BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #398382 przez Ingrid29
cześć dziewczyny, ja nosek czyszczę codziennie, bo takie suche baby ma synuś i sam nie wykichnie. nasz też synuś mamusi, jak mnie za długo nie ma w pobliżu, to jest od razy ryk.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #398385 przez Ingrid29
jutro będę miał 2-miesiące
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #398389 przez KAMI
my codziennie wysysamy gile z noska :) najpierw zakraplam solą fizjologiczną a po chwili frida - już od jakiegoś czasu obywa się bez płaczu :)

12 lata 9 miesiąc temu #398601 przez akciak84
u nas na szczęście Miluś nie płacze jak widzi innych ludzi :) Wręcz przeciwnie :laugh: uwielbia ich zabawiać guganiem i uśmiechem. Po prostu pieje :)

12 lata 9 miesiąc temu #398624 przez akciak84
ingrid
superaśny brat bliźniak

12 lata 8 miesiąc temu #398744 przez dziewczyna84
Dziewczyny, wszystkie wasze malutki są przecudne!!! lubię oglądac takie zdjęcia :)

a ja dziś dołączyłam do mam podających mm. Nie dałam rady, popłakałam się z bezsilnosci bo Maciuś NON stop w tym drugim jego miesiącu wisi na cycu. Pierwszy miesiąc był uroczy. A ten jest katorgą. Nic nie śpię, a jemu ciągle mało. Nie rezygnuję z cyca, ale będe wspomagać kamienie mlekiem modyfikowanym. Jestem ciekawa jak to się przełoży na sen, szczególnie w nocny. Oj potrzebuje odetchnąć.

I oczywście też dołączam sie z fotką mojego Romea, dla tutejszych majowych koleżanek :)

Zdjęcia

12 lata 8 miesiąc temu #398755 przez aga2+1
dziewczyna ale słodziak:)
Jak oglądam zdjęcia Waszych maluszków to wydaje mi się, że wszystkie sa takie spokojne i grzeczne tylko moja wojowniczka maruda strasznie:(

12 lata 8 miesiąc temu #398827 przez ewel7
dziewczyna śliczniuchny Misio :D

co do oczyszczania noska to ja nawet kilka razy dziennie jak słyszę, że coś zalega. I robię to w ten sam sposób co KAMI najpierw sól potem frida, zdarzało się, że Miśko się nawet uśmiechał choć zazwyczaj mu się nie podoba :silly:

dziś w nocy pięknie nam przespał od 21 do 5 :)

12 lata 8 miesiąc temu #398856 przez dziewczyna84
Ale wam zazdroszcze tego snu!!
Aga poczekajmy az dzieciaczki beda brykały, wtedy to dopiero będą łobuzy :)

12 lata 8 miesiąc temu #398924 przez akciak84
dziewczyna
my łączymy od dwóch miesięcy cyca z mm :) Teraz je 3/4 z cyca a 1/4 butli. Zawsze tylko patrzę kiedy cyca nie będzie chciał, a tu o dziwo jest ok na razie. Często jak z cycem walka to mu odciagam z jakąś 100 ml i podaję aby zjadł jak najwięcej mojego mleka. A śpi super o 21-22 do 3-4, czasami do 2 (ale to też ekstra)

ostatnio miałam taką akcję, że położyłam Milusia na brzuch w łóżeczku i pobiegłam na 10 sekund po aparat aby zrobić fotkę jak trzyma głowę. Wracam, a on na plercach :)

12 lata 8 miesiąc temu #398933 przez nataleczka_92
Kochane padło kiedyś u was pytanie czy gdy dokarmia się mlekiem modyfikowanym to podawać wit K i pytałam dziś o to swojej położnej i powiedziała że jeśli ilość mleka modyfikowanego nie przekracza 200ml na dobę to trzeba też wit K podawać

12 lata 8 miesiąc temu #398949 przez dziewczyna84
Nataleczkano właśnie ja o to dziś zapytałam koleżanki, która tak robiła po uzgodnieniu z położną (ja osobiscie upewnnie się u lekarza 25 lipca na szczepieniach), i powiedziała to samo. Ze gdy butla z mm jest dokarmianiem, to należy dalej ją podawać.Bo takie małe ilości mm nie zapokoją tej dawki witaminy.

12 lata 8 miesiąc temu #398989 przez ajłona
dzieciątka Majówek wspaniałe :) to i ja pochwalę się moim Belmondem hehe
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #399004 przez labelo
ewel, super Ci przespal:)

a my w koncu po szczepieniach, Malutka wczoraj marudna byla.... wogle wazy juz 5,5kg, hehe
w weekend bylismy sobie w Olsztynie u rodzinki meza, bylo super, grill.... Wiktoria wyprzytulana przez wszytskich:P
ale dzis pogoda, raz pada, raz słońce

12 lata 8 miesiąc temu #399028 przez aga2+1
ajłona Franuś jest śliczniutki i ta jego czuprynka słodka:) Ale będzie z niego przystojniak :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka