BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #396263 przez KAMI
tak poza tym to "Mały" waży już 5750 !!! Kloc normalnie :) śpi już tylko z jedną pobudką ok 3 albo 5 na cyc i czasem na przewijkę :)
w ciągu dnia marudzi jak mamusi nie ma w pobliżu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #396265 przez labelo
wow, KAMI, to super spi:), jakos specjalnie Go przestawialiscie, czy sam "zaskoczyl" jak spac?o ktorej Malego kladziecie spac?

12 lata 9 miesiąc temu #396266 przez KAMI
labelo kładziemy dość późno bo pomiędzy 22 a nawet 24 !!! często śpi ok 19-21 więc nie budze go specjalnie tylko czekam aż się obudzi na kąpiel dlatego tak późno nam to schodzi. ostatnio zasnął mi na masażu więc tylko pampersa nałożyłam i w kocyku połozyłam spać :)

12 lata 9 miesiąc temu #396308 przez akciak84
dziewczyny
co do spania. Mój po powrocie do wawy jakieś akcje robi. Normalnie od 17 do 3 w nocy robi sobie przerwę w jedzeniu! to 10 godzin i się trochę martwię czy tak ma być? Czy któraś ma podobnie?
Zawsze kompanie było około 19-21. Ostatnio kąpaliśmy o 21. Po kąpaniu tak się rozluźnił, że zasnął i spał do 3.I tak już drugi dzień. Jak się obudzi o ma takiego głoda, że przy cycu nie wyrabia.

12 lata 9 miesiąc temu #396390 przez katiuszka
Kami jesteś super mama, że działasz tak szybko i prężnie:*
A pozatym Twoja synowa jest trochę spasiona bo dziś stuknęło jej 6 kg!( w śpioszku i pieluszcze) a w sobote kończy dopiero 6 tygodni... Je tylko pierś i to nie drobiową. Lekarka kazała się nie martwić, mówi że jak zacznie chodzić to wszystko spadnie. Karmione piersią nie powinny mieć problemów z nadwagą. Ale już miałam stres:/
Beadka jak znajdujesz czas na bieganie? Marze o tym...

12 lata 9 miesiąc temu #396421 przez beadka7
jak ja kładłam małego późno spać tj ok 22-23 to też sypiał do 2-3 ale mój mąż nie wyrabiał rano ze wstawaniem jak tak późno się kładł (bo zwykle chodzimy razem spać jak mały zaśnie)i teraz kłądziemy małego ok 20.30-21 i pierwsza pobudka czasem się zdarza nawet przed północą.

Katiuszka Witaj, dawno Cię tu nie było :) Ja jestem ciekawa ile mój mały waży, dopiero 26 lipca szczepionka więc się wtedy dowiemy :) a co do biegania, to biegam właśnie jak uśpimy małego, no i mąż z nim zostaje w domu. Ja też marzyłam, żeby zacząć coś ze sobą robić, jakby nie było to też jest chwila dla mnie, gdzie mogę psychicznie troszkę odpocząć :) ale wczoraj przegięłam, bo pobiegłam w zbyt długą trasę i ledwo miałam siły wrócić, a dziś nie mogę chodzić, ale dosłownie mam problem, żeby się ruszyć :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 9 miesiąc temu #396422 przez aga2+1
katiuszka 6kg? Dziewczyno co ty jesz, że masz taki tłusty pokarm hehe? :lol:
Kiedy się spotkamy? Może w przyszłym tygodniu np. w środę pójdziemy na nalesnika co?

12 lata 9 miesiąc temu #396430 przez aga2+1
Dziewczyny ja kładę małą ok. 20.00 i czasami śpi do 24.00, a czasami 2-3 w nocy. Potem budzi się ok. 5-6 potem ok. 7.30-8.

12 lata 9 miesiąc temu #396442 przez dziewczyna84
to u mnie pobódka co 2-3 h w nocy nadal. Wczoraj pierwszy raz ściągnęlam pokarm, bo byłam u ginekologa (wszystko ok), i aby babcia w razie czego miała czym nakarmić wnuka. Nie potrzebował w tym czasie, wiec dałam mu na noc. Oj dawno się tak nie umęczyłam! nie chciał butelki, wypluwał, chciał cyca. w końcu wypił, ale w między czasie musiałam mu zmieniać pieluchę dwa razy i wykąpać bo już nie miałam pomysłu na marudzenie bo był taki głodny. I po kąpieli się uspokoił i dojadł co zostało. A, że mineły juz 2 h od rozpoczęcia musiałam dokarmić cycem ;)

U kogoś też pierwszy raz dzidzia nie chciała butelki? Smoka z niej łapał bez problemu, i dobrze leciało, chodziło o samą gumę - tak mi się wydaje - ze to nie cudowny cyc mamusi ;)

12 lata 9 miesiąc temu #396453 przez misia88
U nas jest tak, że kąpię Lilę ok. 21. Przed zazwyczaj trochę possie cyca. Po kąpięli "tankuję ją do pełna". Kładę ją do łóżeczka, ona sobie tam poguga trochę i zasypia ok. 23-24 i śpi do 8-9. Najada się i dalej w kimę do 10-11 :D

12 lata 9 miesiąc temu #396464 przez dziewczyna84
Misia- pozazdroscic....:)

12 lata 9 miesiąc temu #396465 przez beadka7
Kurcze u mnie nie ma czegoś takiego, że mały jak się naje to np wypluwa cyca, bo on zazwyczaj podczas jedzenia zasypia i chyba tu tkwi problem z tym, że on pewnie nie naje się do końca i potem szybciej się budzi na kolejne jedzenie. Ale jak zaśnie na cycu i się tak słodko uśmiecha przez sen to aż serce boli żeby go budzić..

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #396470 przez beadka7
Kurcze ile tu jest prawdy :)
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #396472 przez misia88
beadka Jak mi Lili przy cycu przysypia to biorę ją do odbicia i się budzi, odbije jej się i dalej je.

12 lata 9 miesiąc temu #396474 przez misia88
Chyba powieszę to mężowi na lodówce, bo często do niej zagląda :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka