BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #388103 przez ruzyczka18
Nasza Margolcia przez ostatni czas miała kryzys dzisiaj jak narazie ok zobaczymy jak będzie dalej chciałabym chociaż w piątek mieć spokój bi idziemy w końcu na imprezkę- do dziadziów na 25 lecie i mam nadzieje że trochę potańcujemy :) Najwyżej z mała będę tańczyć bo jak ją brzuszek boli to włączamy zawsze muzykę i tańczymy od razu się uspokaja lubi to :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #388105 przez akciak84
Kami
mój też robi piardy i tak wtedy troszeczke żółto na pieluszce...a to źle?

raczej problemow z brzuszkiem nie ma, ale słuchajcie dziewczyny jaka wczoraj po kapieli mialam histerię...az sie popłakałam z bezsilności. Okazało sie słuchajcie, ze dupka czerwona i tak bolała, ze znow do wody go wsadziliśmy. MAsakra. Posmarowałam na siłe kremem na odparzenia NIVEA i się po 1 h. uspokoil.

Dzis bylismy u ortopedy...usg było. Zalecono pieluchowanie bo lewa nóżka opóźniona w rozwoju troszkę. Ale ja to zauważyłam juz w szpitalu. Częsciej ruszał prawą.
Na szkole rodzenia powiedziala fizjoterapeutka , ze tak moze być

12 lata 5 miesiąc temu #388119 przez Dotka
brzuszek oczywiście jak jest ich za duzo to mozna sie marwic ale lekarz powiedziala że to normalne ale żeby obserwować dziecko i uważac na to co się je (moja córeczka ma leciutka wysypkę dlatego pewnie tak powiedziała

12 lata 5 miesiąc temu #388122 przez akciak84
jeszcze we wtork idziemy na skojarzoną szczepionke

a co do samochodu to mó jteż spi jak najety...tylko jak sie w korku na swiatłach stoi to sie budzi i marudzi

12 lata 5 miesiąc temu #388168 przez dziewczyna84
Aga serdecznie współczuję. Niektórzy czasami w ogóle nie wykazują się empatią. Życzę Ci,aby mu się zmieniło. bądź silna i dumna z siebie, bo masz z czego!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #388209 przez ajłona
Masakra z tymi dziadami!!!!! Zgadzam się Kochane!!! ;)
A i moja kumpela mądrze kiedyś powiedziała hehe, że na starość to nic tylko się nie myją i charkają do zlewu hehe :P :P :P :P

12 lata 5 miesiąc temu #388226 przez dziewczyna84
Ja muszę przyznać, że mój mąż jak sam mówi pragnął by mnie czasem odciążyć ale w karmieniu piersią (a tylko tak karmię) nie ma jak. A ta czynność zajmuje nawięcej czasu i energi jak boli brzusio. Więc pomaga w domowych rzeczach. A o porodzie przy którym był, usłyszałam najpiękniejsze słowa: że powinien być on puszczany jako film instruktarzowy, tak sobie świetnie radziłam.
Każdemy życzę takiego wsparcia.

12 lata 5 miesiąc temu #388247 przez beadka7
Ahh dziewczyny dziękuję :*

ciężko mi ostatnio, do tego to przeziębienie od 3 dni mnie trzyma.. głowa mi pęka, mięśnie bolą jakbym jakiś maraton przebiegła no i katar.. masakra! marudna jestem tak jak synek..

..dziś porobię sobie inhalacje to może trochę mi ulży.

Byliśmy dziś na usg bioderek i oczywiście jakbym miała mało zmartwień okazało się, że z lewym stawem coś nie tak, za bardzo ta "głowa" kości wystaje, musimy teraz ćwiczyć z synkiem, nosić w specjalny sposób i za 3 tygodnie kolejna wizyta :(

A te problemy z brzuszkiem mam wrażenie, że się nasilają zamiast na odwrót.. mały puszcza coraz więcej suchych bąków, a kupki tak jak kiedyś były w każdej pieluszce tak teraz na co 2-3 można znaleźć kupkę. Skończyło nam się to mleko Enfamil i chcę spróbować Bebilon, może zmiana mleka pomoże.

Mój synek też lubi samochodem jeździć, jak tylko włączamy silnik to mały zasypia :)

Pozdrawiam Was mamusie i Wasze pociechy też :*

12 lata 5 miesiąc temu #388263 przez katiuszka
Witajcie dziewczynki, widzę że i u Was nie za wesoło:(
Ja mam ochotę rozwieść się z moim choc nawet ślubu nie mamy, Nikt mi nigdy tak na nerwy nie działał jak on... Jestem wykończona nie tylko fizycznie ale teraz i psychicznie.
Dziewczyna bardzo się cieszę, ze Twój mąż jest taki dobry i kochany a zdjęcie ślubne jest śliczne.
Aga w przyszłym tygodniu nie dam rady ale w jeszcze następnym może wyskoczymy wkońcu na te naleśniki do renomy?:)
Trzymam kciuki co by wszystkie bioderka Waszych maleństw się ładnie naprawiły:*
Ja szukam poradni bo tez dostałam skierowanie na usg, ale wszędzie odległe terminy i chyba prywatnie bedę musiała pójść. Orientujecie się jakie ceny są takiego badania?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #388266 przez aga2+1
Tosia słodki aniołek jak śpi hehe
dziewczyna tylko pozazdrościć takiego męża:)
katiuszka daj znać kiedy możesz ja się dopasuję:) Oczywiście na nalesnika idziemy z maluchami :lol:
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #388281 przez Ingrid29
kochane ja dziś byłam u ginki i wszystko okej. We wtorek lecimy na szczepionkę więc zobaczymy ile skarbek przytył.

Dziewczyny współczuje tym które mają problemy z mężami. Mój jest na urlopie od dnia urodzenia i dopiero w poniedziałek idzie do pracy. Gotował, sprzątał, robił mi obiadki- więc po powrocie do pracy powiedział, że nie muszę sprzatac, gotowac jesli nie mam na to ochoty.

A tu cudowny usmiech mojego Arturka:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #388329 przez MartiO
my też po badaniu usg... na szczęście jak to określił lekarz u Młodego "wszystko książkowo"... no a potem się zaczęło... zapytałam się w rejestracji o to czy skoro już jestem to mogę dostać się do pediatry... chciałam początkowo wybrać się w przyszłym tygodniu na spokojnie bo mieliśmy pokazać się jak Jakubek skończy miesiąc... przyjęła nas no i nie spodobało jej się że Młodemu nie do końca żółtaczka zeszła... :( no i trafiliśmy na pobranie krwi na kontrolę bilurbiny... jutro wyniki... Synuś przybrał prawie kilogram od wyjścia ze szpitala i waży obecnie 3.930 kg :silly: no i jak próbowałam go mierzyć to tak jakoś koło 3-4 cm więcej :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #388370 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #388594 przez KAMI
Poziomka ja wręcz przeciwnie, moje włosy i paznokcie kwitnąco ! Cały czas biorę femibion natal 2 i nic więcej :)

Akciak co do kupek przy pierdkach to ok chyba, nikt mi nie mówił, że to nie tak :) jak Ci kazali podwójnie pieluchować ? tetra w papmpers ?

12 lata 5 miesiąc temu #388597 przez dziewczyna84
Poziomka jak mam tak samo jak KAMI z włosami - mam wrażenie, że lepiej niż przed ciążą. Chociaż paznokcie mi się trochę łamią.
O podwójnym pieluchowaniu słyszałam, że to na pampersa trzeba nakładać tetrowe. Żeby "rozszerzyć" nóżki. To o to chodzi?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka