- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Martwię się, bo zrobił dzisiaj tylko jedną kupkę, a od popołudnia puszcza strasznie cuchnące bąki aż boję się nocy co to będzie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kolorowych snów dla Waszych pociech mamusie :*
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Labelo dobrze, że z Córeczką lepiej, na pewno się uspokoiłaś troszkę.
My zaczęliśmy tydzień z lekarzami, wczoraj byłam u gina, wszystko ok. Dziś mieliśmy ortopedę i usg bioderek i też na szczęście wszystko dobrze. Jutro mamy pediatrę i pierwsze szczepionki zdecydowaliśmy się na 6 w 1 (u nas płacimy 220zł) oraz pneumo i meningokoki. Mam nadzieję, że Miśko będzie dzielny. Ja się też umówiłam jutro do specjalisty od paznokci bo wrasta mi się i strasznie boli, nie mogę założyć żadnych krytych butów w czwartek mam jeszcze endokrynologa także przez ten tydzień kasa na lekarzy idzie jak woda, no ale co zrobić zdrowie najważniejsze.
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
W nocy tylko ja wstawałam, cały dzień jestem sama w domu z dzieckiem.
Dla Was to pewnie nic takiego, ale dla mnie to nowość, bo choć przez ten miesiąc nie towarzyszył mi 24h na dobę, to jednak mogłam liczyć na jakąś pomoc.
A do tego wszystkiego nadal walczymy z brzuszkiem.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ja niczym specjalnym tego nie smarowałam, moze z raz kremem z tlenkiem cynku z nivea ( na odparzenia) i takim kremem co pediatra mi wypisała- maść do robienia...tez m.in. z tlenkiem cynku i lanoliną.Przede wszystkim przemywałam woda przegotowana wieczorem i z rana było ok
ingrid
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ewel
no jak sie prywatnie chodzi do lekarzy to mozna zbankrutować a ten nfz to niech cię.My jutro jeszcze prywatnie do ortopedy
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Akciak mój Arturek także miał główkę 35cm-normalnie bliźniacy
Wstępnie ugadamy się na sobotę na godzinę 13.00 pod realem.W razie czego zadzwonię do Ciebie wcześniej przed wyjściem na spacer około 0,5 godziny
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
A tak poza tym, pomału u nas się normują pory spania i jedzenia. Walczymy ciągle z brzuszkiem ale trwa to ok1-2 godz. Byliśmy na usg, maluszek ma torbiel w mózgu. Ponoć się wchłania..
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Martita torbiel powinna się wchłonąć, ale wiem, że się martwisz , bo strasznie to brzmi. Trzymam kciukasy, zeby szybko szybciutko zniknęła:)
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
Malutka właśnie sobie gada z karuzela,wiec mam chwilkę Was poczytać,hihi.
znów Wiktorie kuli, takie biedactwo , na obu raczkach ślady po pobieraniu krwi:(,ale musimy nadzorować poziom hemoglobiny i żelaza... , wczoraj, tak plakala podczas pobierania, tak sie zmeczyla,ze spala mi potem 5h:(, ale idzie ku dobremu,wiec moze za 2 tyg na szczepienia nam zezwola:)
- ruzyczka18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
dalej jest żółty i jeszcze jakiś czas będzie bo jakiś składnik mojego mleka powoduje opóźnienie w schodzeniu żółtaczki (czasami tak jest) ale wykluczyli wszystko inne... mamy kontrolować bilurbine dalej się karmić
chociaż przez chwilę naprawdę się bałam... robili mu posiew z moczu i coś rosło... na początku podejrzewali bakterie e-coli... pobieraliśmy drugi raz jak to się mówi "w locie" bo pierwszym razem przyklejali mu taki specjalny woreczek... jeśli faktycznie by było to to spędzilibyśmy 2 tygodnie jeszcze... na szczęście druga próbka wyszła ujemnie..a na tej pierwszej to jakieś paciorkowce z zanieczyszczonego woreczka
nie wiem jak wytrzymałabym tam 2 tygodnie bo warunki ogólnie mówiąc dla mam kiepskie... cały dzień siedzenie na plastikowym krzesełku... na noc mogłam zostać na swoim materacu ale mogłam go mieć rozłożonego po ostatniej wizycie (ok21-22) do ok 6 rano... potem już nie... po 2 takich dniach popołudniami zasypiałam na krześle trzymając młodego przy karmieniu a jeszcze 2 tygodnie tak??? masakra...
tak poza tym to wszystko ok i oni sami nie mogli uwierzyć w to że młody ma tak wysoką bilurbinę jeszcze... jest wesoły, żywotny jak go określili... macha rączkami, nóżkami, bawi się , rozgląda i zaczyna coś tam gaworzyć.... jakieś pierwsze auuu i inne takie wysokie dźwięki... ;o) chociaż czasem marudzi, kocha rączki i mało śpi ;o)
na szczęście nie było tak źle i nas wypuścili
Młody miał 2 razy zakładanego wenflona i do tego jeszcze kłuli go w paluszka i ramię... mnie też bo sprawdzali grupy krwi... synek nie odziedziczył jej po żadnym z rodziców... ma krew taką jak mama Mężusia czyli babcia
nie podobała im się także wielkość główki młodego a właściwie to o ile przyrosła... przy porodzie miał 32 cm teraz 37 niby powinna przyrosnąć ok 1-2 cm... tyle że ciemiączko po porodzie miało tylko 0,5x0,5 cm... a teraz ok 1,5x1,5 cm czyli po prostu rozeszły się kości... przez większość porodu słyszałam, że mam mało podatną na rozwarcie szyjkę... więc główka Młodego musiała się bardzo ścisnąć... kontrolnie mamy w poniedziałek zgłosić się na usg brzuszka i mózgowia... ale i położna i lekarki w szpitalu mówią, że wodogłowia to na bank nie ma
Martita mam nadzieję że będzie ok
Szczepimy też 5 w 1... ale jeszcze za tydzień chyba przynajmniej...
- karolina238
- Wylogowany
- budujemy zdania
Już po badaniu bioderek i na szczęście wszystko jest w porządku tylko musimy dbac żeby układac główkę malutkiej raz na jedną stronę raz na drugą.
Szczepienie też za nami dziś byliśmy i szczepiliśmy 5w1, trochę było płaczu ale później 3 godziny snu tylko teraz maruderka wychodzi-nie wiem czy to od szczepienie czy pogody.
Martita wszystko będzie dobrze :*
MartiO dzielna kobitka z Ciebie, nie wiem czy dałabym radę tyle czasu wytrzymac wszpitalu, dobrze że z maluszkiem już lepiej-dzielny Synio