BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #394110 przez labelo
Dziewczyny,jak tam z Waszymi tulaskami wygląda?my wczoraj próbowaliśmy, ale mega bolało,jej:(, gorzej niz pierwszy raz:P.
mam nadzieje,ze sie to poprawi.

Malutka dziś wypiła 200 ml koperkowego cudu.hehe, upały....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #394114 przez karolina238
Dotka i aga prześliczne słodziaki :* aż chce się wycałować :)

W końcu zapisałam sie do gina na kontrolę we wtorek, zobaczymy co powie, mam nadzieję ze wszystko dobrze się zagoiło i będziemy mogli się w końcu poprzytulać :silly: chociaż trochę się boję-może nie będzie tak źle.

Dziewczyny czy Wasze maluchy układają się na boczku w odwróconą literkę c?Julka zaczeła się tak układać na lewym boczku, w ogóle upodobała sobie tą stronę i nie chce spać na drugirj od razu się przekręca :( oby to jej układanie się nie było napięciem mięśniowym :(

My też podajemy herbatkę koperkową z hippa ogólnie mała piję ok 40ml ale dziś wydoiła całe 100 przez te upały- niedługo nas dobiją :( jest okropnie mała była taka marudna przez te upały i szczepionki aż mi jej było szkoda, a dziś w jakiś letarg chyba zapadła ciągle tylko śpi. Wasze dzieciaczki też są takie śpiochowe?ile czasu leżakują w ciągu dnia?

12 lata 5 miesiąc temu #394117 przez karolina238
Jejku jak dobrze że jesteście :kiss:
Nie piszę zbyt często bo ciągle jestem sama z Julką i nie mam za bardzo czasu ale często podczytuję i cieszę się że mamy takie same problemy, możemy się siebie poradzić i pocieszyć :)

A mam jeszcze pytanko jak wychodzicie na spacery to zakładacie szkrabom czapeczki albo opaski czy z gołymi główkami maluszki leżą w wózkach?

12 lata 5 miesiąc temu #394118 przez labelo
ja zawsze zakladam albo czapeczke-kupilam taka "podziurkowana", albo przepaske:)

A my dzis kolejna wycieczke mialysmy- do Jastrzebiej Gory,hehe

12 lata 5 miesiąc temu #394119 przez karolina238
Jeju labelo ja juz mam cykora ale i ogromna ochotę na tulaski aż po nocach mi się śni :silly: oby nie bolało bo ja ogólnie tam to strasznie jestem uczulona na jakikolwiek ból :(

12 lata 5 miesiąc temu #394120 przez labelo
karolina, u mnie to tez moze byc kwestia nadzerki-jak bylam na kontroli, to lekarka powiedziala,ze jest... no i mowila,ze poczatki moga bolec,ale potem ma byc coraz lepiej:)

12 lata 5 miesiąc temu #394121 przez karolina238
Zazdroszczę wycieczki, my ciągle w domu bo same jesteśmy i tylko na spacery czasem po 2h chodzimy a tak bym chciała gdzieś pojechać. Niby mąż będzie miał niedługo urlop ale tylko tydzień to nawet nie zdążę się nim nacieszyć :(

12 lata 5 miesiąc temu #394122 przez karolina238
Ja też miałam nadżerkę przed porodem,niby po miałało się wygoić, a jak jest to nie wiem.
Ale nawet jak będzie bolało to przecież nie wieczność ;) poród przetwałam to i z dojściem do uzywalności :silly: jakoś będzie

12 lata 5 miesiąc temu #394123 przez karolina238
labelo ile Twoja Niunia przesypia w ciągu dnia?

12 lata 5 miesiąc temu #394124 przez karolina238
Czy wypadają Wam włosy po porodzie? bo mi lecą strasznie, może znacie jakieś preparaty albo tabletki na wzmocnienie, bo jak tak dalej pójdzie to wyłysieje :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #394150 przez labelo
moj maz tez duzo pracuje,ale w weekend zawsze gdzies wybywamy:)

a tak w tygodniu, tez sama siedze z dzieckiem... ale my uwielbiamy spacerki, ostatnio to 5,5 h bylysmy, caly Gdansk byl nasz:P

12 lata 5 miesiąc temu #394152 przez labelo
Nasze Malenstwo w dzien spi... zawsze na spacerze, czyli srednio ok 3h, no i popoludniem czasem... czyli lacznie srednio 5h w ciagu dnia

wlosy troszke tez wypadaja,ale ponoc najbardziej zaczna ok 3 miesiaca karmienia, bo wtedy koncza sie zapasy, ktore zebralysmy w ciazy.

12 lata 5 miesiąc temu #394154 przez Dotka
Karolinamoja niunia w wózeczku jest bez czapeczki i innych podobnych rzeczy
moja też sie wygina w takie C ale nie myślałam nawet że to cos złego?
w szpitalu jak tak leżała to mówiły mi pielegniarki że to normalne

a co do włosów to one ci nie wypadają tylko w trakcie ciązy było ich wiecej ponieważ wtedy nie wypadały tak jak normalnie ale tu masz to opisane :)
www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...-po-ciazy_35958.html

12 lata 5 miesiąc temu #394230 przez Martita
Mój maluszek też tak śpi i jest mu na boczkach najlepiej..choć już sam na plecy się przekręca. Mam takie 'bezpieczne wałeczki' ale nie wiem jak je pozwijać i leżą w szafce :)
Ja Marcelkowi też nie zakładam żadnych czapek. Jest upał, w budzie od wózka wcale go nie przewieje.

Ja narazie szczpeić małego nie mogę, neurolog nasza narazie kazała się wstryzmać, ale jak dostanę pozwolenie to pojedziemy programem 5w1 plus rota wirus i pneumokoki. Meningokoki też ale jak skończy rok, ponieważ teraz trzebaby było podac 3 dawki i za 3 zapłacić a po roku wystarczy tylko jedna, a do tego czasu na pewno nie zachoruje.

Za tydzień mam wizyte u gina ale mnie coś tam jeszcze pobolewa, choć przestało już lecieć. Szczerze to mam ochotę przytulić się do męża ale tez jakoś się boję..

12 lata 5 miesiąc temu #394231 przez Martita
Mój maluszek nie lubi koperku ani rumianku..niestety :( Ale ostatnio kupiłam mu herbatkę uspokajającą z Hippcia i jest słodsza i ciągnie jak nie wiem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka