BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #383689 przez labelo
po lekarzu... no rzeczywiscie,Malutka ma kiepskie wyniki, mamy dawac zelazo w proszku ranoi wieczorem do odciagnietego mleka i za 10 dni nastepne badania,mam nadz,ze sie poprawi.
dzis bylysmy z Mala w mojej pracy,hehenawet upominek dostala:P, czekaja na mnie po macierzynskim...
dziewczyny, wracacie do pracy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #383711 przez beadka7
Ja też byłam ostatnio w pracy, bo kadry się upomniały o mnie i musiałam akt urodzenia zawieść. Ja po macierzyńskkim raczej na wychowawczy będę szła, na pół roku napewno, a co dalej to wyjdzie w praniu.

12 lata 10 miesiąc temu #383722 przez aga2+1
labelo ja już od 2 tygodni pracuję w domu, bo muszę:( Na pewno do konca roku będę pracować w domu, a potem mała do żłobka pójdzie niestety.

12 lata 10 miesiąc temu #383729 przez beadka7
Ja się nastawiam na opiekunkę.. niestety nie ma u mnie żłobków, a 30 km nie będę dziecka wozić codziennie.

12 lata 10 miesiąc temu #383742 przez akciak84
Mam jeszcze problem z buźką małego, bo jest strasznie wysypany, położna powiedziała, że od nabiału no i od tygodnia nie jem nic z tych rzeczy, a te krostki nie schodzą. Napewno to nie potówki, położna twierdzi, że hormonalne, a ja nie wiem, ale boję się, że mu blizny zostaną, bo ma tego sporo. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

beadka

mój też to ma! Ale bez przesady...jakie uczulenie? Wiecie co...to wszystko uczulenie w dzisiejszych czasach. Bez kitu :ohmy: Mi pediatra powiedziała, ze mam sie tym nie martwić, ze to od hormonów i minie. Żadne uczulenie.

Ludzie a tak swoja drogą to ja już nie słucham polożnych. Mi też kurde powiedziała że "cos nie w porzadku, ze 2 tygodnie po porodzie a mam macice tak wysoko". Poloeciałam do ginekologa z panika to stwierdził, że normalne, że brzuch jest rozciagniety i że wszystko w porzadku:)Zresztą połóg trwa do 8 tygodni. Nawiedzone towarzystwo... ;)

12 lata 10 miesiąc temu #383747 przez beadka7
akciak a co robisz z tymi krostkami?? smarujesz czymś ?? Ja też już w te położne zaczynam wątpić, ona mi kazała octenseptem przecierać, ale to jest a bazie spirytusu i może mu za bardzo buźkę wysuszyć, póki co myję mu buźkę wodą przegotowaną jedynie i czekam aż same zejdą.

12 lata 10 miesiąc temu #383801 przez akciak84
beadka
Wiesz nie opowiadaj juz o tej swojej położnej bo nóż się w kieszeni otwiera :ohmy: ona moim zdaniem jakos mało wiarygodna jest. Ja się nie znam, ale alkoholem dziecku buzię myć? To jeszcze gorsze niż teoria o uczuleniu na nabial :(
ja właśnie też przegotowana wodą myję i niczym nie smarowałam do tej pory. I dobrze. Pediatra powiedziała, ze jak bedzie tego duzo to mam posmarować kremem robionym na recepte m.in.z tlenkiem cynku i lanoliną. Popros swego pediatre o coś na te krostki.
Wiem ze jest taki krem z nivea przeciwko odparzeniom...to właśnie zawiera tlenek cynku, ale nie wiem czy na twarz można :(

12 lata 10 miesiąc temu #383827 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #383867 przez KAMI
beadka mój Max też ma krostki i mi kazali sudocremem smarowac i powiem, że po 3 dniach przechodzi

ja załamkę dzisiaj miałam, okazało się u pediatry, że mały jakoś dziwnie nóżkę układa i coś mu przeskakuje w lewym stawie biodrowym, na usg w 2 tyg nic nie wykazano więc mam obawy, że może go źle przewijałam i coś mu uszkodziłam??? w poniedziałek do ortopedy idziemy a do tego czasu boję się cokolwiek robić !!!!!

ale Max waży juz 5150 :) kloc z niego starszny :)

12 lata 10 miesiąc temu #383875 przez KAMI
i znowu grudka bolesna w lewym cycu, znowu termoform w użyciu :(

12 lata 10 miesiąc temu #383899 przez dziewczyna84
Kami nie obwiniaj się o nic. Na pewno ze stawem się wyjaśni i to nie będzie nic poważnego. zobaczysz.

12 lata 10 miesiąc temu #383918 przez misia88
Dziewczyny, te krostki to zapewne najzywklejszy trądzik niemowlęcy. Moja Lila też to przechodziła. Czasem jest mocniejszy, czasem nie. Ja kąpałam Lilkę w krochmalu i ładnie wszystko poschodziło. Domowe babcine sposoby są najlepsze :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #383953 przez Agusiak
KAMI nie martw się na zapas. Takie przeskakiwanie w stawach biodrowych u maluszków może występować bo nie są one jeszcze w pełni rozwinięte. Obecnie większość szpitali przy wypisie informuje mamy aby umówiły się na wizytę kontrolną w poradni preluksacyjnej celem sprawdzenia stawów biodrowych. Do takiej poradni właśnie powinien wypisać Wam skierowanie Wasz pediatra, a do tego czasu zalecić szerokie pieluchowanie pieluszką tetrową.
USG w 2 tygodniu może nic nie wykazać, u nas też tak było.
Wszystko będzie dobrze :)

12 lata 9 miesiąc temu #383970 przez MoNiaaa
u nas na te krostki na buzi sprawdzil sie LINOMAG taki w bialo zielonej tubce do kupienia w aptece za pare groszy ale po kilku dniach ladnie schodzilo. teraz jak Julce wyszlo cos na buzi smarowalam jej sudocremem i tez pomoglo zreszta sudocrem jest wskazany tez do buzi tradzikowej dla doroslych.
jesli chodzi o kladzenie na brzuszku to moja corcia od kiedy bylysmy w domu to tak lerzala i to byla jej ulubiona pozycja rowniez do spania

http

]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #383984 przez Agusiak
dziecko najlepiej kłaść na brzuszku jak najwcześniej, taka pozycja pod każdym względem jest dla dziecka dobra :) Jeśli chce tak leżeć to tylko się cieszyć, ja musiałam z małą ćwiczyć kilka razy dziennie bo nie chciała w ogóle na brzuszku leżeć. Tak nam zaleciła położna oraz pediatra :)

MoNiaaa dobrze wiedzieć o tym sudocremie dla dorosłych, bo ja od porodu mam na twarzy krostki i nie mogę sobie z tym poradzić. Nigdy nie miałam nic na twarzy a od porodu się pojawiły krostki i trądzik czasem i już nawet u dermatologa z tym byłam. Spróbuję z sudocremem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka