BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #385561 przez Brzuszek
Cholera, nie wiem co się dzieje. Dziś mijają 4 tygodnie od porodu, krwawić przestałam już jakiś czas temu, jedynie czasem śluz był lekko podbarwiony, a dziś znów krew i to taka jak przy okresie. Chyba trochę szybko?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #385564 przez ajłona
Pozdrawiam Was Kobietki serdecznie!!! Podczytuje Was w wolnych chwilach, których tak niewiele teraz i dotykają mnie te same bolączki...walka o karmienie piersią...zakończona niepowodzeniem :( teraz na mm a cycuś w ramach deserku ;)
Młody walczy z brzuszkiem :( zmieniłam mleko bo po bebilonie comfort zielone kupki i niestety mniej kolek i zaparć ani grama. teraz przeszliśmy na enfamil i czekam z niecierpliwością na rezultaty zmiany z nadzieją. Wykończona jestem tą bezradnością gdy Franek płacze i wygina kończynkami na wszystkie strony świata. I nie ma możliwości by Mu pomóc. Kropelki wszystkie możliwe użwyaliśmy - od espumisanu po delicol i jakoś nie widzę by coś skuteczne było :( Są jednak momenty kiedy gości radość na buziuli mojego Trolka :silly: :silly: :silly: i to najwspanialszy uśmiech na świecie wtedy...Młody nieźle już guga sobie - szczególnie z tatusiem - słychać wtedy aaaaauuuuuuu, ggguuuuuuuu, nawet muuuuuu kiedyś i ojjjjjjj i nieeee hahaha
ktoś kiedyś pytał o trądzik czy inne zmiany skórne i pediatra polecił
www.domzdrowia.pl/42502,elobaza-krem-int...zczajacy-75-gr-.html
ale myślę, że trzeba ostrożnie bo to na sterydach ;) dobrze jest pewnie przeczekać trądzik i przemywać ciepłą, przegotowaną wodą. Mój Szkrab też taki aktywny, jak większości ;) w dzień przesypia naprawdę niewiele. W nocy jednak nie najgorzej tylko ma problem z zaśnięciem po jedzeniu niestety.
Trzymam kciuki Labeloza Twoją ślicznotkę!!! oglądałam fotki Waszych Maluszków i muszę przyznać, że mamy najpiękniejsze dzieciaczki na świecie hehe
POzdrawiam i dołączam Franusia w wersji prawie 2 miesięcznej ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #385571 przez dziewczyna84
Brzuszek, dopadł nas dzisiaj ten sam problem!
Czy któraś jeszcze tak miała?

12 lata 5 miesiąc temu #385587 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #385589 przez akciak84
ewel
ja też kieruję się instynktem, dlatego nie pozwolę aby moje dziecko było głodne a karmienie cycem trwało godzinami, bo się wszyscy rozłożymy psychicznie... ;)

12 lata 5 miesiąc temu #385591 przez aga2+1

12 lata 5 miesiąc temu #385604 przez Poziomka
Ja dostalam pierwszy okres 5 tygodni po porodzie. Trwal ponad 10 dni, a przez jakis czas byl dosc obfity.

12 lata 5 miesiąc temu #385608 przez sylka
Dziewczyny poczytałam trochę waszej dyskusji o karmieniu piersią i butelką. Początki są trudne jednym się udaje karmić innym nie. Karmiłam 13 mis. do czasu aż synek sam zadecydował że to już koniec. Miałam po drodze różne problemy. Zapraszam do poczytania historii opisanych na blogu współtworzonym z koleżankami :) wrolimamy.pl/2012/04/13/historia-mlekiem-plynaca/ , wrolimamy.pl/2012/01/03/karmienie-piersi...czyli-klopoty-ssaka/ , wrolimamy.pl/2011/08/27/piers-tu-piers-t...uzela-w-naszym-domu/ czy wrolimamy.pl/2011/08/09/gdzie-piers-nie-moze-tam-butelke-posle/ .

12 lata 5 miesiąc temu #385609 przez ajłona
U mnie okres 7 tygodni po porodzie ;) bezbolesny i nie tak obfity jak zawsze ;) myślałam, że to może coś innego, ale gin wykluczył jakiekolwiek komplikacje poporodowe ;)połóg u mnie trwał jakieś 3 tygodnie. Aguś a jeśli chodzi o sferę intymną to pierwsze próby już za nami i doznania pierwsza klasa mimo obaw wielu ;)pozdro
]

12 lata 5 miesiąc temu #385655 przez beadka7
Mi jutro mija 4 tyg po porodzie- już nie krwawię, ale teraz wyst. żółtawa wydzielina o specyficznym zapachu, a poza tym trochę jeszcze mnie boli, tzn czuję, że coś jest tam inaczej na dole.

No i znów walczymy z kolką :( zauważyłam, że to kolka zawsze pojawia się popołudniui- między 17-21

to straszne jak mały się męczy :(

12 lata 5 miesiąc temu #385665 przez aga2+1

Co do ból brzuszka to Tosia niestety też ma problemki. Czasami płacze przez sen, bo gdzieś tam ją zakręci mocniej. Daję jej debridat i espumisan i jakoś działa. poza tym kładę ją często na brzuszku mimo , że tego nie lubi.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #385693 przez KAMI
ajłona ale fajny szkrab, sliczna fryzurka i pućki :)

12 lata 5 miesiąc temu #385705 przez KAMI
dzisiaj byliśmy na imprezie góralskiej w naszym skansenie i oprócz mnie była jeszcze jedna karmiąca mama, super bo bez skrępowania się osłaniałyśmy i karmiłyśmy i żadnych głupich spojrzeń nie było :)

12 lata 5 miesiąc temu #385740 przez MartiO
my po wizycie u jednych i u drugich dziadków... u teściów na miejscu więc kilka godzin... u moich dalej więc z noclegiem... i synuś ma już pierwszą noc poza domem za sobą ;)

Labelo będzie dobrze!!!!

u nas na kolki pomaga leżenie brzuszek do brzuszka, ale też nie zawsze... za to wtedy jak na razie działa przykładanie do brzuszka czegoś ciepłego (mam takie ogrzewacze chemiczne - z blaszką do przełamywania i wtedy robi się gorące, to w pieluszkę i do brzusia przykładamy i po chwili zazwyczaj się uspokaja i zasypia (coś tego typu, mam kilka różnych, w tym jedno w materiałowym obszyciu ala termoforek allegro.pl/ogrzewacz-chemiczny-zelowy-ci...ien-i2380363910.html ))

12 lata 5 miesiąc temu #385766 przez ewel7
hej Kochane :)

U nas dziś wyjątkowo dobry dzień, Misiek super humorek, grzeczny bardzo, mąż stwierdził, że jakby go nie było :P ;) Teraz śpiocha smacznie od 19, około północy spróbuje go wybudzić na karmienie, zobaczymy z jakim efektem ;)

Po rozmowie z siostrą drogą dedukcji, stwierdziłam dziś, że te jego ostatnie złe dni i problemy z kupką mogą być wynikiem, że wprowadziłam trochę smażone produkty. Dlatego dziś był obiadek na parze i tak pewno zostanie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka