BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #396476 przez beadka7
kurcze Misia złote to Twoje dziecko :) Krzysiu zwykle odbija na śpiocha i wcale mu to nie przeszkadza :P

Tak te rady dla męża też powinnam w ramkę oprawić :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396477 przez misia88
No Lili to rzeczywiście anioł. Zobaczymy jak będzie przy ząbkowaniu.

12 lata 5 miesiąc temu #396479 przez misia88
A w następną środę już kolejne szczepienie. Jeszcze chwila i nasz skarb skończy 3 miesiące, jak ten czas zasuwa.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396507 przez aga2+1
misia fajnie, ze malutka budzi się jak ją weźmiesz do odbicia, bo moja śpi i nie chce jej się odbić:( Czasami to ponad godzinę ją noszą w nocy i nic, a jak ją tylko położę to wymiotuje:(
A tak się cieszę na widok misia:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #396551 przez KAMI
Katiuszka to rzecywiście Sonia ładna kluska, wrzuć jakąś fotkę nową :) Ja na Maksia krepel mówię :)

rady dla męża świetne !!!!

Aga Tosia jest prześliczna :)

12 lata 5 miesiąc temu #396581 przez Brzuszek
Kami teraz będzie już tylko lepiej. Trzymam kciuki.
Misia tylko pozazdrościć takiego aniołka. Może jak moja będzie tak duża jak Twoja córcia też będzie tak grzeczna.
Basia dziś miała pierwsze szczepienie (5w1), strasznie płakała, jak jeszcze nigdy, ale chwilę później zasnęła w samochodzie. Waży równe 5kg.
Mała budzi się w nocy co ok 3-4 godziny, czyli 12-1, 3-4, 6-7.
Basiunia najszybciej zasypia przy cycu, ale dopiero jak się naje lub po jedzeniu ciumkając smoka.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396594 przez beadka7
Dziewczyny, czy Wasze pociechy mają maty edukacyjne ?? jak tak to jakie, czy poleciłybyście mi jakieś? moja mama chce kupić krzysiowi na chrzciny. Cy rzeczywiście te fischer price są najlepsze ?

Taka mi się podoba i jest w miare w cenie allegro.pl/canpol-wesola-farma-mata-eduk...tis-i2457467651.html

12 lata 5 miesiąc temu #396599 przez aga2+1
beadka ja mam z fisher price, ale kupiłam uzywaną na allegro (wszystko mozna wyprać i wyczyścić). Mata jest fajna, bo ruszają się listki, mrugają światełka i gra muzyka + zabawki wiszące, lusterko, części szeleszczące. Jest poprostu parę bajerów których nie ma na normalnej macie. Mama taką allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-...562-i2484220878.html

12 lata 5 miesiąc temu #396608 przez akciak84
beadka
włsnie mam ta mate i jest ok

12 lata 5 miesiąc temu #396912 przez misia88
Ja maty nie mam, pożyczy mi siostra cioteczka mojego męża. Strasznie drogie są takie maty!

12 lata 5 miesiąc temu #396913 przez MartiO
Beadka my też mamy matę farmę i Młody lubi w niej leżeć ;) nawet czasem udaje mu się w coś trafiać ;) nogami albo rękami w szeleszczące uszy ;)

u nas nadal temat żółtaczka :( we wtorek robiliśmy wyniki bilurbiny... wczoraj byliśmy u pediatry... :( nie wiem czemu ale na wynikach z naszego laboratorium wyszło 13,4 :ohmy: :ohmy: to więcej niż wyszliśmy ze szpitala po porodzie :ohmy: znowu dostaliśmy skierowanie na szpital :( :dry: na szczęście lekarki ze szpitala stwierdziły, że nie będą nas kłaść tam z powrotem :lol: :woohoo: zrobili nam tylko wyniki (o dziwo bilurbina 8,87 :unsure: i bądź tu mądry... które laboratorium robi je dobrze :unsure: ) i zalecili odstawienie od piersi... na razie na weekend... w poniedziałek powtórka badań bilurbiny... jak reaguje na odstawienie... znowu naszym laboratorium... pewnie znowu wylądujemy w szpitalu :angry: bo wyjdzie wielka... już sama nie wiem jak to rozwiązać... dobrze, że wraca nasza pani pediatra... bo pierwsza wersja tej u której byliśmy w zastępstwie to odstawienie na miesiąc... co właściwie mogłoby oznaczać koniec z cycem... a tego nie chcę...

Katiuszka mój przybrał ponad kilogram... ale czym Ty ją karmisz???? :silly: :P :P faktycznie sporo ;)

Aga Tosia słodziak :silly:

Kami faktycznie lepiej wcześniej zacząć rehabilitację ;) powodzenia!!!!

Misia dobrze masz ;) choć mój nocki też ma niezłe... czasem śpi od 19/20 do np 2-3 bez cyca... a czasem 23/24 lub 1/2 a potem koło 3/4 i 6/7 ;) ale w dzień po 5-15 min :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #396934 przez beadka7
Misia masz rację, strasznie są drogie te maty- no, ale biznes na dzieciaczkach się właśnie dzięki temu kręci :)

Chyba zamówię tą wesołą farmę z Canpolu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396967 przez MartiO
Mamusie karmiące butlą :silly: ile niunie przeciętnie wypijają? bo jestem w tym zielona ;) Młody dostał właśnie pierwszą i wypił 60... tyle to w szpitalu po porodzie wypił... więc nie wiem czy jest najedzony czy nie...

no dobra.... dalej głodny i szuka cyca....

12 lata 5 miesiąc temu #396973 przez karolina238
MartiO moaj niuńka przez cały dzień wypija ok 720ml, a na jeden raz to różnie przeważnie po 60ml a jak długo śpi to 90ml. Ogólnie przez cały dzień je tak do 10 razy ale często jest tak że chce tylko się napić i wypija np 30ml, bedziesz wiedziała kiedy będzie najedzony-sam wypluje smoczek tak jak cyca :) albo uśnie :)

12 lata 5 miesiąc temu #396981 przez karolina238
Kami to dobrze ze tak szybko rozpoczniecie rehabilitację, lepsze i szybsze będą efekty- my też za tydzień rozpoczynamy :)

Misia Twoja Liluś to skarb :) chociaż na swoja niuńkę też nie mogę teraz narzekać :laugh:

Aga prześliczna malutka-taki słodziaczek :)

Beadka my też mamy matę pożyczoną co prawda od siostry ale jest-w sumie to mała jeszcze się nią nie interesuje, woli żyrandol i oglądanie mieszkanka albo swojego pluszaka :) I jak taka rodzinka życzliwa Was odwiedza to się nie daj!!! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka