodził się 2860g.

12 lata 5 miesiąc temu #391036 przez beadka7
Ingrid to sobie teraz wyobraź, że ja takiego 4070 g urodziłam :D

12 lata 5 miesiąc temu #391044 przez Ingrid29
to nieźle. A ile już waży Twój kluseczek?:)

12 lata 5 miesiąc temu #391054 przez Brzuszek
beadka7 napisał:

Ingrid to sobie teraz wyobraź, że ja takiego 4070 g urodziłam :D

No, a ja równe 4000g z siebie wyparłam :)

12 lata 5 miesiąc temu #391063 przez labelo
my dzis znow w Poradni Patologii Noworodka, pytalam o ta krew w kupce,ale nie mam sie przejmowac,jesli Mala ladnie przybiera, nie ma wysypki,a krew tylko niekiedy sie pokazuje, nie w kazdej kupce:), jezeli cos sie zmieni, to badania w kierunku alergii pokarmowej.

Wogle Wiktoria wazy juz 5150 g, SZOK!!!maly klopsik:P.

Co do szczepein, Mala miala narazie tylko zoltaczke, reszta wstrzymana ze wzgledu na zle wyniki morfologii, jakie miala, ale tera jak sie ustabilizuje, bedziemyszczepic:).
Unas w gda te 5w1 150 zl kosztuja:(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391068 przez Dotka
Ingrid29 napisał:

No i już po szczepieniu-nie było tak źle. Wzięliśmy szczepionkę 5w1 koszt 140zł. + standardowa na żółtaczkę- dwu ukłucia dostał w obie nóżki w uda (chwilę popłakał, jak go wzięłam na ręce i spokój).

labelo napisał:

my dzis znow w Poradni Patologii Noworodka, pytalam o ta krew w kupce,ale nie mam sie przejmowac,jesli Mala ladnie przybiera, nie ma wysypki,a krew tylko niekiedy sie pokazuje, nie w kazdej kupce:), jezeli cos sie zmieni, to badania w kierunku alergii pokarmowej.

Wogle Wiktoria wazy juz 5150 g, SZOK!!!maly klopsik:P.

Co do szczepein, Mala miala narazie tylko zoltaczke, reszta wstrzymana ze wzgledu na zle wyniki morfologii, jakie miala, ale tera jak sie ustabilizuje, bedziemyszczepic:).
Unas w gda te 5w1 150 zl kosztuja:(

No to moja urodziła się 3830g a teraz waży 5540g :) duża niunia już :) a za szczepienia zapłaciłam 120zł 5w1 też były dwa ukucia ale teraz juz tylko po jednym będzie :) przy szczepieniu to stresowałam się ja bardzej niz ona płakała :D

12 lata 5 miesiąc temu #391102 przez karolina238
Nataleczka i Aga wypróbujemy tą wit C, mam nadzieję że pomoże.

Beadka oby było lepiej :) możesz jeszcze spróbować herbatkę na trawienie z hippa też jest dobra-pomagała nam na kupki :) To dobrze że masz pochmurno i buro u nas ponad 30 stopni w cieniu i w domu prawie tyle samo, my nie dajemy rady a i malutka jest taka marudna że szok- zmęczona że szok a nie może usnąć-spi po 15 min i budzi się z płaczem-masakra :(

My szczepionkę mamy w czwartek,też będziemy brali 5 w 1, w ogóle to się zastanawiałam czy nie szczepić małej dopiero po skończeniu roku, bo jak wyjdą jakieś powikłania poszczepienne to zawsze zwalają na dziecko że tak miało od urodzenia, a póżniej to już wiadomo jakie jest dziecko i nikt nie może mówić że to wina organizmu dziecka a nie szczepionki.

12 lata 5 miesiąc temu #391116 przez beadka7
Ingrid nie mam pojęcia ile waży mały- 18 czerwca wazył 4220 (w szpitalu zgubił 300g), a teraz pewnie się dowiem na szczepieniu dopiero.

Karolina dzięki za radę- jeśli te herbatki nie pomogą, jak nie będę widziała różnicy to spróbuję tamtej.

A na poprawę humoru kupiłam sobie 2 pary butów :) Od razu mi lepiej :) :) :)

12 lata 5 miesiąc temu #391119 przez akciak84
u nas na szczepieniu tez w porzadku. Trzymałam Milusia na rękach. Zapłakal potem odwrócilismy z doktor uwage i sie uspokoił. Teraz śpi. A mielismy tylko jedno wkłucie :)

ingrid
bez kitu mój tez dziś ważył 4100 gram :) Nie dość ze Artur i tego samego dnia rodzony z tą sama wagą to jeszcze dziś ważył tyle samo :) Łeb w łeb...jak bliźniaki :) Musimy sie spotkać!
A jaki obwod główki twój ma dziś? mój 37, 5 cm i klatka piersiowa 34 cm :)

aga
na buźce to nie są potówki tylko trądzik niemowlęcy. Mój też 2 tygodnie temu miał strasznie twarz wysypaną. Dzis juz lepiej. Może z jednego pryszcza ma :) :P

12 lata 5 miesiąc temu #391124 przez Ingrid29
akciak nieźle. Nasz ma główkę 38 cm , a klatkę 35,5 cm.

Może w weekend się uda- będziesz na Jarotach u teściów?

12 lata 5 miesiąc temu #391136 przez aga2+1
akciak czy czyms smarowałaś te krostki? Jak śpi to tak tego nie widać , ale jak zacznie płakać lub jest jej gorąco to widać na całej twarzy krostki. kurcze dziecko mi zbrzydło:( Dobrze, że to schodzi, bo wystarczy, ze ja mam na brodzie parę krostek :(

12 lata 5 miesiąc temu #391256 przez KAMI
karolina238 napisał:

Cześć Dziewczyny,

dawno nie zaglądałam, jestem sama z malutką bo mąż w trasie i całe dnie mam zajęte-żyję tylko od rana do wieczora i od nocy do rana :(
Dziewczyny mają Wasze maleństwa pleśniawki? może wiecie jak sobie z nimi radzić? dopadły nas dwa dni temu i nic nie działa-aphtin ani rumianek ani dicoflor, już nie wiem co robić :(
Beadka a podajesz maluszkowi koperek do picia?u mnie Julka też miała problemy z brzuszkiem- myślałam że to kolki bo płacz był niesamowity, pomogł koperek i kropelki espumisan dla maluszków-warto kupić teraz odpukać jest dobrze :)

Labelo dobrze że z malutką jest już lepiej :)

U nas malutka miała takie czerwone znamie od urodzenia na brzuszku i się okazało że to naczyniak :( mamy teraz wizytę u chirurga-tak się boję :(

Co do mężów to u nas też jest podobnie, po porodzie pomagał robił obiady, sprzątał, pomagał przy małej a odkąd lepiej się czuję to już myśli że jest w porządku i mogę się wszystkim zająć-coraz trudniej jest zagonić go do pomocy.

Kami i dziewczyny które już dostały okresu po porodzie czy miałyście przed okresem śluz płodny a później biały?bo mi się już skończyło plamienie poporodowe i teraz mam taki śluz i nie wiem czy to już niedługo będzie okres. A jeśli chodzi o przytulaski to już bym chciała ale jeszcze czekam na wizytę u gina-żeby zobaczył czy w środku juz wszystko w porządku.

Karolina ja miałam taki żółtawy śluz a otem po dniu przerwy krwawienie

12 lata 5 miesiąc temu #391277 przez KAMI
Brzuszek napisał:

Co za upał!
Basia daje mi popalić, mam nadzieję, że jest taka marudna przez pogodę i że jej to minie!
Testujemy kolejne kropelki na brzuszek, tym razem Bobotic, to nasza ostatnia deska ratunku.
Mała jest obsypana potówkami ( nie dość, że na dworze skwar, to u nas w domu również ), kąpię ją w krochmalu, ale na razie poprawy nie widzę.

Brzuszek ja jeszcze słyszałam i czytałam o kropelkach sab simplex dostępnych tylko w Niemczech ( do nas je sprowadzają za 45 zł / 30 ml), ponoć bardzo podobny skład do Boboticu ale z opinii mają 100 % skuteczności

12 lata 5 miesiąc temu #391287 przez KAMI
aga2+1 napisał:

akciak czy czyms smarowałaś te krostki? Jak śpi to tak tego nie widać , ale jak zacznie płakać lub jest jej gorąco to widać na całej twarzy krostki. kurcze dziecko mi zbrzydło:( Dobrze, że to schodzi, bo wystarczy, ze ja mam na brodzie parę krostek :(

Aguś u nas te krostki u Młodego na twarzy i u mamusi na brodzie po sudocremie ładnie zeszły

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka