BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #393399 przez Poziomka
Dotka pediatra dala nam skierowanie, bo jej zdaniem mial za dlugie i zeby potem nie mial wady wymowy. chirurg potwierdzil i porcial.
My dajemy herbatke koperkowa z hippa, 1 lyzeczka ba 100 ml wody.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #393402 przez akciak84
Brzuszek
u nas różnie z tą herbatką...dwa razy tak mu się pić chciało i wypił. A tak to nie da się oszukać, krzywi się i pluje. Mleko a i owszem a jakieś koperki czy rumianki to często wypluwa.A dzisiaj tak super z cyca ssał.Chyba się tym napił.Ale próbujemy z hippa. Dziś wypił aż 40 ml :)

12 lata 5 miesiąc temu #393412 przez Agusiak
akciak84 napisał:

tym bardziej że butelka lovi jest tańsza duża 30 zł.

na tej aukcji co podałam to jest cena za dwie butelki więc też nie drogo

Ingrid29 napisał:

Są miękkie przypominają pierś i mały musi też się trochę wysilić, żeby mleczko leciało, dzięki temu nie problemu z przestawianiem się na pierś.

te Dr Brown'sa też wymagają wysiłku przy ssaniu bo jak pisałam mleko leci z nich wolniej niż z innych :)

ale jak u Was się inne sprawdziły to dobrze :) Lovi też są super, jak już się moja niunia tak nie krztusiła przy jedzeniu to też przeszliśmy na Lovi :)
Fajne są też butelki firmy MAM :)
Ważne że dzieciaczki jedzą i są zadowolone :)

12 lata 5 miesiąc temu #393453 przez beadka7
My też dajemy herbatkę z hippa- mały chętnie ją pije, różnie bywa, ale teraz w tych upałach to i 200ml w ciągu całego dnia

12 lata 5 miesiąc temu #393478 przez ewel7
MartiO podziwiam i życzę dużo zdrówka dla Maleństwa.

My po szczepieniach, wizycie u pediatry. Miśko waży już 5,5 kg także spory klocek ;) tak poza tym wszystko dobrze, na szczepieniach był dzielny bardzo, ja za to mocno przeżywałam, bardziej niż on, a zaraz po szczepieniu, nie minęło 5 minut nawet wtulił się we mnie i zasnął...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #393519 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jestem ciekawa jak to będzie u nas.. hmm

12 lata 5 miesiąc temu #393647 przez ruzyczka18
Na początku może być ciężko używaj na początku dużo żelu a będzie coraz lepiej :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #393682 przez aga2+1
ewel musisz spróbować w innej pozycji, bo jedna moze sprawiać ból, a inna juz nie.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #393729 przez ewel7

12 lata 5 miesiąc temu #393751 przez aga2+1
ewel

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #393774 przez Dotka

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #393776 przez aga2+1
Dotka śliczna księżniczka:)

12 lata 5 miesiąc temu #393797 przez dziewczyna84
Dotka prześliczna niunia. fajnie wygląda w ttych ubrankach. Nasz Maciuś teraz w domu w samym papersie "lata" bo tak gorąco, że go nawet nie ubieramy.
A jeśli chodzi o wędzidełko, my od razu w szpitalu mieliśmy podcięte pod języcziem bo było za krótkie. Pani doktor zrobiła to idealnie jednym cięciem i nie ma już problemu.

12 lata 5 miesiąc temu #393841 przez beadka7
Dziewczyny ile jesteście w stanie ściągnąć pokarmu laktatorem jednorazowo ?? Ja chyba mam mało pokarmu, bo nie wiadomo jakbym się starała to max 50-60 ml ściągnę z jednej piersi i to w trakcie albo bezpośrednio po karmieniu kiedy ta laktacja jest pobudzona :( Może ja coś źle robię... nie wiem sama..! Mój mały taką ilość to w 2 minuty wypija, więc ja nawet nie jestem w stanie odciągnąć pokarmu na jedno karmienie, bo potrzeba by było myślę conajmniej 90, albo ze 120 ml.

12 lata 5 miesiąc temu #394041 przez akciak84
beadka
jasne, że po karmieniu jest mniej pokarmu, bo mały wypija, a ty nie zdążysz jeszcze wyprodukować! Ja przed karmieniem czasami jak gdzieś wychodzę to z dwóch piersi 120 ml. Po karmieniu też z 2 piersi jakieś 50- 60 ml. Tylko my jemy łączone.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka