- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- iwonaryki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- .. Twoja obecność , warunkiem mojego szczęścia..
Cześć mamusie:) Mam takie pytanie. Jak wasze niuńki trzymają główki? Mój Kubuś za tydzień w sobotę będzie miał 3 miesiące,a główka mu się chwieje na boki. No i nie cierpi leżeć na brzuchu. Staram się go kłaść codziennie, ale strasznie się denerwuję i muszę go przekręcać szybko na plecy. W sumie wytrzymuje z 5 minut i jest płacz. Jak jest u was?
Pozdrawiam
Powiem Ci że jak mój Grześ był mały to także główkę tak nie chwiejnie trzymał , gdyż główkę dziecku trzeba podtrzymywać nawet jeśli samo już główkę unosi trzeba podtrzymywać , nasza Gabrysia ma tyle samo miesięcy co wasz synek i główkę przekręca a to na lewą stronę , a to na prawą i jak ją biorę aby jej się odbiło lub jak na dwór z nią wychodzę to sama utrzymuje już główkę ale tak jeszcze nie pewnie ja jej główkę podtrzymuję , tak samo robiłam przy Marysi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

- mildret
-
- Gość
-
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

Asiale mój całkiem dobrze trzyma głowę

Labelo fajnie masz że już po wszystkim

- iwonaryki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- .. Twoja obecność , warunkiem mojego szczęścia..
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

MartiO Twój gajerek też superancki

pogoda dzisiaj u nas cudowna!! gorąco, ale nie parno

Znalazłam fajną sukienkę dla mnie na chrzciny, tzn moja siostra znalazła i jeśli ona jej nie kupi to ja ją kupię - później wstawię link, bo coś stronka sklepu mi nie chce się załadować

A wy macie już coś dla siebie na chrzciny ?? bo labelo widziałam też piękną sukienkę miałaś

a to ten komplecik na chrzciny dla Krzysia

- Ingrid29
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11

Wiesz, ja tez sie na razie zastanawiam, co kupić do ubrania. na pewno wyskoczę na zakupy po 10 sierpnia (po wypłacie można zaszaleć lekko).
Wstaw link, to ja zajrzę-może tym razem dzięki Twojej podpowiedzi ja coś kupię

- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
ja w pt, dwa dni przed chrztem się zorientowałam,ze nic na siebie nie mam:P. Mala byla juz ubrana miesiąc przed:P, wiec była szybka akcja i w New Yorker za 39,99 kupiłam ta biała kiecke:P
a dziś z Tata i Wiktoria poszlismy na spacer- 5h:P, przeszliśmy z Gdańska do Sopotu i powrotem wzdłuż morza, opalanie jak trzeba:P

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

zaglądam na bieżąco i czytam, ale co zabiorę się by napisać to Miśko mi nie daje

u nas dobrze, choć Synek mi napędził takiego stracha w poniedziałek, że tak się zryczałam... po 17 dopadło go coś, chyba brzuszek i zaczął strasznie płakać nie mogłam go w żaden sposób uspokoić, zdecydowałam się więc zrobić mu ciepłą kąpiel pobiegłam szybko do łazienki, on został sam na kanapie w pokoju (mąż był w pracy) idę do niego z tą wanienką, patrzę a on w pewnym momencie zaniósł się tak, że ucichł, zrobił się siny w momencie, ja go chwyciłam i zaczęłam mu dmuchać do buźki (widziałam, że tak kiedyś siostra robiła jak mały jej łapał taki bezdech w płaczu) i na szczęście puściło go, ale co się wystraszyłam, mówię Wam Kochane cały wieczór przeryczałam jak mąż wrócił.
Piękne stroje do chrzcin, ja dostałam dwa fajne kompleciki od siostry w podobnym stylu. Sama póki co jeszcze nic nie mam, chciałabym znaleźć coś na tyle wygodnego bym w razie jak trzeba będzie nakarmić małego nie musiała się do połowy rozbierać

buziaki dla Was i Maluszków

- Brzuszek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm

Ewel moja Basia też czasem popada w taką histerię, że aż się zanosi, ale jeszcze nigdy sina się nie zrobiła, choć czasem zabraknie jej tchu.
Jak Wam się udają takie długie spacerki i jeszcze z zakupami? No chyba, że karmicie w trakcie, to rozumiem. U nas przeważnie po 3 godzinach jest płacz i cycek JUŻ musi być w buzi, bo inaczej jest wrzask nie do opanowania.
Ostatnio zauważyłam na podeszwie stópki małe podskórne wylewy, bardzo się martwię, bo to nie znika, tylko raz jest ciemniejsze, a raz jaśniejsze - jutro idziemy do lekarza.
Jak u Waszych maluchów z kupkami? Nadal karmię tylko piersią, a ilość i częstotliwość kupek zmieniła się diametralnie. Kiedyś były w każdej pieluszce, a teraz więcej jest czystych pampersów niż brudnych, a nawet jak już kupka się pojawi to jest jej tyle co kot napłakał. Ale większego bólu brzuszka nie zaobserwowałam.
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
SUkienka jest w sklepie www.carry.pl - nie udało mi się linka do niej skopiować, bo str jest tak skonstruowana, ale tu jest fota. Siukienka świetnie się układa i podkreśla talię tym paskiem (na tym pasku z przodu jest kokardka). Ma też z przodu kieszenie. Mnie się bardzo podoba.
- akciak84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
matko, co ty opowiadasz

ja się ostatnio wybrałam na spacer do centrum autobusem. Wszystko ok nie ma tłoków, ale zachciało nam się do centrum...tak się zachciało nakarmić Artusia w parku pod Pałacem, że się schodziłam za wszystkie !W tym głupim mieście nie ma zjazdów do podziemia...a inaczej oczywiście nie da się przeprawić na drugą stronę ulicy!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U nas też upał, nie wychodzę z miśkiem bo tylko byśmy się umęczyli, nic poza tym.
A w ogóle Bartuś dziś przewrócił się z brzuszka na plecy, taki cwany do tego, że jak go układałam parę razy pod rząd na brzuszku, to się cały czas przewracał dumny z siebie i zadowolony