BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 4 miesiąc temu #248465 przez martynka790
Ależ tu cicho od wczoraj...

A ja wybieram się dzisiaj na pyszny obiadek do teściowej. Pewnie będe miała tyle nałożone, że na trzy dni by starczyło ;)- bo przecież mamusie uważają, że trzeba jeść za dwóch ;)

Miłej niedzieli Kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #248535 przez ewel7
My jeszcze u rodziców. Wczoraj wieczorem miałam taki straszny ból w krzyżu i plecach, że nie mogłam wytrzymać. Na szczęście dziś jest trochę lepiej choć też pobolewa. Poza tym biegam co chwila do wc siusiu, mam tylko nadzieję, że nie zaziębiłam się nigdzie. Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :)

13 lata 4 miesiąc temu #248575 przez aga2+1
ewel ja ból w krzyżu mam od czwartku masakra. jeszcze do tego zaczął boleć mnie żołądek i było mi niedobrze. Dzisiaj znowu boli mnie głowa nie wiem co się dzieje, ale chyba hormony znowu jakoś zaczynają szaleć i wszystko się rozciąga:( Mam nadzieję, że mi przejdzie do wieczora. Tak się zastanawiam co to będzie jak bedziemy w 8-9 miesiącu hihi:)

13 lata 4 miesiąc temu #248631 przez marzenieeee
ja miałam taki ból pleców 2 tyg temu trzymało mnie prawie tydzień ... ogrzewałam plecy poduszką elektryczną i jakoś pzrzeszło

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 4 miesiąc temu #248658 przez patrysiuniusia
hej dziewczyny, a ja miałam trzy dni remontu pokoju dla dzidziusia :) pełno sprzątania ale już po na szczęście i jest śliczny pokoik :) Kolezanka mi dzis napisala ze urodzila zdrowa dziewczynke i ze niesamowite przezycie i szczescie, nie moge się doczekac kiedy nasze malenstwa się urodzą :)
Ps. ewel7 ja tez siusiam co chwila i tez mialam wrazenie ze sie przeziebilam, urosept troche pomaga :)

13 lata 4 miesiąc temu #248711 przez akciak84
my wróciliśmy do domu z dalekiej podróży :)
ja też ciągle sikam, wczoraj to co pół godz. z pełnym pęcherzem, filmu nie mogłam obejrzeć...i chyba się wszystkie nie zaziębiłyśmy! :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #248726 przez martynka790
marzenieeee Ja często czytałam, że w ciąży nie powinno sie uzywać takich poduszek, termoforów itp. bo mogą szkodzić dzidzi, ale czy tak jest nie wiem.
W każdym azie wolałam napisać :kiss:

A co do sikania to ja tez od wczoraj zaczęłam częściej biegac do ubikacji...

13 lata 4 miesiąc temu #248737 przez asiale26
No to z tym pęcherzem to widzę że dopadła nas jakaś plaga. Mnie strasznie dzisiaj bolał. Zrobiłam sobie ciepłą kąpiel i tak siedziałam chyba z pół godziny aż mi przejdzie :/ Masakra jakaś. Najgorsze że nie wiadomo jakie leki brać, bo na wszystkich jakie posiadałam w takich przypadkach, albo na własną odpowiedzialność albo nie przeprowadzono badań. W sumie nic nie brałam bo się bałam zaszkodzić dziecku, tylko Panadol bo już nie dawałam rady. Co do krzyża to mnie jeszcze nie dopadło, pewnie niedługo się zacznie.
Jeżeli chodzi o termofory i poduszki elektryczne to można używać ale nie za długo żeby nie przegrzewać płodu bo mu to nie służy, tak samo jak z bardzo gorącą kąpielą.

13 lata 4 miesiąc temu #248751 przez marzenieeee
martynka790 jak po złości nie mogę znaleźć tego reportażu co czytałam o tym że można robić sobie okłady 15 min ciepły okład np. właśnie termofor lub poduszka i 15 minut zimny okład z lodu ... a nie mogę jak po złości tego znaleźć

13 lata 4 miesiąc temu #248855 przez ewel7
my już domku, pobyt w rodzinnych stronach z bliskimi dobrze mi zrobił :) widzę, że pęcherz dopada nas wszystkie po kolei ;) ja biorę urinal, ale to mi lekarka kazała bo miałam leukocyty w moczu, zresztą przed ciążą miałam problemy z nerkami i kamienie... mam nadzieję, że teraz jakie zło mnie nie dopadnie w tej materii. Także pewno i więcej sikam po tych lekach. Co do bólu w krzyżu to dziś jest lepiej.
Dobranocki wszystkim i spokojnych senków :)

13 lata 4 miesiąc temu #248888 przez ajłona
Asiale proponuję UROSEPT. Jest bezpieczny dla bejbika! konsultowałam z lekarzami, gdyż mam odwieczne problemy z pęcherzem....i biorę prawie od początku ciąży ;) pozdro
pozdro Kobitki. śmiało z tym uroseptem. jest bezpieczny ;) zioła bez dodatków chemii ;)

13 lata 4 miesiąc temu #249114 przez marzenieeee
ja tez z tych z problemami pęcherza ... i gin polecił mi femisept uro biorę od początku ciąży

13 lata 4 miesiąc temu #249118 przez eash
cześć dziewczyny :) a ja od poniedziałku mam ochotę coś zmienić. sama nie wiem, co. narazie twardo postanowiłam ściąć i przefarbować włosy, zaraz po wypłacie ruszam do fryzjera, do którego chodze raz na pół roku, heh, nic mnie tym razem nie powstrzyma ;)

13 lata 4 miesiąc temu #249156 przez ewel7
dzień dobry wszystkim :) nie wiem jak u Was, ale na naszym niebie ładnie świeci słonko i od razu inna energia do życia :) miłego dzionka :)
eash co do potrzeby zmian to myślę, że każda z nas teraz potrzebuje od czasu do czasu zrobić coś dla siebie ;) zaszaleć troszkę by poczuć się lepiej sama ze sobą ;) także popieram :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #249353 przez Martita
Słonko u nas też było, choć ja nie wiele mogę z niego korzystać, natomiast w nocy i nad ranem tak wiało, że budziłam się ze strachu kilka razy czy mam jeszcze okna czy nie..a co do zmian, to jeszcze nie myśle o tym, może dlatego, że fryzurę mam tę samą od kilku lat :) hihi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka