BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403520 przez beadka7
Misia to super okazja z tą kiecką :) naprawdę dobrze w niej wyglądasz, a ja pytam, bo moja siostra (chrzestna) nie może się zdecydować i szukam dla niej kreacji. Tzn ona znalazła taką sukienkę
w Carry za 89 zł, ale się zastanawia czy ją kupić, jeśli ona jej nie weźmie to ja ją kupię :) układa się podobnie jak Twoja tylko jest dłuższa i jest na ramiączkach :) a dla małego taka kreacja :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #403528 przez misia88
beadkaŚliczne to ubranko dla Małego! Bardzo mi się podoba :D
W Mohito są też fajne sukienki, ale niestety wszystkie mają zabudowane dekolty i nie dla mnie, bo cyca nie wyjmę...

12 lata 4 miesiąc temu #403532 przez beadka7
A widzisz ja o tym nie pomyślałam przy wyborze sukienki :P !!! :ohmy:

a Ty wciąż karmisz tylko piersią ??

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #403539 przez labelo
Kochane, wszytskie pikne zdjonka, a stroje jeszcze cudniejsze:), jest w czym wybierac,hehe.

co myslicie o takim nosidelku:http://allegro.pl/tiny-world-markowe-nosidelko-dla-dziecka-hit-2012-i2495945727.html

czy to:http://allegro.pl/womar-nosidelko-n15-rainbow-4-w-1-nagrodzone-i2504570030.html

?????

12 lata 4 miesiąc temu #403553 przez misia88
beadkaTak, karmię tylko piersią :) Nie wyobrażam już sobie inaczej. Za miesiąc wprowadzę Lili jabłuszko i marcheweczkę :D Już nie mogę się doczekać :D
labeloJa ogólnie nie jestem przekonana do takich nosidełek, więc się nie wypowiem :P

12 lata 4 miesiąc temu #403555 przez ewel7
hej Kochane, u nas wreszcie się schłodziło, mam nadzieję, że te upały nie wrócą za prędko.

misia fajne Wasze sukienki na chrzciny :) ja właśnie też myślę dla siebie coś takiego kupić by cyca było łatwo wyjąć i nie trzeba było się rozbierać do połowy :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #403592 przez akciak84
beadka
też zarombiaste te spodenki:)

ewel
no właśnie chłodniej ufff...bo mój był tak marudny...nie chciał pić rzadnej herbatki rumianek, koperek, wody też nie chciał. Musiało to być mleko co 1,5h! :cheer: nie dał się oszukać. pOTRAFIŁ WCZORAJ 170 ML naraz. A rodzice moi na weekend byli i gały wytrzeszczali że nie chce nic pić w taki upał oprócz mleka :) A jutro wycieczka teściów :P

labelo
ekstra to nosidło pierwsze...chyba swoje sprzedam i tamto kupię allegro.pl/tiny-world-markowe-nosidelko-...012-i2495945727.html

12 lata 4 miesiąc temu #403598 przez iwonaryki
bedkacudne są te spodenki jaki całe ubranko dla waszego syna :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #403647 przez Ingrid29
ja mam te nosidełko z tiny-world. Jak zajrzycie na poprzednie strony, to jest tam zdjęcie moje i synusia w nosidełku. my dziś na 15 do pediatry, bo mały strasznie się drapie po buzi i przez to też mało śpi i nie wiem, czy przypadkiem nie ma jakiegoś uczulenia. zobaczymy, co pani doktor powie. normalnie mam stresa.

12 lata 4 miesiąc temu #403674 przez iwonaryki
Ingrid29 napisał:

ja mam te nosidełko z tiny-world. Jak zajrzycie na poprzednie strony, to jest tam zdjęcie moje i synusia w nosidełku. my dziś na 15 do pediatry, bo mały strasznie się drapie po buzi i przez to też mało śpi i nie wiem, czy przypadkiem nie ma jakiegoś uczulenia. zobaczymy, co pani doktor powie. normalnie mam stresa.

Dobrze kochana robisz że idziesz do pediatry , zawsze taki lekarz co doradzi ;) Ja mam mega Panią pediatrę na prawdę jest wspaniałą Panią doktor , zawsze odpowiednio doradzi podpowie co robić w danych tam sytuacjach , na prawdę super z niej Pan doktor jest nasze wszystkie dzieciaczki są u niej :laugh:

Ja to dziś miałam z Gabrysią iść do Pani doktor ale nie poszłam , bo nie miałam z kim Grzesia i Marysi zostawić .. jutro mnie mój narzeczony podrzuci do Pani doktor .

12 lata 4 miesiąc temu #403692 przez MartiO
no i po chrzcinach :lol: wyszło całkiem nieźle... pomijając pogodę :( bo od rana do prawie końca mszy lało ;) ale to chyba jakaś tradycja się robi bo w dniu naszego wesela też lało :silly: jak tylko będę miała fotki od brata to coś wrzucę ;)

Misia fajne sukienki ;)

my właśnie wczoraj dostaliśmy nosidełko... ale trochę inne... mamy też chustę ale testowanie obu rzeczy przed nami ;) nosidełko jest takie... allegro.pl/nosidelko-niemowlece-n7-womar...ena-i2499224256.html

a co do wygody z wyciąganiem cyca... z moją sukienką nie byłoby źle, ale i tak rano odciągnęłam mleko i zabraliśmy butlę ;)

12 lata 4 miesiąc temu #403700 przez iwonaryki
MartiO Najważniejsze że chrzciny się udały :laugh: , a tam deszcz nikomu nie szkodzi ponoć po deszczu się rośnie :laugh: ja właśnie dużo takich nosidełek z tej firmy womar widziałam na allegro nawet dużo kobiet je zachwala że jest bardzo dobre itp.

12 lata 4 miesiąc temu #403706 przez Dotka
witaj misia dawno cie nie było mam pytanie do Ciebie co ile karmisz swoją niunie piersią ??

dziewczyny te wasze pociechy słodziutkie sa u nas ok dźwigamy główkę gadamy po swojemu i łączymy ślicznie rączki i ja nastawiam się juz psychicznie na następne szczepienie :P

12 lata 4 miesiąc temu #403758 przez labelo
ciężki wybór z tym nosidełkiem, wg ponoć najlepsze są jakieś ergonomiczne, ale to są z rzędu 400 zł:(.

właśnie, misia, dawno Cie nie było.
i tez mam pyt co ile karmisz?my tez jak narazie na samym cycu,ale dalej co 2,5-3h Młoda się domaga, dłuższa przerwa tylko od ok 22 do ok 2/3.

12 lata 4 miesiąc temu #403781 przez Ingrid29
No i po wizycie. Dobrze, że poszłam. Na szczęście nie jest to żadne uczulenie po prostu mały się drapie bo jest gorąco. Ale za to dostałam maść na ciemiuchę i uczulenie od oliwki - mały ma objawy ciemniuchy od jakiś 4 dni i jak mi podpowiadały koleżanki i dr. google smarowałam oliwką i wyczesywałam łuski-okazuje się, że tak nie wolno-bo te oliwki uczulają i jeszcze do tego bardziej nasilają ciemiuchę.

Pani doktor zbadała maluszka i musimy iść na wspomagającą rehabilitacje związaną z napięciem mięśniowym. Jest prawie wszystko okej, tylko musimy trochę wspomóc maluszka,bo przy podciąganiu za rączki nie ciągnie główki. Za to na brzuszku ładnie unosi główkę. Także jutro będę się rejestrować do przychodni rehabilitacyjnej-pani doktor powiedziała,że powinno wystarczyć 8 wizyt i będzie okej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka