BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #395338 przez Dotka
i za 3-4 miesiące na wizytę kolejną :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395540 przez KAMI
Helo dziewczyny
mamy już diagnozę, Maksio ma wzmożone napięcie mięśniowe i zaburzenia neurorozwojowe na osi, tzn. jego ciałko nie rozwija się symetrycznie i nie przybiera właściwej pozycji, która wyzwala prawidłowe odruchy. Cudem po prostu wywalczyłam miejsce w ośrodku i od wczoraj rehabilitujemy maleństwo. Właściwe ćwiczenia pomogą :)

12 lata 9 miesiąc temu #395616 przez misia88
Hej dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było. U nas w porządeczku, Lilka rośnie jak na drożdżach. Od tygodnia zaczęła już gaworzyć, uśmiecha się prawie non stop. W dzień robi sobie godzinne drzemki, a w nocy śpi od ok. 22-23 do 8-9 rano :) Anioł po prostu.
Jesteśmy u rodziców od 1,5 tygodnia. W piątek chyba wracamy do Wawy. Na 5 sierpnia mamy zaplanowane chrzciny.
Ostatnio miałam ciężkie chwile, dlatego się nie odzywałam. Wogóle nie mogłam dogadać się z mężem. Poważnie myślałam już o wyprowadzce od niego... No ale w końcu pogadaliśmy i mam nadzieję, że zrozumiał wiele spraw.

Trzymajcie się cieplutko i buziaki dla maluszków!

12 lata 9 miesiąc temu #395629 przez beadka7
Kami jak dobrze, że od razu zaczęłaś działać !! im wcześniej zacznie rehabilitację tym szybciej wróci do zdrowia :) całusy dla małego :*

Misia właśnie zauważyłam, że Cię ostatnio nie ma tu na forum. Zazdroszczę, że mała przesypia Ci całą noc, nam wciąż zdarza się budzenie co godzinę :(

U nas też w miarę dobrze, mały jest coraz aktywniejszy w ciągu dnia- szkoda, że to sie nie przekłada na mniejszą aktywność w nocy :)

Mi kilogramy wciąż ubywają, co mnie jak najbardziej cieszy :) wczoraj zaczęłam biegać, bo moja skóra na ciele to jeden wielki flak, no a dzisiaj oczywiście zakwasy meeeegaaa!!!

Chrzciny mamy 11 sierpnia :)

12 lata 9 miesiąc temu #395634 przez misia88
beadkaZazdroszczę Ci spadku kg :) Ja zaczęłam trening Chodakowskiej, a na wadze efektów nie widać. :( Mam nadzieję, że chociaż cm lecą...

KAMI Rehablitacja na pewno da super efekty! :D

12 lata 9 miesiąc temu #395642 przez aga2+1
KAMI rehabilitacja to podstawa, mój syn był rehabilitowany , bo miał to samo co Twój. Po miesiącu było już ok, ale ćwiczenia trzeba było kontynuować przez parę miesięcy.
A my dzisiaj byłyśmy na szczepieniu 6w1 . Tosia strasznie płakała (wrażliwa panienka) i tak sie zmęczyła, że zasneła. Było oczywiscie też ważenie i mierzenie. Młoda waży 5120g więc spora baba, a obwód głowy 39 (przy urodzeniu 34). Kurcze szczepionka kosztowała 188 zł, a nastepnym razem nie dość , że ta szczepionka to jeszcze rotawirus ok. 300 porażka finansowa:(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395651 przez Dotka
aga moja też miała obwód głowy 39 i przy urodzeniu 34 :) a waży teraz 5.5kg wczoraj jak bylismy u ortopedy to powiem szczerze te dzieci wszystkie jakieś takie malutkie w porównaniu do Ali :D he he moja to juz całkiem duży niemowlak :D :P

kami a ta rehabilitacja to od tego wyginania w C?
powiedz często leżał w taki sposób moja niunia czasem tez tak się wygina i nie wiem czy sie martwić?

Witaj Misia :)
dobrze ze jakoś porozumiałaś się z mężem

12 lata 9 miesiąc temu #395653 przez aga2+1
Dotka a ile wazyła przy szczepieniu? Wagę urodzeniową mają praktycznie taka samą moja miała 3810 g:)

12 lata 9 miesiąc temu #395656 przez Dotka
5540g :) i tylko na cycu jesteśmy

12 lata 9 miesiąc temu #395677 przez Ingrid29
witajcie mamusie :)
jakie ubranka kupujecie dla swoich synków na chrzciny? bo ja nie wiem, co kupić :unsure:
przejrzałam allegro-ale nie bardzo mi się podobają te garniturki. macie już coś upatrzone? może jakieś linki ze stronami? chętnie bym skorzystał z tych podpowiedzi :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #395680 przez Ingrid29
Kami na pewno rehabilitacja pomoże i będzie wszystko dobrze:) trzymamy kciuki :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #395903 przez aga2+1
Dziewczyny czy masze maluszki dobrze się czuły po szczepieniu? Chodzi mi dokładnie o te szczepionki skojarzone 6w1 - czy były marudne, czy miały może temperaturę. Dajcie znać, bo Tosia coś taka nie spokojna przysypia i budzi się z płaczem. Zwalam to na szczepienie, ale róznie może być:(
Dotka to jak na 7 tydzień to dużo i to na cycu wow:)
Ingrid poszukaj ubranek do chrztu na allegro są sliczne nowe i używane dla chłopców garniturki jak i białe kompleciki cuda:) Ja znalazłam dla mojej używaną sukieneczkę z bolerkiem i czapeczką za połowę ceny. Te ciuszki są dość drogie, a dziecko ubierze je tylko raz ;)

12 lata 9 miesiąc temu #395999 przez labelo
Misia,jak Ty to robisz,ze MAlutka tak Ci ladnie spi?spi z Wami w pokoju, w swoim lozeczku , nie przebudza sie w nocy?

12 lata 9 miesiąc temu #396048 przez akciak84
u nas chrzciny około 2 września w olsztynie
też mi się średnio podobają garniyury :(

misia właśnie jak ty to robisz

kami to dobrze że mały pod opieką

aga mój nie był marudny po 6 w 1

12 lata 9 miesiąc temu #396260 przez KAMI
Dotka napisał:

aga moja też miała obwód głowy 39 i przy urodzeniu 34 :) a waży teraz 5.5kg wczoraj jak bylismy u ortopedy to powiem szczerze te dzieci wszystkie jakieś takie malutkie w porównaniu do Ali :D he he moja to juz całkiem duży niemowlak :D :P

kami a ta rehabilitacja to od tego wyginania w C?
powiedz często leżał w taki sposób moja niunia czasem tez tak się wygina i nie wiem czy sie martwić?

Witaj Misia :)
dobrze ze jakoś porozumiałaś się z mężem

Dotka raczej od prężenia w drugą stronę, nas najpierw do ortopedy wysyłali bo Maksio prostował nóżki i nie chciał ich w żabę układać, myśleli, że to coś z bioderkami ale neurolog stwierdził odchylenia na osi neurorozwojowe tzn np Max często jak leży to nóżki idą w lewo a tułów w prawo. jak to powiedział rehabilitant aby dziecko miało prawidłowe odruchy musi mieć prawidłową postawę. Na razie go układam w zwiniętym kocu (jak w jajku) i ma oparcie z każdej strony. To pomaga bo już wczoraj zaczął majtać zabawkami leżącymi nad nim tzn że widzi (a o to też się baliśmy !!!!) i jak jest właściwie ułożony to skupia swoją uwagę :)
Dzisiaj znowu jedziemy na zajęcia a w weekendy będziemy chodzili na basen aby dodatkowo rozluźnić mięśnie :)

Dzięki za wsparcie kochane

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka