BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #403271 przez Ingrid29
Obaj Wasi panowie KAMI i ewel7 to przystojniaczki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403274 przez beadka7
Mój Krzysiu reaguje na mój głos i też śmieje się pełną gębą jak mnie usłyszy i nie koniecznie musi mnie widzieć, zauważyłam też że świadomie odwzajemnia uśmiech, robię tak, że podchodzę np do łóżeczka z poważną miną, on się patrzy marszczy i robi różne zaciekawione miny, a jak ja się uśmiechnę nic nie mówiąc to on również. A jak tak robi to szczęście mnie przepełnia !! :) Aga ale w niektórych sytuacjach jest tak jak u Ciebie, np jest zajęty karuzelą to już nie odwróci głowy moją stronę czy cuś. Jeszcze trochę myślę, żeby tak reagowały nasze pociechy :)

Mój mały teraz wszedł w etap wkładania rączek do buzi, nie ważne, czy z pieluszką, kocykiem, ważne żeby possać piąstkę, a czasem jak nie trafi do buźki to potrafi ssać nadgarstek, zabawnie to wygląda, ale oczywiście od razu mu te łapki z buźki wyciągam i wolę żeby ssał smoka.

Przestaliśmy też już chyba tydzień temu podawać kropelki na brzuszek, mały jakoś dobrze to znosi więc już nie będziemy. Kupki ostatnio coraz częściej, bo i 2 i 4 razy w ciągu dnia :) W nocy budzi się tylko raz :) Kami tak jak Twój synek mój coraz mniej marudzi, ładni śpi, ładnie je.. :) tfu tfu żeby nie zapeszyć :)

Kami Ewel Ingrid- piękne foteczki :) Ingrid super wyglądasz :) widzę, że też dekoldzik opalony, od zapewne spacerków :) ja mam podobnie :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403278 przez aga2+1
beadka no to mnie pocieszyłaś:) Moja mała mnie rozbraja w samochodzie- ja kieruję, a ona w foteliku zaczyna swoje gugu no to zerkam na nią jak juz zobaczy, że patrzę to zaczyna się usmiechać. Tak fajnie zaczepia:)

12 lata 5 miesiąc temu #403279 przez beadka7
No aga dokładnie, te maluchy nas zaczepiają! Tak samo jak np mój mąż próbuje go uspać to mały go sprawdza i się śmieje, zaczyna gugać, a jak mąż mu odpowie uśmiechem albo zacznie do niego gadać to nie ma zmiłuj mały szybko nie przestanie! on tak to uwielbia :)

12 lata 5 miesiąc temu #403412 przez misia88
Witajcie Kochane. Troszkę mnie tu nie było. A to dlatego, że ostatni miesiąc mieszkaliśmy w innym mieszkaniu, gdzie nie miałam internetu. Teraz już przeprowadziłam się do rodziców, a od września mąż jedzie na Ukrainę. :(
U nas wszystko w porządeczku, Lili ładnie rośnie (na ostatnim szczepieniu w środę ważyła 6400g i 60 cm długa). Pani doktor powiedziała, że duża z niej dziewczynka i jest zdrowiutka. Nadal przesypia mi całe noce, ba! nawet potrafił spać od 23 do 10-11. :P Ciągle się uśmiecha, gaworzy, uwielbia kąpiele i leżenie na brzuszku. Zaczęła już interesować się zabawkami i je chwytać. Powoli zaczynąją się też dyskusje :)
5 sierpnia robimy chrzciny, kieca dla Małej i dodatki już są, muszę tylko zrobić opaskę :D Ja kieckę też już mam, lokal zamówiony. W tygodniu idę do księdza.

Widzę, że Wasze dzieciaczki też się pięknie rozwijają. ewelTwój Bartuś to silny chłopczyk! Pięknie obraca się z brzuszka na plecki. :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403413 przez misia88

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #403415 przez aga2+1
misia bardzo ładne sukienki:) Obie wyglądacie super:)

12 lata 5 miesiąc temu #403440 przez beadka7
Misia właśnie ostatnio o Tobie myślałam :) bo się nie odzywałaś :)dobrze, że u Was ok :) Biedna jesteś, że mąż wyjeżdża, coś pisałaś, że na długo co ?? :( dobrze, że miałaś możliwość się do rodziców przeprowadzić.

tak samo jak katiuszka i matrtita co u Was ??

Misia masz super kreację, gdzie kupiłaś ? malutka też słodka pyzunia :) my chrzciny mamy 11 sierpnia. Mój mały w czwartek ważył 5680g :) ale nie wiem ile długi, bo nie mierzyła go całego, tylko kręgosłup.

12 lata 5 miesiąc temu #403449 przez akciak84
kami, ewel, ingrid, beadka
cudaśne foty i filmik!!!aż by się chciało pościskać

misia
no witaj znów
piękne kreacje...mówisz że w smyku są rzeczy na chrzest?
Twoja Lila ma już 4 miechy niedługo? za tydzień chyba

To mój jest chudy waży 5 kg a ma już około 61 cm długości, ale skończył dopiero (albo i już) 10 tygodni

beadka ty dajesz tylko butlę już?

12 lata 5 miesiąc temu #403451 przez akciak84

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403452 przez akciak84

niedzielny elegancik
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403454 przez beadka7
Nie akciak daję ciągle cyca i butlę, ale mały coraz rzadziej chce cycka ssać, więc jak nie chce to ściągam i mu daję. W nocy nigdy nie ma problemu z cyckiem, a w ciągu dnia właśnie coraz gorzej.. :( zawsze staram się najpierw mu wepchnąć tego cycka do buzi żeby chociaż trochę possał i pobudził laktację, zwykle się udaje, chociaż naprawdę walczę z nim czasem dosyć długo. Mam taki sposób, że daję mu smoka i jak już ciumcia tego smoka to mu go wyjmuję i wkładam do buzi cyca :P i zanim on się zorientuje to trochę pociągnie :P mąż się ze mnie śmieje, że tak robię, no, ale jak tylko to czasem działa... ? Spryciarz mały nie chce mu się męczyć przy cycku..

12 lata 5 miesiąc temu #403455 przez beadka7
Akciak Twój maluch też słodziaczek :) wg te nasze chłopaki to fajnie w takich koszulach wyglądają :) ja lubię małemu ubieerać normalne ciuszki zamiast śpiochów :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403456 przez beadka7
Akciak Twój maluch też słodziaczek :) wg te nasze chłopaki to fajnie w takich koszulach wyglądają :) ja lubię małemu ubieerać normalne ciuszki zamiast śpiochów :P

A to nasz maluch :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403510 przez misia88
aga,beadka,akciak Cieszę się, że Wam się podobają nasze kiece :D
akciak Typowych rzeczy na chrzest nie ma w Smyku. Ja kupiłam tę kieckę dla Lili, bo była biała i niedroga. Nie wiem czy i dla chłopca coś na chrzest się znajdzie.
A Lili 24.07 skończyła 3 miesiące, do 4 miesiąca jeszcze troszkę czasu mamy :)

bedka Ja kieckę swoją kupiłam w reserved za 49zł :D Była w promocji ze 120zł :D A Ty masz już ubrania dla siebie i Małego?

Śliczne chłopaki, teraz i chłopców można fajnie ubrać :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka