BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 10 miesiąc temu #72103 przez Emme
tak, karmienie to nie gwarancja. nie wiadomo jaki mamy wtedy poziom prolaktyny, a to ona "blokuje" jajeczkowanie. ja przed ciążą miałam b. wysoką i dlatego nie mogłam min zajść w ciążę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #72116 przez paulina2209
Emme napisał:

Ewa daj znać co załatwiłaś :)

ja dziś odetchnęłam z ulgą-dostałam @ :D (już chciałam test kupować), a mój Sz stwierdził, że szkoda..

mój mąż też tak powiedział jak zrobiłam test.

13 lata 10 miesiąc temu #72218 przez Emme
oni myślą chyba, że to takie "hop siup" i już :P

13 lata 9 miesiąc temu #72247 przez Goss_
wiem wiem, ale dopóki się karmi jest mniejsze ryzyko niż kiedy się nie karmi ;)
My teraz planujemy za 2-3 lata drugie dziecko no chyba że trafi się jakaś wpadka bo tabletki to tez nie jest metoda 100%.
My w sumie prawie 9msc sie staraliśmy ;)

13 lata 9 miesiąc temu #72258 przez martela89
Ja przez 5 lat brałam tabletki i było ok ale odkąd mam dziecko to nie ufam tak do końca tabletkom :blink:

My staraliśmy się 1,5 roku.

13 lata 9 miesiąc temu #72259 przez paulina2209
MY 3 LATA I BYLIŚMY BEZ SZANSY NA DZIECKO JESTEŚMY PO INTENSYWNYM LECZENIU

13 lata 9 miesiąc temu #72301 przez Ewa26
Cześć Dziewczyny, idziemy jutro do szpitala. Nie podobało mi się to że muszę czekać aż 2 tyg. więc poszłam osobiście, akurat siedziała ta pielęgniarka co ze mną wczoraj gadała przez telefon i zapisała właśnie za 2 tyg. Spytałam się czy skierowanie jest natychmiastowe czy mam się umówić na termin. Jak usłyszała nazwisko wyskoczyła do mnie że przecież mam przyjść za 2 tyg i że się tak umówiłam, powiedziałam że lekarz kazał mi się stawić natychmiastowo a Ta że przecież ona zna sprawę i że kazał mi się umówić. Z wielkim nerwem powiedziałam jej że oczywiście kazał ale lekarz ze szpitala nie znając sprawy a nie lekarz prowadzący. Przyszła lekarka zobaczyła skierowanie,wyniki, no i idziemy.

Kur... Jak się nie upomnisz to gów... dostaniesz! :angry:

13 lata 9 miesiąc temu #72427 przez paulina2209
Ewa czekamy na wasze wyjście. mam nadzieję że szybkie i nie nacierpicie się

13 lata 9 miesiąc temu #72503 przez sunaja21
mi tez prolaktyna blokowala zajscie w ciaze i jeszcze kilka innych rzeczy!nie zabezpieczalismy sie od kilku lat ale walczylismy uparcie i po 5miesiacach badan lekow zabiegow sie udalo:)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #72621 przez Emme
ja mam policystyczne jajniki i jak się dowiedziałam to postanowiliśmy działać, bo lekarz powiedział, że moje jajeczka nie dojrzewają wg faz wzrostu, i nie wiadomo co ile jest owulacja, jak usłyszałam że może być nawet co 5 lat to wolałam tego nie odkładać, bo wiedziałam, że ciężko będzie trafić. po drodze były torbiele itd. od leków mogłabym zacząć świecić :). nasze starania trwały 1,5 roku,a kiedy przestaliśmy i się "pogodziłam" z faktem okazało się, że będzie dzidzia. brakowało 2 czy 3 miesiące do 2 lat starań. cieszę się, że po ciąży jeden jajnik się "naprawił", bo chciałabym mieć chociaż jeszcze jedno dziecko.

13 lata 9 miesiąc temu #72745 przez sunaja21
u mnie byla za wysoka prolaktyna do tego mam niedoczynnosc tarczycy ktora tez blokuje zajscie w ciaze!potem mialam robiona drożnosc jajowodow i okazalo sie ze cala prawa strona byla zapchana wiec jajeczko nie mialo możliweości przejscia!a wogole mialam tak nieregularne miesiaczki ze nigdy nie wiedzialam co i jak i okazalo sie tez ze jajeczko nie uwalnia sie z kazdym miesiacem - bylam zalamana bo myslalam ze w ciaze sie tak poprostu zachodzi i juz - a tu takie cyrki- wyregulowalam hormony, "przeczyscili" jajowody i tak sex co 2 dni i udalo sie - jak zrobilam test w dzien m/w spodziewanej miesiaczki i zobaczylam 2 kresek co prawda bledsza ale byla o nie umialam sie do pracy wyszykowac ...wogole nie wiedzialam co mam ze soba zrobic - siedzialam i plakalam ze szczescia:) mam nadzieje ze jeszcze chociaz raz ta sytuacja sie powtorzy :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #72842 przez Emme
ja też miałam wysoką prolaktynę, ponad 700 (nie pamiętam jednostki) i długo nie mogłam zbić. w tarczycy też miałam ponad normę, ale też dokładnie nie pamiętam czy chodziło nadczynność czy niedoczynność, poza tym jeszcze kilka innych rzeczy...

Tola dziś strasznie niespokojna, nie daje się położyć, ślini się, jak coś pije, to chwilkę possie i zaraz płacz, rączki pakuje do buźki, coś mi się zdaje, że ząbki. chyba zaopatrzę się w jakiś żel

13 lata 9 miesiąc temu #72903 przez _aga86_
No to sie nastresowalyscie, ale najwazniejsze, ze sie udalo i dzieciaczki juz sa z Wami :) My sie dlugo nie staralismy. Za drugim razem sie udalo :) Wczesniej przez niecale 3 lata bralam tabletki. A 7 miesiecy po odstwieniu zaszlam w ciaze, ale staralismy sie dopiero 6 m-cy po odstwieniu- oby i z nastepnym dzieckiem tak bylo :)

13 lata 9 miesiąc temu #72907 przez mariosponge
Ale jestem wk***na!!!!
Dzisiaj się dowiedziałam od ginekologa że mam pękniętą macicę!!! Pękła mi pod czas porodu, była zaszywana, ale nikt mi o tym nie powiedział! Kurna, teraz wiem dlaczego tyle komplikacji, czemu tak strasznie mnie bolało... Mam taki żal zmieszany z nienawiścią do tych piepszonych lekarzy, którzy powinni byli mi zrobić cesarkę a nie pozwalać na 22 godzinne męki, zagrożenie dla życia dziecka, nasz stres, jak myśleliśmy że nie żyje, później bóle po porodzie i ciągle strach co do przyszłości dziecka, bo przecież skutki rodzenia się w stanie zamartwicy może się objawić w dalekiej przyszłości...
brak mi słów. nienawidzę tą służbę zdrowia! służba śmierci a nie zdrowia!

[/url]

13 lata 9 miesiąc temu #72909 przez _aga86_
mariosponge jak mogli Ci tego nie powiedziec?? I co teraz?? Bedziesz musiala miec zabieg?? Co to jest ta zamartwica?? powinni zaplacic odszkodowanie!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka