BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 7 miesiąc temu #132590 przez paulina2209
też proszę ciekawe jak smakuje warzywne ciasto :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132593 przez asia26
Paulinko to ten Skoczów :) uciekam bo mezus wrocil :) do jutra kochane :) spokojnych nocek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132594 przez Emme
Kurde, w każdym domu jakiś problem, a tak na forum pisać... :P
szkoda, że nie możemy się spotykać choć raz w tygodniu, myślę że nie mogłybyśmy się nagadać :D
Fajne babeczki z Was.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132597 przez paulina2209
też tak myślę :laugh: emme następnym razem jak odwiedzę teściową mam nadzieję ze to nastąpi to na pewno zobaczę park na budowlanych :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132598 przez mariosponge
Ja robię z tego przypisu:
Składniki:
* 3 jajka
* 3/4 szklanki cukru
* 3/4 szklanka oleju
* 1,5 szklanki mąki
* 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach powinno się trzeć, ale ja ścieram blenderem, i nie 2 szklanki, tylko 4, ale to ja tak lubię :)
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody oczyszczonej
* 2 łyżeczki cynamonu
* 6 orzechów włoskich
* garść rodzynek
* 50g wiórek kokosowych

Wykonanie:


Krok 1. Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Krok 2. Powoli dodajemy olej, cały czas ucieramy.

Krok 3. Stopniowo dosypujemy mąkę, ucieramy aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy.

Krok 4. Dosypujemy proszek i sodę oraz cynamon.

Krok 5. Dodajemy startą marchewkę,orzechy, rodzynki i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy aż do połączenia składników.

Krok 6. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub w wysokiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia – 30-40 minut. Temperatura 180 st. C; piekarnik przed wstawieniem ciasta powinien być lekko podgrzany.


Polewa:*

* 400 g cukru pudru (można mniej)
* 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
* 50 g masła
Mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodaję cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając pomiędzy kolejnymi partiami. Wstawiam do lodówki, aby polewa lekko stężała.
Wystudzone ciasto przekrawam poziomo na 2 części. Spód smaruję 1/3 ilości polewy. Przykrywam górą ciasta i smaruję resztą polewy. Wstawiam do lodówki.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132602 przez mariosponge
Mi by się przydał taki klub "młodych matek", nie czułabym się taka samotna w tym świecie...

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132604 przez Emme
a cynamon to konieczność :D?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132606 przez paulina2209
mariosponge ty przestań się łudzić wcale nie jesteś już taką młodą matką :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132610 przez Emme
paulina2209 napisał:

mariosponge ty przestań się łudzić wcale nie jesteś już taką młodą matką :silly:


Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #132611 przez mariosponge
ostatnio robiłam bez cynamonu, i też było ok :)
Paulina, że co? Ja nie jestem młodą matką? Chciałabym żeby to słyszeli wszyscy Ci, którzy się odwracają na mój widok z wózkiem :D a później szepczą między sobą.

Jednak jestem chyba tu najmłodsza, no nie?

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132612 przez Emme
jak ktoś Ci coś powie to podziękuj za komplement i powiedz, że niedługo skończysz 30 lat, ale masz dobre geny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132615 przez paulina2209
odwracają się bo jesteś ładna i masz fantastycznego syna. Marusia przypomnij mi ile ty masz lat? myślę że powinnaś olać tych wszystkich ludzi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132616 przez paulina2209
Emme napisał:

jak ktoś Ci coś powie to podziękuj za komplement i powiedz, że niedługo skończysz 30 lat, ale masz dobre geny


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobre musisz tak zrobić i napisać nam ich reakcję :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132617 przez Emme
mój Sz mimo 30tki na karku pytany jest o dowód, ja też wyglądam na mniej, ale mnie raczej śmieszy reakcja ludzi niż denerwuje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #132619 przez mariosponge

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

  • Koszulka Regularna mama

    Regularna mama

  • Koszulka Brioko baby

    Brioko Baby

  • Dzienniczek ciąży

    Dzienniczek ciąży

  • Dzienniczek żywienia dziecka

    Dzienniczek żywienia

  • Dzienniczek żywienia maluszka

    Dzienniczek żywienia

Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2007-2025 ZapytajPolozna.pl