BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400167 przez ajłona
no właśnie nie wiem co z tym noskiem. Też tylko fridą zasuwałam cały czas a płynów żadnych nie zapodawałam hehe. Babeczki piszecie,że sól morska taka w aspiratorze? kupiłam dziś i cholerka wstrzyknęłam sobie no i nie podałam - obawiam się że Młody się wystraszy.Przestraszył go dźwięk gdy sobie do nosa strzeliłam no i spanikowałam...
Aguś a jak Twoja ślicznota po debridadzie??dziś podałam Młodemu pierwszy raz. jaką dawkę podajesz - my mamy 2 razy po 2,5 ml ;)
Franuś pozdrawia forumowe Cioteczki :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400195 przez Brzuszek
Ja codziennie aplikuję Małej wodę morską do noska by nawilżyć śluzówki.

12 lata 5 miesiąc temu #400213 przez aga2+1
ajłona ja mam daję 2x po 2 ml, a na poczatku (jak Tosia miała 2 tygodnie to dostawała 3x po 1 ml). U nas było widać od razu poprawę ponieważ mała przestała wymiotować i mniej ją brzusio bolał. Teraz dostaje debridat i daję jej espumisan 2 x po 10 kropli i jest super żadnych kolek. Czasami tylko popłakuje jak nie może jej się odbić po jedzeniu (wygibasy sa straszne i płacz, a jak beknie to od razu zasypia i spokój)

12 lata 5 miesiąc temu #400223 przez ajłona
Aguś do mleczka dodajesz?? łączysz debridat z espumisanem? ja daję bobotic i debridat, ale nie wiem czy mogę dolać do mleczka jedno i drugie..hmmm zapomniałam dopytać

12 lata 5 miesiąc temu #400347 przez akciak84
dziewczyna i dotka
mam nadzieję,że wam wasze maleństwa wynagrodzą

a my dziś zaliczylismy pediatrę bo ropieją oczy :(

12 lata 5 miesiąc temu #400420 przez aga2+1
ajłona do mleka dodaję espumisan, a na łyżeczce daję debridat. Kupiłam specjalna łyżeczkę do lekarstw allegro.pl/nuby-lyzeczka-do-lekarstw-z-p...ala-i2502873040.html :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #400436 przez Brzuszek
Chyba muszę wybrać się ze swoją gwiazdą po skierowanie do neurologa.
Niepokoi mnie, że zawsze w foteliku lub leżaczku wykrzywia się w prawą stronę.

12 lata 5 miesiąc temu #400453 przez katiuszka
Franuś buziaki słodziaku:)
Dziewczyna i Dotka to przykre co piszecie, ale tak jak jak Akciak pisze, dostaniecie za to miłość Waszych skarbeczków. Choć miłość matki jest ponoć nieskończona...:(
Byliśmy wczoraj na szczepieniu 5w1, po 5 godzinach Sonia tak przeraźliwie płakała, że serce mi z żalu pękało:( Płakała przez godzinę, później usnęła i do rana był już spokój. Też miałyście takie reakcje na te szczepienie?
Jestem przerażona bo moja "malutka" bez ubranka i pampersa waży 6250, nie mieści się w siatce centylowej. Ja całe życie byłam szczupła, ale mąż miał nadwagę w podstawówce i tak się martwię... Bo to dziewczynka a dzieci potrafia być okrutne dla innych dzieciaczków jeśli np chodzi o wiarę jak piszecie czy właśnie wagę. Jesteśmy pod obserwacją, a ja nic nie mogę narazie zrobić.

12 lata 5 miesiąc temu #400459 przez iwonaryki
Jeśli mogę dołączę do was :laugh: Mam córeczki rok po roku ;)

katiuszka kochana dzielna macie córeczkę :kiss: Nasza Gabrysia jeszcze nie była szczepiona oprócz tych szczepionek co po porodzie robią jeszcze nie byłam znia na szczepieniu gdyż miała takie zmiany skórne i nasza Pani doktor rodzinna kazała takim kremem się smarować i mamy przyjść kiedy jej to się zagoi , a w tą sobote idziemy z Gabrysią na USG bioderek mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i nie będę musiałajej pieluchowac , Marysię pieluchowałam i najgorzej było ją pieluchowackiedy były upały ale jak trzeba to trzeba najważniejsze jest zdrowie dziecka :)

Co do wagi waszej Niuni to może doradź się w tej sprawie waszej Pani doktor , ona na pewno coś doradzi , powie :) .

12 lata 5 miesiąc temu #400471 przez labelo
katiuszka, a ile miało Maleństwo,jak się urodziło?myślisz,ze za dużo przybiera?

dziewczyny,podajcie linka do "pokazywarki" z nasza tabelka narodzin:P, bo mam new kompa i nie mam zapisanego:P

12 lata 5 miesiąc temu #400485 przez Dotka

12 lata 5 miesiąc temu #400487 przez labelo
dzieki:*

12 lata 5 miesiąc temu #400488 przez MartiO
Labelo pokazywarka.pl/majowki2012/

iwonaryki witaj ;)

aga2+1 mamy podobną łyżeczkę, tylko ma jeszcze taką zatyczkę więc jak coś to można odmierzyć i np zabrać na spacer ;)

katiuszka nieźle ;) :silly: mój prawie 2 kg mniej ma... jakieś 4.300 tydzień temu... i już czuje się na rękach... :lol:

Młody dziś w nocy dał czadu... właściwie był spokojny ale nie mogłam go uśpić od 3.30 do 6 coś... przynajmniej nie na tyle żeby odłożyć do łóżeczka bo zaraz z powrotem oczy otwarte i marudzenie... 3 razy było blisko... a tak cały czas na rękach przysypiał... potem mąż go przejął i walczył do 8... a potem zasnął u mnie na brzuchu i udało nam się przysnąć prawie do 12...

12 lata 5 miesiąc temu #400501 przez Ingrid29
Franuś forumowa cioteczka pozdrawia i przesyła całuski.

Arturek przesyła uśmieszki
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400504 przez Ingrid29
Arturek dziś waży 5 kg. (oczywiście ważony na wadze łazienkowej ze mną)

Rano go ważyłam i patrze razem znów mamy 61,3kg, myślę sobie czyżby Arturek schudł-bo tydzień temu ważylismy tyle samo razem. A to nie, tylko mamusia zleciła znów z wagi i waży 56,3kg. :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka