BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 7 miesiąc temu #132755 przez Emme
najgorszy jest okres popołogowy :P
czyli jakieś 6 m-cy po porodzie. koleżanki fryzjerki mnie o tym uprzedziły.
a tak poza tym, to chyba powinnam jakieś witaminy brać, bo po porodzie miałam anemię i skończyłam brać żelazo i miałam iść badania zrobić, ale zapomniałam o tym :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132756 przez mufa
mariosponge napisał:

Jednak jestem chyba tu najmłodsza, no nie?

No już doczytałam, że 22 latka masz, ale ja nie dużo więcej, bo 26 a wyglądam na 16-17 :D

mariosponge napisał:

Nie wiem czy już o tym pisałam, ale ostatnio jakaś babcia zapukała mi do drzwi i się pytała czy są rodzice, bo ma sprawę do nich :D

Ja miałam podobnie. Dzwonek do drzwi to idę, a tam stoi kobieta i pyta czy ktoś pełnoletni w domu jest, a ja powiedziałam, że nie ma i zamknęłam drzwi :silly:

paulina2209 napisał:

to tylko ja taki wieloryb zostałam!!!

Nie tylko Ty, pomimo tego, iż w ciąży przytyłam 9,5kg i przy wyjściu ze szpitala tego już nie było to teraz przybyło mi 4kg i wcale dobrze się z tym nie czuję :(

paulina2209 napisał:

same się prosicie :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A że niby w którym miejscu ??

Emme napisał:

ja też tam kupiłam kaczuszkę, ale ona nie potrafi pływać :P
a Wasza pływa czy też się przewraca?

My też mamy pełno niepływających kaczuszek :(

paulina2209 napisał:

ja zmieniłam kolor i fryz po urodzeniu dziecka. nie bylo czasu na odrosty

też miałam zapytać czemu tak późno. ja też spadam bo zaraz karmienie będzie.
dobrej nocki

A moja już od dawna śpi (20:30) i tak też będzie do 7:40 Wtedy dopiero będzie kaszeczka.

sylka napisał:

Ja to niedługo łysa będę tak mi oststnio lecą :(

Moje już wypadły te co miały, a reszta została. Słyszałam, że po 6 mies. życia dziecka się to normuje i u nas się sprawdziło.

No to tyle z odpowiedzi.
Dzisiaj przepełnia mnie duma, bo moja córa w końcu wstała sama w łóżeczku i nawet próbowała się przemieścić, ale to jej jeszcze nie wychodzi :silly: Taka szczęśliwa była jak jej się udało.

A teraz lecę spać

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132760 przez Emme
fajnie czytać o postępach dzieciaczków i już powtarzać się nie będę, że Tola jakaś w tyle (ciągle zapominam, że jest tu najmłodsza :P)

i ja uciekam spać

13 lata 7 miesiąc temu #132763 przez sylka
Emme mi wydaje się że niedawno czekałaś z niecierpliwoścą na poród jako ostatnia a tu Tola już pannica :) Mój Kubuż już prawie 4 mies. Jak ten czas leci.

13 lata 7 miesiąc temu #132791 przez Groszek
Mnie na mapie też nie ma... ale co tam, coraz mniej mnie tu. Każdy ma swoje problemy i doszłam do wniosku że to co się u mnie dzieje zostaje ze mną i już. Ja też mam 22 lata a o dowód non stop się pytają. Ale mnie to cieszy :) Przyszła kiedyś babka do nas i ja z Miśkiem na ręku wypadam a ona z tekstem "jak to dobrze że rodzeństwo razem się trzyma i żebym kogoś dorosłego zawołała" dużo jest akcji ale mnie to śmieszy :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132797 przez Emme
Dzień dobry z rana :P
Noc była okropna, wstawałam chyba z 15 razy. Ani mleko, ani herbatka nie działała. Pewnie było jej gorąco, ale jakoś się "boję" spać z nią przy otwartym oknie. Poza tym dzisiaj spała w samym bodziaku na długi rękaw, nie była niczym przykryta. jak Wy teraz do snu ubieracie dzieci?
Groszku, mam nadzieję, że nie zapomnisz o nas całkiem
Sylka czas tak zap...., jeszcze nie mogę się przyzwyczaić, że jestem mamą, bo przecież dopiero niedawno podjęliśmy decyzję, że zaczniemy się starać o dziecko :D

13 lata 7 miesiąc temu #132826 przez Asiersa
Hej dziewuszki :kiss:
ale nadrukowałyście :lol: mogłam sobie na kartce zanotować co mam odpisać, bo teraz to już nic nie pamiętam :blush:
Hmm, Martynko...u mnie w rodzinie nigdy nie było alkoholu, więc nie wiem nawet co miałabym Ci doradzić :( Nie jest łatwo mówić o czymś, jeśli problem mnie nie dotyczy. Wybacz, ale nie mam nic sensownego do powiedzenia :( a bardzo bym chciała... w takich momentach żałuję, że nie jestem starsza... może wtedy umiałabym coś doradzić. Chociaż z drugiej strony, starsza nie zawsze znaczy mądrzejsza :dry:
Asiu, no od razu mi się w OCZĘTA rzuciło, że brakuje tam Ciebie :silly:
Groszku a więc pisz gdzie mieszkasz (z moją pamięcią krucho :blush: ) i Ciebie też dopiszemy :lol:
Marusiu, Paulinka ma rację... nie jesteś już taka młoda :lol: :lol:
Paulinko, jesteś super laseczką :) Ja nawet się nie pokazuję :dry:
Emme, a czy chłopięce chustki też szyjesz :unsure: Bo jeśli tak, to ja również płacę i CHCĘ a raczej PROSZĘ :kiss:
Mufa, gratulacje dla Karolki :) dzielna dziewczynka :)
A mnie nie było bo miałam problem z internetem a wcześniej robiłam owoce w galaretce :)

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132833 przez mufa
Emme napisał:

fajnie czytać o postępach dzieciaczków i już powtarzać się nie będę, że Tola jakaś w tyle (ciągle zapominam, że jest tu najmłodsza :P)
i ja uciekam spać

Przecież Tolinka też postępy robi, nie jest już bezbronnym noworodkiem tylko aktywnym niemowlakiem :lol:
Emme napisał:

jak Wy teraz do snu ubieracie dzieci?

My już od dawna ubieramy małą w rampersik z krótkim rękawkiem i krótką nogawką. Nie sypia już w śpiworku, bo za gorąco. Teraz jak jest chłodniej to cienkim kocykiem Ją przykryję po czym zaraz kocyk leży obok.

Witam się w ten w końcu chłodniejszy dzień. Dzisiaj w planach długi spacer, bo od dawna już na takowym nie byłyśmy.

13 lata 7 miesiąc temu #132839 przez sylka
Kubuś śpi w bodziaku na krótki rękawek pod kocykiem i ma otwarte okno na mikrowentylację. Nie odkrywa się i twardo śpi,. Jak okno ma zamknite na 4 spusty to się budzi a tak 8 godz spi.

13 lata 7 miesiąc temu #132855 przez Asiersa
Ja ubieram Tomka do snu w rampersik z kr rękawkiem i kr nogawką i przykrywam cienkim kocykiem :) albo body z dł rękawem :)
Okna nie otwieram, ale tak jak Sylka, daję na mikrowentylację :
Poza tym Emme, jak chcesz pogadać o postępach dzieci to zapraszam :silly: :silly: Jak zobaczysz Tomka to zaraz powiesz, że Tola robi wszystko :lol: :silly: :silly: :silly:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132856 przez Emme
ja już byłam 2 razy w sklepie (zapomniałam najważniejszej rzeczy po którą poszłam :P)
ciasto już się piecze :D
co do ubioru do snu, to muszę powiedzieć, że u nas w mieszkaniu jest chłodno, jakby była klimatyzacja. słońce w ogóle tu nie zagląda, nawet na parapet. może dziś jej założę rampersa i zobaczymy. a jak ją czymś przykrywam to sama poszewką od kołderki.
Mufa wiem, że robi postępy, to przecież zazdrość przeze mnie przemawia :D

Asiersa za co Ty byś chciała płacić, co? Jak mi podacie obwody główek (tak jak przechodzi ten brzeg chustki) to coś mogę spróbować zrobić, ale muszę kupić nici bo mam tylko zieloną :D

Tomoo jednak jest młodszy od Toli ;) mimo, że starszy :woohoo:

13 lata 7 miesiąc temu #132866 przez Asiersa
Emme, jak to za co? Za chustkę :)

13 lata 7 miesiąc temu #132871 przez Asiersa
Emme napisał:

Tomoo jednak jest młodszy od Toli ;) mimo, że starszy :woohoo:

Dokładnie :P

13 lata 7 miesiąc temu #132872 przez Emme
Asiersa napisał:

:S

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132875 przez Asiersa
Emme napisał:

Asiersa napisał:

:S

Ty mi tutaj brwi nie unoś :lol: bo ja zacznę gwizdać :whistle: :whistle: :blink:

A tak poza tym, to chyba 6 czerwca miały być podane wyniki konkursu, nie?? Tylko nie wiem już którego konkursu :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka