BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #388965 przez beadka7
Matrita właśnie- skąd brać ta cierpliwość na tych chłopów ?? :) Mi do wagi sprzed ciązy brakuje ok 2-3 kg. Schudłam już ok 20.

Ja na usg bioderek też byłam prywatnie, ale naszczęście nie płaciłam 170 zł :ohmy: tylko 55zł. Macie racje- ten NFZ pozostawia wiele do życzenia- nie wiem tylko na co te składki ZUS są przeznaczane skoro i tak za wszystko musimy płacić, żeby mieć fachową opiekę lekarską.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

akciak ja też stresuję się pierwszą wizytą u gino- i póki co się jeszcze nawet nie umówiłam.. chociaż wiem, że muszę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389017 przez Dotka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #389073 przez Ingrid29
Ja byłam w czwartek u ginki. Badanie jest z wziernikiem i u mnie nic nie bolało. Ładnie się wszystko zagoiło i zielone światło dla tulasków mamy. U mnie około 4 tygodnia po porodzie skończyła sie wydzielina. Teraz już wszystko okej. I dalej nie mam okresu, bo karmię piersią + dokarmiam mm. Więc super!!!!!

12 lata 5 miesiąc temu #389079 przez KAMI
Ingrid ja też pierś + mm raz dziennie a okres dostałam !! i to tak obfity, że aż się bałam, że to krwotok jakiś !

12 lata 5 miesiąc temu #389080 przez KAMI
a do gina jeszcze dalej niż wy bo 25 lipca dopiero idę

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389139 przez katiuszka
Kami tak jak mówisz to jedyne czego możemy być teraz pewne:)
Dotka nie załamuj się, ćwicz narazie mięśnie kegla. Ja też czytałam o waginoplastyce:)
Wiadomo, że po porodzie pochwa jest nieco luźniejsza, ale to nie przesądza o nieudanym współżyciu. Ćwicz i dbaj o siebie a napewno poprawi to Twoje samopoczucie. Ja zaczęłam dzisiaj brzuszki robić, zrobiłam aż 3:P
Beadka to imponujące, zrzucić 20 kilko w takim tempie... gratuluję!

12 lata 5 miesiąc temu #389174 przez beadka7
Ja też ćwiczę mięśnie kegla :) Mam nadzieję, że to coś da :)

Katiuszka dzięki, ale w sumie to jakoś specjalnie się nie odchudzałam- 10 kg zeszło mi przy porodzie, a kolejne 10 w 2 tyg po porodzie jakoś tak samoczynnie :) a teraz waga stoi w miejscu i to znak że aby chudnąć dalej trzeba trochę zaczac się ruszać. No, ale niestety narazie nie mogę, bo te cholerne szwy ciągle mam..

Ja też karmię piersią i podaję czasem butlę, a okresu nie mam. Ale pamiętajcie dziewczyny, że nawet jak nie ma okresu to może wyst. owulacja i można zajść w ciążę :)

Ja osobiście nie wypbrażam sobie tego gdybym miała znów od razu chodzić z brzuchem.. uhh

12 lata 5 miesiąc temu #389188 przez akciak84
beadka
karmisz piersia to dzidzia wszystkie soki z ciebie wyciąga:)

a mnie dziewczyny ucho boli...szajse :(

12 lata 5 miesiąc temu #389193 przez KAMI
ja mam już 2 kg mniej niż przed ciążą ale mam fałdę na brzuchu i nie tracę jej, za to wałeczki boczne wsysło :)

Katiuszka następnym razem 30 brzuszków proszę :laugh: :P

12 lata 5 miesiąc temu #389195 przez Brzuszek
Mam pytanie do mam które podają swoim pociechom Delicol - jak go dawkujecie?

Moją gwiazdę ostatnio boli bardzo boli brzuszek, choć nie wprowadziłam nic nowego do menu, a ten upał wcale nie pomaga - nie chce spać, ciągle jest przy cycu, a jak nie to płacze. Wczoraj łącznie w ciągu dnia spała 2,5h resztę czasu spędziła przy cycu, a i w nocy wcale lepiej nie spała.
Już wysiadam!

12 lata 5 miesiąc temu #389208 przez beadka7
Brzuszek ja przestałam podawać delicol, bo nie widziałam poprawy, a też nie bardzo wiedziałam jak go dawkować- niby przy każdym karmieniu podawałam po 5-6 kropel, ale czasem karmienie było co pół godziny więc nie podawałam już tzn nie wiedziałam czy podawać. Teraz kupiłam herbetkę koperkową z Hipp i piję ją ja i synek. Zobaczymy czy to pomoże.
I widzę że ten sam problem mamy z maluchami teraz.. mój synek dziś osttanio spał do 11 i to wcale nie długo i od tamej pory tylko jęczy, ciągle chce jeść cyca i taki niespokojny, z tą różnicą, że w nocy barzo ładnie, bo dziś spał prawie 6 godzin ok 22-3.45, a potem do 6.20, a potem do 9.30 :) więc na nocki nie narzekam, gorzej w ciagu dnia.

KAMI ja też mam fałdę na brzuchu, której nie da się wciągnąć :P boczki niestety jeszcze są :( ale jakoś strasznie nie ubolewam, bo przed ciążą też miałam :)

akciak ojj ucho to nie fajnie- straszny ból-podobno- bo nigdy (tfu tfu) nie miałam :P

A u mnie burza się przed chwilką rozpętała... nie wiem czy to możliwe, ale chyba mały boi się burzy, bo zaczął normalnie wariować jak zaczęło grzmotać, nie mogłam go uspokoić.

12 lata 5 miesiąc temu #389221 przez ewel7
U nas też chyba zbiera się na burzę, a ja dziś nie poznaje Miśka mojego ciągle śpi chyba ta pogoda tak na niego działa. A tak w ogóle siedzimy cały dzień sami bo Maż dziś w pracy, miał być na 2 godzinki, a zaraz będzie już 8 :(

Też przyznam, że troszkę obawiam się wizyty u ginki jak to będzie, o tyle dobrze, że idę do tej która prowadziła mi ciążę, do przychodni na NFZ się nie wybieram.

12 lata 5 miesiąc temu #389230 przez ruzyczka18
Ja podaje delicol tylko przy porządnym karmieniu bo teraz mała też często pije. Staram się tak co ok 3-4 godz:)

12 lata 5 miesiąc temu #389239 przez Brzuszek
ruzyczka18 napisał:

Ja podaje delicol tylko przy porządnym karmieniu bo teraz mała też często pije. Staram się tak co ok 3-4 godz:)

A po ile kropli? Mieszasz je z mlekiem, z wodą, czy bezpośrednio do buźki?

12 lata 5 miesiąc temu #389264 przez beadka7
Dziewczyny jak długo może stać moje ściągnięte mleczko w lodówce ??

Ostatnio zaczęłam trochę ściągać pokarm, bo mi się grudki w piersiach robią.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka