BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #400536 przez beadka7
akciak Krzyś jak był na samym cycu to robił kupki w każdej pieluszce średnio 6 dziennie, a teraz odkąd podaję mm to 1-2 w ciągu dnia, no ostatnio się zdarzyło, że nie zrobił cały dzień, ale następnego ranka ooobsrał się aż po pachy :P Jeśli chodzi o chrzciny i wdzianko dla małego to nie wiem jeszcze- podobają mi się te garniturki, ale to wydatek rzędu 100zł więc słabo... nie rozglądałam się jeszcze w sklepach za jakimś innym ubrankiem, a Ty coś już wymyśliłaś?? masz jakiś pomysł ??

Katiuszka u nas to samo, mały waży prawie 6 kg (ważyłam się z nim na wadze łązienkowej), ja zawsze byłam drobniutka (kiedyś oczywiście :))
a mąż jak był dzieckiem to był pulpetem :P ale dzieci się wyciągają, niech tylko zaczną rosnąć w górę to zobaczysz, że zejdzie wszystko :)

MartiO to chyba dzisiaj taka jakaś nocka, o u mnie problem tak samo, wstawałam dziś w nocy do małęgo 7 razy.. praktycznie co godzinę póltorej:( zasnął ok 20.30 i pierwszą pobudkę miał już o 22.45, potem chwilkę przed 24 i tak całą noc... :( strasznie był niespokojny, a ja przez to do tyłu chodze dzisiaj z worami pod oczami że hej!!

Dziewczyny, któraś z Was pisała kiedyś o wrastającym paznokciu i że idzie na jakąś konsultacje do lekarza chyba, ja mam ten sam problem niestety- co na takiej konsultacji mówił lekarz ??? Ja rozważam operacyjne zdjęcie paznokcia.. :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400540 przez beadka7
Ahh no i zapomniałam wspomnieć, że byliśmy na kontroli ponownie z bioderkami no i już jest ok, ale profilaktycznie mamy pieluchować i ćwiczyć, a w 4 m-cu życia dziecka zgłosić się na ostatnią kontrolę:) ufff kamień z serca, bo jakby nie było ok to musieliby go w stelaż wsadzić na 3 tygodnie :( ale na szczęście nas to ominęło !

a no i zdjęcia Waszych pociech rewelacja :D pozdrawiamy z Krzysiem również!! :*

12 lata 5 miesiąc temu #400546 przez labelo
ingrid, to chyba juz wróciłaś do wagi sprzed ciąży,co??fajnie:).

u mnie waga niby taka jak przed,ale ten brzuszek....taka skora jest jeszcze, widac.przed ciaza mialam ok 63cm w pasie, tera jeszcze 74:(

12 lata 5 miesiąc temu #400560 przez Ingrid29
labelo ja przed ciążą ważyłam 60kg, więc wróciłam do wagi z liceum :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #400569 przez labelo
wow!!a ile przytylas w ciazy, no i.... jaka diete stosujesz??:P

12 lata 5 miesiąc temu #400627 przez akciak84
beadka
tzn. że karmisz tylko modyfikowanym teraz czy łączysz?
My łączymy i dużo kup...chociaż od wczoraj coś rzadziej
Nie mam zielonego co na chrzest a te garniturki średnio mi się podobają

ingrid
To nasz brat bliźniak nieźle z ciebie sciągnął. Ja przed ciążą 55 ważyłam teraz 59,5 kg i ta waga jest ok na 165 cm :)

labelo
z brzucha też mam flak

12 lata 5 miesiąc temu #400662 przez Ingrid29
labelo nie stosuje żadnej diety oprócz tej dl matek karmiących-czyli nic smażonego. A tak to po prostu nie ma czasu zjeść czasami, bo mąż w delegacje jeździ od 3 tygodni (czyli nie ma go cały tydzień i wraca na weekendy), więc z niuniem jestem sama 24h/na dobę. A synuś czasem się domaga non stop mojej obecności-żeby z nim pogadać, pobawić się itp.

W ciąży przytyłam tylko 8 kilo.

Ja mam 162cm.

Co do brzucha, to nie mam jakiegoś dużego flaka, a jakbym poćwiczyła (a strasznie mi się nie chce i do tego nie ma też czasu), to bym miała ładny brzuszek. Na szczęście mojemu mężusiowi się podoba mój brzuszek taki jaki jest teraz i pyta się mnie kiedy przytyję trochę :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #400678 przez labelo
ingrid, no masz racje, ja tez sama z Mala cale dnie.ja przytylam ok 9 kg, na porodowce zostalo 7 ,potem jescze 1kg spadl i reszta zostala. tera waze ok 50kg przy 161cm:P

tez musze zaczac cwiczyc brzuszki....:P

12 lata 5 miesiąc temu #400718 przez Ingrid29
Akciak ja kupiłam dla synka taki komplecik na 68cm, już go mam w domku. bo te garnitury, to mi się w ogóle nie podobają.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400719 przez Ingrid29
oczywiście na chrzest to ubranko ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400726 przez beadka7
akciak ja łączę cyca z mm. A na jakim mm jedziecie ?? my już 3 próbujemy- teraz Hipp.. wczesniej bebilon i enfamil- po bebilonie najgorzej. Na necie nie manic ciekawego na chrzciny.. trzeba się bujnąć na sklepy.. tyle, że z małym to cała wyprawa :P a znając życie będę musiała sama jechać, bo mąż nie będzie miał czasu.. :/ Daj znać jak coś znajdziesz :)

Ingrid i labelo te wasze dodatkowe kg mnie przerażają- ja przytyłam ok 25 kg !!! fakt został 1 kg w sumie do wag sprzed ciąży, ale ciało już nie to. Ja niestety oprócz tego, że jest flaczek na brzuchu to jest on caly w rozstępach więc wg masakra. W te wakacje napewno nie pokażę się w bikini. Może w przyszłym roku .. W każdym bądź razie teraz mój cel to -3 kg do chrzcin czyli do 11.sierpnia.. chyba dam radę:P

Miłej soboty dla Was mamusie i Waszych pociech :)

12 lata 5 miesiąc temu #400728 przez beadka7
Ingrid świetny zestaw !!! :) ile takie cudo $$ ??

12 lata 5 miesiąc temu #400729 przez Ingrid29
beadka 105zł plus przesyłka 12zł.

12 lata 5 miesiąc temu #400730 przez dziewczyna84
ingrid super ubranko!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400731 przez beadka7
Właśnie weszłam na tą stronkę, fajne zestawy tu mają!!! chociaż ceny też niczego sobie :)

ubrankadochrztu.com/kategorie/Szafa_Krasnali/6/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka